Akın akın gelen Çinliler😱😱

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Firdevs Yoreoglu

Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2019
684
1.033
63
Arkadaşlar virüs Malumunuz. Her gün ölen sayısı artıyor ve bulaşma hızı çok yüksek. Çoğu ülke Çin'den gelen uçuşları iptal etti fakat Biz hala Beklemedeyiz!!THYnin bir an önce tüm uçuşları iptal etmesi lazım. Devlet oradaki 35 kişiyi getirmek için uçak gönderiyor ama her gün o 35 kişinin belki 100 200 katı Çinli ülkeye giriş yapıyor. Gelecek vatandaşlar Wuhandan geliyor, uçuşlar diğer şehirlerden yapılıyor olsa da bu risk olmadığı anlamına gelmez. Gelenler de sadece termal kamerayla izleniyor, böyle saçmalık görmedim. Belki virüsü o an kaptı, hemen ateş belirtisi göstermez ki 14 gün kuluçkaya kalıyormuş virüs. Her neyse sorum şu: bu uçuşların iptal edilmesi için birlik olalım ve şikayet edelim, bilen birisi varsa nereye şikayet etmemiz gerektiğini bize söylesin nolur.

Arkadaşlar virüs Malumunuz. Her gün ölen sayısı artıyor ve bulaşma hızı çok yüksek. Çoğu ülke Çin'den gelen uçuşları iptal etti fakat Biz hala Beklemedeyiz!!THYnin bir an önce tüm uçuşları iptal etmesi lazım. Devlet oradaki 35 kişiyi getirmek için uçak gönderiyor ama her gün o 35 kişinin belki 100 200 katı Çinli ülkeye giriş yapıyor. Gelecek vatandaşlar Wuhandan geliyor, uçuşlar diğer şehirlerden yapılıyor olsa da bu risk olmadığı anlamına gelmez. Gelenler de sadece termal kamerayla izleniyor, böyle saçmalık görmedim. Belki virüsü o an kaptı, hemen ateş belirtisi göstermez ki 14 gün kuluçkaya kalıyormuş virüs. Her neyse sorum şu: bu uçuşların iptal edilmesi için birlik olalım ve şikayet edelim, bilen birisi varsa nereye şikayet etmemiz gerektiğini bize söylesin nolur.
En son bakan kontrol altına aldık hazırlıklıyız diyordu :KK64: :işsiz:

Ben asyada, Cin'e yakin sayilan ve Cin'den cok fazla insanin gidip geldigi bir ulkede yasiyorum. Bizde sadece Hubei bolgesinden gelenlerin (baskenti Wuhan olan eyalet) ucusu yasaklandi. Ancak Cin'den gelmis olan ve burada yasayan herkes 14 gunluk zorunlu izne cikarildi, ise/okula gidemiyorlar, ev karantinasindalar. 14 gun sonunda semptom gostermeyenler ise gidebilecekler. Bu arada Cin Yeni Yili sebebiyle 350 milyon kisi zaten dunyanin cesitli yerlerine gittiler, tamamen kontrol saglanmasi cok zor bu saatten sonra.

Ayrica sunu diyebilirim ki Turkiye medyasinda ve sosyal medyada salgin hakkinda yer alan cogu sey gercegi yansitmiyor. Yanlis bilgi boyle durumlarda salginin kendisinden daha tehlikeli bir hal alir.

En son bakan kontrol altına aldık hazırlıklıyız diyordu :KK64: :işsiz:

Bakanlar bundan seneler önce de "Bişiy olmaz yeaa" diyerek radyoaktif çay da içiyordu.
Bakanlar ve önlemler konuşulunca aklıma Olacak O Kadar'ın şarbonlu bölümü geliyor:

Ben asyada, Cin'e yakin sayilan ve Cin'den cok fazla insanin gidip geldigi bir ulkede yasiyorum. Bizde sadece Hubei bolgesinden gelenlerin (baskenti Wuhan olan eyalet) ucusu yasaklandi. Ancak Cin'den gelmis olan ve burada yasayan herkes 14 gunluk zorunlu izne cikarildi, ise/okula gidemiyorlar, ev karantinasindalar. 14 gun sonunda semptom gostermeyenler ise gidebilecekler. Bu arada Cin Yeni Yili sebebiyle 350 milyon kisi zaten dunyanin cesitli yerlerine gittiler, tamamen kontrol saglanmasi cok zor bu saatten sonra.

Ayrica sunu diyebilirim ki Turkiye medyasinda ve sosyal medyada salgin hakkinda yer alan cogu sey gercegi yansitmiyor. Yanlis bilgi boyle durumlarda salginin kendisinden daha tehlikeli bir hal alir.
Virus ile ilgili bilgilerinizi paylasir misiniz?

Cimer e yazalım Çin'den gelecek tek bir cinliye bile ihtiyacımız yok kalsınlar ülkelerinde. Bizim ulkedekiler yüzünden zaten ülkeden taşacak hale geldik. Çok sinir bozucu gerçekten. !

