Akıllıca bir adım atmamı

Bikahvebisohbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
223
67
28
40
Merhaba kamuda 8 yıl çalışıp istifa etmiş 3 yıllık serbest avukatım. Bir müvekkilimin geçen mart ay ıteklifi ile onun ofisire yerleştim. Müvekkilim iş insanı kamuyla çalışıyor ve bazı önemli görüşmeler haricinde ofisi kullanmıyor dolayısıyla ofiste büyük çoğunlukla yalnızım. Müvekkiller ofisi çok beğeniyor,prestijli bir plaza da şık bir ofis. Aylık gideri kira ve diğer masraflarla 20 bin tl. Fakat ben bur ücret ödemiyorum.Onun yerine şirketlerinin hukuki danışmanlığını ve avukatlığını yürütüyorum. Dosya getiririm getirdiğim dosyadan komisyon alırım dedi fakat 6 aydır bir dosya getirmedi ben kendi dosyalarıma baktım. Şimdi işler istediği gibi gitmediği icin beni çıkarmak istiyor. Direkt git diyemiyor da mobbing uyguluyor. Sekreteri işter çıkarmak,temizlik yaptırmamak,otoparktan plakamı sildirmek(arabalı caddeye park ediyorum mecburen) telefonlarımı açmamak ve mesajlarımı cevaplamamak gibi.
Ne önerirsiniz? O git diyene kadar hiç değilse maliyetten kardayım mı diyim ya da onurumla gideyim mi?

Son düzenleme:
Davranışlarının sebebini sor, eğer kabul ederse de giderlere ortak olmayı teklif et. Anlaşamazsanız da, bana yeni bir yer bulmam için biraz zaman tanı de, bakalım ne olacak.

Anlayamadım orda bedava mı kalıyorsunuz?

Kiranın ve masrafların yarısını ödemeyi teklif edin yoksa çıkın gidin, adam haklı bedava takılıyorsunuz şu an.

Cidden avukat mısınız, bu konuyu okuyan eşşek olsa orda bedava takıldığınızı anlar siz hala adam bana mobbing yapıyor diyorsunuz. Ofis adama ait, siz beleşçisiniz, ne mobbingi orda hiçbir hakkınız yok ki :110: Sizce ofise para vermeyip başkasının sırtından geçinmek normal mi? Ya adam gibi para verin ya da çıkın gidin. Son sorduğunuz soru da bir acaip, beleşçiliğe devam mı edeyim yoksa onurumla gideyim mi demişsiniz. Sizce??

Merhaba kamuda 8 yıl çalışıp istifa etmiş 3 yıllık serbest avukatım. Bir müvekkilimin geçen mart ay ıteklifi ile onun ofisire yerleştim. Müvekkilim iş insanı kamuyla çalışıyor ve bazı önemli görüşmeler haricinde ofisi kullanmıyor dolayısıyla ofiste büyük çoğunlukla yalnızım. Müvekkiller ofisi çok beğeniyor,prestijli bir plaza da şık bir ofis. Aylık gideri kira ve diğer masraflarla 20 bin tl. Fakat ben bur ücret ödemiyorum. Dosya getiririm getirdiğim dosyadan komisyon alırım dedi fakat 6 aydır bir dosya getirmedi ben kendi dosyalarıma baktım. Şimdi işler istediği gibi gitmediği icin beni çıkarmak istiyor. Direkt git diyemiyor da mobbing uyguluyor. Sekreteri işter çıkarmak,temizlik yaptırmamak,otoparktan plakamı sildirmek(arabalı caddeye park ediyorum mecburen) telefonlarımı açmamak ve mesajlarımı cevaplamamak gibi.
Ne önerirsiniz? O git diyene kadar hiç değilse maliyetten kardayım mı diyim ya da onurumla gideyim mi?
Hiç teklif etmediniz mi gider paylaşmayı?

Anlayamadım orda bedava mı kalıyorsunuz?

Kiranın ve masrafların yarısını ödemeyi teklif edin yoksa çıkın gidin, adam haklı bedava takılıyorsunuz şu an.

