Akıl verin lütfen

Evet ağlaması var yüksek sesle hemde. Dediğim gibi her dediği oldugu için bu durumda öğretmen inşallah hayırlı olur
Çocuğunuzun her dediğini, her istediğini yaparak malesef ki iyilik değil kötülük etmişsiniz çocuğa, tabiki kıyamıyoruz birşeyleri eksik olmasın, üzülmesinler istiyoruz ama böyle şeyler çocukların karakterinde, gelecek yaşamlarında çok etkili oluyor. Çocuğunuz her istediğinin yapıldığı bir ailede büyümüş, öğretmeni veya bundan sonra karşısına çıkacak herkes her istediğini yapamaz ve yapmak zorunda da değil. Her zaman her şeyin çocuğunuzun istediği gibi olmayacağını ve olamayacağını öğrenmesi lazım. Bu konuda kızın öğretmeni çok çok iyi gibi bence. Daha ilk günlerden kızınızın davranışındaki problemi farkedip sizinle bireysel olarak konuşmak istiyorsa öğretmeniniz kötü değildir. Çocuk bu ağlayacak da, gülecek de. Öğretmeni onu istediği yere oturtmadı diye ağlamış, ağlayarak da açıkçası duygu sömürüsü yapıyor bazı çocuklar yani ağlarsam belki yerimi değiştirir dayanamaz, ağlarsam istediğimi yapar gibisinden. Her çocuk istediği olmuyor diye ağlarsa veya öğretmen her çocuğun istediğini yerine getirmeye çalışırsa malesef ki çocukları düzgün yetiştiremez. Öğretmeninin işine karışmayın lütfen, o ne yapacağını bilir. Disiplinli olması iyidir. Çok da sıkan biri olduğunu sanmıyorum her velinin dediğine bakıp da önyargıya kapılmayın. Öğretmeninizi değiştirmeyin.

Çocuğunuz kurallı bir ortama yeni girmiş. Elbette alışacaktır. Düzeni kuralı olan ve ne yaptığını bilen bir öğretmen her zaman için daha iyidir

Ben kreşle ilgili aynen kelimesi kelimesine aynı bu sorunu yaşadım. Hatta ben yazsam bu kadar guzel ifade edemezdım.

Arkadaşlar sizi Kreşle ilgili yaşadıgım bir sıkıntıyı anlatacagım .
Gerçi bu sıkıntılıları ben öngörüyordum hem kreşte hem rehabilitasyon kurumlarında .
Egitim çıkışında yada kreş çıkışında kreş sahibi hep çocugunuz çok iyidi , oyunlara katılım sagladı gibi hep aynı şeyleri söylüyorlar . Yahuu tamamda bu çocuk normal bir çocuk olsa bile bu kadar uyumlu olamaz aylardır hiçmi birini itmedi vurmadı , ısırmadı yada bazı oyunlara katılım saglamadı . Biz defa defa dedikki kreş sahibinede varsa bı sıkıntı söyleyin biz o yönde çocugu geliştirelim yani digerlerinin yaptıgı benim çocugumun yapamadıgı bişey mesela ama yok arkadaş sizin çocugunuz çok iyi herşeyi yapıyor . Ama ben biliyorum yapamadıgı bazı şeyler var . Velhasıl bizim aramızın iyi oldugu ögretmen oradan ayrılma kararı almış ve bize mesaj yoluyla ulaştı ve bize anlattıkları biraz migde bulandırdı . Kreş sahibi tüm ögretmenlere talimat vermiş velilere herşey çok iyi herşey yolunda , çocuk bugun çok iyidi diyeceksiniz içerdeki sıkıntıları kesinlikle dışarı yansıtmayacaksınız diye ve sadece ayrılmak istediklerinde çocugu kötüleyin demiş . Walla bende inanmak istemedim ama tüm kurumlarda ticari menfaat var ama sizlere tavsiyem çocugunuzun seviyesini siz biliyorsunuz artılarını eksilerini ögretmen , egitimen yada oyun ablaları sizi yönlendirmesin .