THY ye kalırsa uçısları durdurmayacak aldıkları tek önlem bütün personeline maske taktırmak 🙄 devletin el atması lazım bu duruma.

Tatmin eder mi bilmem.
Bir kaç yerde de bağışıklık sistemi bir sebepten oturu (yaslilik, daha once kemoterapi alma, kronik hastalik vs) düşük insanların öldüğü yazıyordu.

10 ülkede görülmüştü en son baktığımda.
Türkiye de henüz yok diyorlar. Günde kaç çinli ile muhatap oluyorsunuz bilmiyorum ama bu kadar panik bana garip geliyor artık..
Salgın ne demek biliyorum. Ama Dünyanın sonunu getirecek virüs olarak falan görmüyorum. Yada artık bütün kışı hasta geçiren 3 cocukla bu virus bana viz gelir tiris gider kafasina geldim 🤣

Bakanlar bundan seneler önce de "Bişiy olmaz yeaa" diyerek radyoaktif çay da içiyordu.
Bakanlar ve önlemler konuşulunca aklıma Olacak O Kadar'ın şarbonlu bölümü geliyor:

İstanbul'daki hastanedeki gibi Bi önlem aldılarsa yandık..ağlanacak halimize gülüyoruz artık bize Bi şey olmaz 😅😪

Tatmin eder mi bilmem.
Bir kaç yerde de bağışıklık sistemi bir sebepten oturu (yaslilik, daha once kemoterapi alma, kronik hastalik vs) düşük insanların öldüğü yazıyordu.

Türkiye de henüz yok diyorlar. Günde kaç çinli ile muhatap oluyorsunuz bilmiyorum ama bu kadar panik bana garip geliyor artık..
Salgın ne demek biliyorum. Ama Dünyanın sonunu getirecek virüs olarak falan görmüyorum. Yada artık bütün kışı hasta geçiren 3 cocukla bu virus bana viz gelir tiris gider kafasina geldim 🤣
Mardinde Çinli görme ihtimalim oldukça düşük 😂 fakat gelen Çinlilerle temas eden insanlar olacak, onlarla temas eden insanlar da olacak ve bi şekilde canımız yanıcak diye endişeleniyorum. Keşke normalde geçirdiğimiz virüsler kadar hafif olsa canım.. Allah çocuklarınızı size bağışlasın❤️

Cimer e yazalım Çin'den gelecek tek bir cinliye bile ihtiyacımız yok kalsınlar ülkelerinde. Bizim ulkedekiler yüzünden zaten ülkeden taşacak hale geldik. Çok sinir bozucu gerçekten. !
Onu düşündüm de cimer çok geç dönüş yapıyor ya. Twitterda falan etkinlik düzenlenebilir mi? Bu siteye inanıyorum

Biz herşeye hazırlıklıyız zaten !!!!!
Depreme hazırlıklıyız deriz her yer yerle bir olur
Şimdi virüsede hazırlıklıyız sadece ateş ölçüyorlar şaka gibi ya
Kimsenin hiç bişey yaptığı yok benimde hiç umudum yok berbat bir haldeyiz
Söylenecek çok şey var ama anlayacak insan yok devlette

Tatmin eder mi bilmem.

Katılıyorum, bir sağlıkçı değilim, tıbbi bilgim yetersiz ama mantık yürütüyorum evet bir salgın hele de sonunda ölümle sonuçlanan vakalar olunca herkesi korkutuyor ama resmen Çinlilere önyargı oluşturmaya başladık, ölümlü vakalar var fakat mantıken düşünecek olursak bu hastalık akciğerlere etki ettiğinden akciğer sorunu olan(koah, astım, zatürre, bronşit vb) kalp hastaları, bağışıklık sistemi zayıf insanlarda daha ağır seyrediyor, ki birçok uzman dinledim hepsinin söylediği bu, ayrıca hastalık yakın temasla bulaşıyormuş, sürekli vurgu yapılan da kişisel hijyene dikkat edilmesi, bazı halk röportajları beni benden aldı, virüsle ilgili mikrofon uzatılan kadınlardan bir kısmı o zaman çocuklarımıza el yıkamayı öğretelim diyordu, el yıkamak salgın olmasa da olması gereken bir şey.

Ayrıca Çin-Corona virüsü diyoruz da sizlerin diğer salgından haberi var mı? Hadi Çin vatandaşlarını ülkeye sokmadınız bakınız Lassa ateşi salgını, Nijerya, Mali vb Afrika ülkeleri yıkılıyor, Afrika kökenli insanları da ülkeden sınır dışı mı edeceğiz?

Yapılacak şeyler belli, dikkat edeceğiz ne hastalığı olursa olsun hasta kişilerle yakın temasta bulunmayacağız, hijyene dikkat edeceğiz ve bağışıklık sistemimizi doktorlarımızın önerdiği şekilde güçlendireceğiz.

Ve lütfen konuya siyasi yorumlar yazmayınız yasaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X