Cidden avukat mısınız, bu konuyu okuyan eşşek olsa orda bedava takıldığınızı anlar siz hala adam bana mobbing yapıyor diyorsunuz. Ofis adama ait, siz beleşçisiniz, ne mobbingi orda hiçbir hakkınız yok ki :110: Sizce ofise para vermeyip başkasının sırtından geçinmek normal mi? Ya dama gibi para verin ya da çıkın gidin. Son sorduğunuz soru da bir acaip, beleşçiliğe devam mı edeyim yoksa onurumla gideyim mi demişsiniz. Sizce??
Onurunla beleşçiliğe devam et diyesi geliyor insanın :D

yalnız konu sahibi avukat tecrübesiz de değil 8 yıl kamu da çalışmış biri

Onurunla beleşçiliğe devam et diyesi geliyor insanın :KK70:

yalnız konu sahibi avukat tecrübesiz de değil 8 yıl kamu da çalışmış biri

Burda okuduğum en acaip konulardan biri, avukat biri artık beleşçiliğine göz yumulmamasından yakınıyor:KK51:

Merhaba kamuda 8 yıl çalışıp istifa etmiş 3 yıllık serbest avukatım. Bir müvekkilimin geçen mart ay ıteklifi ile onun ofisire yerleştim. Müvekkilim iş insanı kamuyla çalışıyor ve bazı önemli görüşmeler haricinde ofisi kullanmıyor dolayısıyla ofiste büyük çoğunlukla yalnızım. Müvekkiller ofisi çok beğeniyor,prestijli bir plaza da şık bir ofis. Aylık gideri kira ve diğer masraflarla 20 bin tl. Fakat ben bur ücret ödemiyorum. Dosya getiririm getirdiğim dosyadan komisyon alırım dedi fakat 6 aydır bir dosya getirmedi ben kendi dosyalarıma baktım. Şimdi işler istediği gibi gitmediği icin beni çıkarmak istiyor. Direkt git diyemiyor da mobbing uyguluyor. Sekreteri işter çıkarmak,temizlik yaptırmamak,otoparktan plakamı sildirmek(arabalı caddeye park ediyorum mecburen) telefonlarımı açmamak ve mesajlarımı cevaplamamak gibi.
Konudan bagimsiz olarak kamudan neden istifa ettiniz :( kpss ye girip hüsrana ugramis bir avukat olarak merak ettim :(

Bunu bir avukat olarak bize sorman tuhaf değil mi ?
Genelde insanlar işiyle alakalı anlasmazliklarda size gelmezler mi ?
Avukat değilim,beni özel kalem olarak aldı,baktı ki isteklerine evet demiyorum şimdi de beni göndermeye çalışıyor desen anlarımda bu olmadı.
Bir avukata mobbing uygulanacak ve avukat bizden akıl alacak.
Tuhaf şey.Millet sizin kapınızı asindiriyor bacım zalim patronlarından kurtulmak için.Ayrica evin sahibi açık bir şekilde gitmenizi istiyor belli ki,durmak biraz anlamsız olmaz mı?

Son düzenleme:
Bunu bir avukat olarak bize sorman tuhaf değil mi ?
Genelde insanlar işiyle alakalı anlasmazliklarda size gelmezler mi ?
Avukat değilim,beni özel kalem olarak aldı,baktı ki isteklerine evet demiyorum şimdi de beni göndermeye çalışıyor desen anlarımda bu olmadı.
Bir avukata mobbing uygulanacak ve avukat bizden akıl alacak.
Tuhaf şey.Millet sizin kapınızı asindiriyor bacım zalim patronlarından kurtulmak için.Ayrica evin sahibi açık bir şekilde gitmenizi istiyor belli ki,durmak biraz anlamsız olmaz mı?

Bu ve benzeri konular : haklı iken avukat tutmasına rağmen hakkını alamayan insanların, neden günden güne arttığını da gösteriyor maalesef.

Sanki hatayı baştan kamu avukatlığından istifa ederek yapmışsınız.

Sorunuza gelince çıkın bence de.

Back
X