AKILA GERÇEKTEN İHTİYACIM VAR... LÜTFEN YARDIM EDİN...

ARZUM81

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
261
657
303
Merhaba hanımlar..
Yazacaklarım klişe bir durum biliyorum..Ama inanın boğulduğumu hissediyorum...İstanbul doğma büyüme birisiyim.yaşım 36..Bir inşaat firmasında ofis koordinatörü olarak çalışıyorum... Gel gelelim konuya..
9 senelik bir ilişkim var.İkimizde deniz aşığı insanlarız.O,uluslar arası TIR şoförü. ikimizin de İstanbul'dan İzmir'e gitmek gibi bir isteğimiz var..Ben ailem ile yaşıyorum.Bu ilişkiyi başından beri biliyorlar.Onun tarafı da bu ilişkiyi biliyor.Ve destekliyorlar.Ama bizimkiler neden eğlenmediğimiz konusunda baskıcılar. O'nun başından seneler önce kötü bir evlilik maalesef geçmiş.Şuan 11 yaşında bir oğlu var.Ve görüşmüyorlar.Evlilikten korkan biri.Ya mutsuz olursak? Ya aynı şeyleri yaşarsam korkusu ondaki.İkna edemedim maalesef evliliğe :) Ama gel gelelim ben bu adamı seviyorum.Yanında olmak huzur veriyor.Alt tarafı bir imza diyorum,olmasa ne olur diyorum.Sonra bizimkiler aklıma geliyor.Ben herkesin mutlu olması için çabalamaktan yoruldum.Kendi hayatımı yaşamak istiyorum.Bir bu kadar daha yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum.Bizimkileri de kırmak istemiyorum.Bildiğim ve gerçekten istediğim şey Huzur dediğim adamla İstanbul'dan gitme isteği.Aza kanaat eden tipleriz biz.sadece istediğimiz huzur..Nasıl yapalım biz bunu? Uzun oldu biliyorum..Hakkınızı helal edin..

Bence sen de kararsızsın. Öncelikle ne istediğinden tam olarak emin ol. Bence sen de evliliği istemeseydin ailenin ne dediği önemli olmazdı. Ben de daha önce bi evlilik yaptım. Karşıma daha önce evlenmiş evlilikten korkan evlenmek istemeyen kişiler çıkıyor görüşmek bile istemiyorum. Çünkü ben evlenmek istiyorum. Sevgili olarak aynı evde yaşamak daha güzel bence ama çocuk istiyorum ve ailem böyle bi durumu kabul etmez. O nedenle sevdiğim çok mutlu olduğum hala da aklımdan çıkmayan sevgilimden ayrıldım. Mesela ben o tarz bir yaşantıyı istemiyorum. Sen de içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Boş ver herkesi hayat senin amaannn

İzmire gidince birlikte yaşayacaksınız değil mi? Bir imza mi her şeyi değiştirecek? Anne olmayı istiyor musunuz? Ailenizle arayı bozup gittiniz birlikte, evlenmediniz, çocuğunuz olmadı, 10 yıl, 20 yıl sonra da bu adama "huzur" diyebilecek misiniz?

Merhaba hanımlar..
Yazacaklarım klişe bir durum biliyorum..Ama inanın boğulduğumu hissediyorum...İstanbul doğma büyüme birisiyim.yaşım 36..Bir inşaat firmasında ofis koordinatörü olarak çalışıyorum... Gel gelelim konuya..
9 senelik bir ilişkim var.İkimizde deniz aşığı insanlarız.O,uluslar arası TIR şoförü. ikimizin de İstanbul'dan İzmir'e gitmek gibi bir isteğimiz var..Ben ailem ile yaşıyorum.Bu ilişkiyi başından beri biliyorlar.Onun tarafı da bu ilişkiyi biliyor.Ve destekliyorlar.Ama bizimkiler neden eğlenmediğimiz konusunda baskıcılar. O'nun başından seneler önce kötü bir evlilik maalesef geçmiş.Şuan 11 yaşında bir oğlu var.Ve görüşmüyorlar.Evlilikten korkan biri.Ya mutsuz olursak? Ya aynı şeyleri yaşarsam korkusu ondaki.İkna edemedim maalesef evliliğe :) Ama gel gelelim ben bu adamı seviyorum.Yanında olmak huzur veriyor.Alt tarafı bir imza diyorum,olmasa ne olur diyorum.Sonra bizimkiler aklıma geliyor.Ben herkesin mutlu olması için çabalamaktan yoruldum.Kendi hayatımı yaşamak istiyorum.Bir bu kadar daha yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum.Bizimkileri de kırmak istemiyorum.Bildiğim ve gerçekten istediğim şey Huzur dediğim adamla İstanbul'dan gitme isteği.Aza kanaat eden tipleriz biz.sadece istediğimiz huzur..Nasıl yapalım biz bunu? Uzun oldu biliyorum..Hakkınızı helal edin..
tek istediğiniz huzursa huzursuzluğa doğru yelken açıyorsunuz dikkat edin

Aslında evliliği siz de istiyor ama sevgiliniz istemiyor diye baskı yapıp onu kaçırmaktan korkuyorsunuz sanki.
9 senenin sonunda anlardınız birbirinizi ki siz yetişkin yaşta tanışmışsınız.
Çocuk istiyorsanız kendinize haksızlık etmeyin,istemiyorsanız da ailenizin elaleme ne deriz düşüncesi oluşacak :)

Ya ileride ayrılırsanız 9 senenin birlikteliği var.Nasıl olsa aramızda resmi nikah yoktu ,bekarız diyerek avutacak mı kendini erkek arkadaşınız?
Evladını görmemesi de sorun bana göre.Neden görmüyor,görmek mi istemiyor?Nafakasını ödüyor mu?Sorumluluk almak mı istemiyor?Böyle rahat mı takılmak istiyor?