Ve cok ozel kres denedım ne yazık ki hep vicdansız olanlara denk geldim uyum süresi sonrası ozellikle ucret yatırıldıktan sonra ilgisizleşip oğlumu başta iyi derken sonra kötüleyerek ayrılmamız. Özel kreslerı sevmıyorum. Kimseyi üzmek için yazmıyorum belki orda çalışan biri vardır alınmasın lütfen. Ben talihsizlik yaşadım diyelim.
O yüzden öğretmeniniz iyi bence .
Birde 4 yaş çocuk kalem tutamayabilir ama sanki çogu tutuyor artık. Ve çogu tutuyorsa cocuk dıslanmasın diye bence öğretmen uyarıyor. Bazı sınıf oyle denk geliyor kı sevıye ıyı oluyor herkes boyarken o cocuk gerı kalınca diğer cocuklar o guzel boyamıyor derse cocuk da kırılır. o zaman bırazcık evde alıştırma yaptırması annesı için ve cocuk için güzel olur diye düşünüyorum.
Cocuklar bazen bırazcık acımasız olabılıyorlar.

bu kadar şımartmasaydınız çocuğu. ağlayarak her istediğini yaptıracağını sanan biri olmuş çıkmış.

İyi geceler herkese. Bana bı akıl verin kızım 4 yaşında anasınıfina başladı haftada 2 gün sorun şu ki yeni ogretmeni kızınız kare masaya oturttugum için çok ağladı bunu sizinle konuşalım dedi. Kare masa olayı şöyle geçen gün gittiğin de yuvarlak masaya oturmuştu kızım yuvarlak masanin etrafında çok çocuk oluyo kare de 2 tane. Öğretmenin direk daha 2. Gün de çok ağlıyor özel konuşmamız demesi normal mi? Birde öğretmen çok mukemmelliyetci ve herşeyi dört dörtlük olsun istiyor. Eski öğrencilerinin anneleri söyledi. Benim kızım yaramaz hareketli ve biz kızımın her dediğini yapmış velileriz. Biraz mutlu bı çocuk olsun isterken ipin ucunu da biraz kaçırdık bunun farkindayim. şimdi ben bu kuralcı öğretmenle devam etmelimiyim yoksa daha halden anlayan bı öğretmene mi gecmeliyim. En küçük şeyleri problem haline getirecek bı tavrı var
Öğretmeni değiştirin.

Ben kreşle ilgili aynen kelimesi kelimesine aynı bu sorunu yaşadım. Hatta ben yazsam bu kadar guzel ifade edemezdım.

Ve cok ozel kres denedım ne yazık ki hep vicdansız olanlara denk geldim uyum süresi sonrası ozellikle ucret yatırıldıktan sonra ilgisizleşip oğlumu başta iyi derken sonra kötüleyerek ayrılmamız. Özel kreslerı sevmıyorum. Kimseyi üzmek için yazmıyorum belki orda çalışan biri vardır alınmasın lütfen. Ben talihsizlik yaşadım diyelim.
O yüzden öğretmeniniz iyi bence .
Birde 4 yaş çocuk kalem tutamayabilir ama sanki çogu tutuyor artık. Ve çogu tutuyorsa cocuk dıslanmasın diye bence öğretmen uyarıyor. Bazı sınıf oyle denk geliyor kı sevıye ıyı oluyor herkes boyarken o cocuk gerı kalınca diğer cocuklar o guzel boyamıyor derse cocuk da kırılır. o zaman bırazcık evde alıştırma yaptırması annesı için ve cocuk için güzel olur diye düşünüyorum.
Cocuklar bazen bırazcık acımasız olabılıyorlar.
Canim aynı şeyleri bende düşünüyorum geçen sene kreşe gitti tek olumsuz yorum gelmedi özel yer tabi. Kızım çokta sevdi orayı ama niye çünkü sıkı bir tutum yoktu bu sene buraya hevesli gitmiyor daha pekte anlayamadi az gittiği için eski okuluma gidelim diyor. Özel kreşler hakkında çok haklısın parayı alıncaya kadar. Bakalım burda nolacak daha çok yeni öğretmenle konuştuk yüzyüze beni dinliyor normal dedi ağlaması dedi 2. Konuşmamız da devlet okulları bu yönden iyi aslında en azından yalan konuşmuyorlar. Tabi su da var az zor çocuk gorduklerin de işlerine gelmiyor o iyi öğretmenler malesef 3-5 tane umarım kızıma iyi gelir bu okul ve ogretmen

Back
X