Ben nikahsiz birliktelige olumlu bakiyorum. Kendi parasini kazanan,maddi manevi ayaklarinin uzerinde durabilen belli bir yasa gelmis iki insan ayni evde yasayabilir. İkisi de bekar oldugu surece sorun yok. Elaleme aldirmayin mantiginizi ve kalbinizi dinleyin.

Bununla beraber adam kendi cocuguyla gorusmuyor mu ben mi yanlis anladim? Eger gorusmuyorsa bu cok yanlis, oyle bir adamdan size hayir gelmez dusuncesindeyim

Madem alt tarafı bir imza ve önemi yok sizin imzayı atmamanızdansa onun imzayı atıyor olması Türkiye'de yaşadığımızı düşünürsek daha doğru değil mi?
Toplumsal baskılara göre hareket etmek zorunda değilsiniz elbet ama evlenemem baskısına maruz kalıyorsunuz.
Zaten 9 sene olmuş evlenseniz ne evlenmeseniz ne...
Endişesi neymiş bence daha açık konuşun... 9 senelik ilişkide imzadan korkulması çok yersiz

sırf ailenizin gönlü olsun diye bile o imzayı atmaya istekli olmalıydı huzur dediğiniz adam...
9 sene olmuş ayol.. daha ne...
biraz daha zaman geçince sizden ayrılmak isterse sorunsuz bir şekilde ayrılabilmek için bence resmileştirmeye yanaşmıyor.

Sadece bir imza olur mu, hiç çocuk istemiyor musunuz
Zaten 9 sene olmuş ,yeterince uzun süre değil mi

bağlı olmamak için evlenmek istemiyor, ama size de haksızlık ediyor. Zamanınızı çalıyor bence

Merhaba hanımlar..
yanlıs anlamayin beni ama 9 sene bir kadinla birlikte olurken aski sevgiyi yasarken korkmuyoda evlenincemi korkuyor.
bence bu artik erkeklerin arkasina saklandigi bir bahane korkuyormus korkuyorsa sizinlede gorusmesin bu sekilde 9 sene az bir zaman degil 9 sene evli kalamayan insanlar varken 9 senedie bir iliskiyi yonetiyorsaniz korku bahane gibi gelir bana

Evliligik bir imza degil.. Boyle basit degil..
Hem islam dinine mensupsan Allahın rızasini almiş olursun, evlenirsen devlet güvencesi altına girersin.
Yarin bi gun ayrilsa giden 9 yila öylece bakacaksin.ama yuva kurmak oyle baska bisey ki

Seneler önce boşanmış olmasına rağmen, hala korkma, 9 senelik ilişki sonrası hala eviliğe hazır hissetmeme, evlenince aynı koşullarda yaşayacağı halde, o küçücük imzayı atmak istememek, uluslararası tır şoförlüğü, 11 yaşındaki oğluyla hiç görüşmeme.. eski evliliği ne kadar kötüymüş bilemiyorum, belki çok kötüdür ama kendi çocupu ne yapmış olabilir ki ona da görüşmüyor?

Bence sevgilinizin bağlanma sorunları var, eski evliliğinden değil, kendinden kaynaklı. 9 seneyi açıklamak mümkün değil başka. Aklınız almayacak kadar kötü şeyler yaşayarak evliliği bitmiş tanıdıklarım var, seneler sonra yeniden evlendiler.

Evliliği yalnızca kağıt üstünde bir şey, aşkımızdan önemli değil diye düşünmeyin. O kadar önemli ki, sevgiliniz bu adanmışlıktan korkuyor. Yoksa küçük bir nikah kıyılır, siz yine aynı yaşamaya devam edersiniz.bu kadar da basit.

Ayrıca ikna etmesi gereken tarafın erkek olduğunu düşünüyorum ben, tam tersi değil. Kendi tecrübem ve çevremde gördüğüm diyeyim.

Çocuğunuz olsun istemiyor musunuz mesela? Bu heyecanları onun yaşamış ve başarısız olmasının faturası size kesilmemeli.

Imza olmadan ayni evde yasanir bence evlenmeden once imkani olan herkes te yaşamalı ama adam ben sorumsuzum diye bas bas bağırıyor. Çocuğundan kaçmış ayakbağı olmasın diye simdi de imza elimi kolumu bağlamasın kazara cocuk olursa benden bir sey talep edilmesin kafam rahat olsun derdinde.

bence cok toz pembe bakıyorsunuz olaya gözünüzde fazlaca büyütmüşsünüz bu adamı 9 sene olmuş yaa az değil yani ailenize hak veriyorum neyin korkusu ve güvensizliği bu anlamadım. ayrıca evlilik bir imzadan ibaret değil ki sizin açınızdan öleymiş madem neden sizin için atmıyor bağlanmak istemiyor besbelli sıkılıyor.

Back
X