- 1 Ocak 2020
- 209
- 93
- 48
- 27
- Konu Sahibi sevvalllllll
-
Merhaba, her süt eksiği akıntı mantar değildir, bazı testler yapılmadan ezbere konuşulmamalı, üroplazma ve Klamidya(okunduğu gibi yazıyorum) testlerini isteyin, duruma göre antibiyotik kullanmanız gerekebilir, vajen kültürü de aldırın, her ihtimale karşı smear ve hpv de baktırabilirsiniz. Bu test sonucuna göre tedaviniz yapılır, korkmayın, bunu yaşayan milyonlarca kadın var :)Kızlar merabasize biraz içimi dökmek istedim çünkü kafam hiç rahat değil , benim yaklaşık 3 aydır akıntım var ve bu akıntı iç çamaşırımin hepsini doldurmasa da daha çok hareket ile artan peynir kesiği gibi aslında tam olarak öyle de değil hafif sulu ve beyaz akıntı.Doktora gittim smear testi aldı 1 ay sonra sonuçları almaya gittigim zaman smear testin tekrarlanmasi yönünde bir bilgi geldiğini söyledi fakat o gün regl olduğum için smear veremedim erteledik ve bana borifem vajinal duş verdi ben borifem kullandıktan sonra akıntım azaldı ve kokusu da gitti fakat akıntım hala devam ediyor internette çok kötü hastalıklar yazıyor çok endişeliyim bu durum ile karşılaşan kardeşler var mı beni rahatlatacak çok kafam karışık benden smear testi alırken akıntım ve enfeksiyonum vardı doktor enfeksiyon görmesine rağmen bana ilaçta vermedi özele de şu an gidemiyorum durumumuz sıkışık günlerdir anksiyete krizlerine giriyorum panik atağa çeviriyor
Merabalar size de çok geçmiş olsunMerhaba geçmiş olsunbenim de 1 ayı geçkin süredir kanamam var. Smear alındı sonuç henüz çıkmadı (3 hafta oldu). En son plesanta kalmış doğumdan dendi, rahim temizlendi ve parça biyopsiye yollandı. Yani sizi çok iyi anlıyorum anksiyete krizlerine giriyorum ben de.. Devlet hastanesinde de smear alıyorlar tekrar aldırın örnek olmazsa içiniz rahat etsin.
Doktorum alttan muayene etti ve enfeksiyon ile birlikte akıntı gördü,buna rağmen ilaç vs vermedi ve smear testi aldı.Smear testini de enfeksiyon var iken aldı enfeksiyonun tedavi edilip sonrasında smear testi alınması gerekiyormuş. Sonuç çıktı sonuç da smear testinin tekrarlanması gerektiği yazıyormuşMerhaba, her süt eksiği akıntı mantar değildir, bazı testler yapılmadan ezbere konuşulmamalı, üroplazma ve Klamidya(okunduğu gibi yazıyorum) testlerini isteyin, duruma göre antibiyotik kullanmanız gerekebilir, vajen kültürü de aldırın, her ihtimale karşı smear ve hpv de baktırabilirsiniz. Bu test sonucuna göre tedaviniz yapılır, korkmayın, bunu yaşayan milyonlarca kadın var :)
Aslında bu durumda alınması gereken smearden ziyade vajen kültürü ve üroplazma,klamidya idi. Ama doktorlarımız bunları ihmal ediyorlar maalesef,siz ısrarla isteyin, hpv testi de ayrı önemli tabi bakılabilir. Antibiyotik vermez çünkü ne olduğu belli degil yani verdiği antibiyotik işe yaramayabilir, bu yüzden dediğim testlerde antibiyogram bakılır ve direnci olmayan uygun antibiyotik verilir:)Doktorum alttan muayene etti ve enfeksiyon ile birlikte akıntı gördü,buna rağmen ilaç vs vermedi ve smear testi aldı.Smear testini de enfeksiyon var iken aldı enfeksiyonun tedavi edilip sonrasında smear testi alınması gerekiyormuş. Sonuç çıktı sonuç da smear testinin tekrarlanması gerektiği yazıyormuşinternetten araştırmalarıma göre yetersiz numune durumlarında genellikle testin tekrarı istenirmis bakalım stres altında bekliyorum
Smear testini yeni doğum yaptigim için aldı aslında , ama ısrarla akıntı olduğunu söylememe rağmen ve kendisinin de enfeksiyon görmesine rağmen herhangi bir teste tabi tutmadı şaşırtıcı olan yani da buydu aslinda :) ve tabiki benim kafamı rahatlamadi hiçbir konu da bu yüzden strese girmiş oldum cevabiniz için teşekkür ederim bu arada ne güzel bilgilere sahipsiniz sağlık personelimizin acaba ben sağlık personeli olmama rağmen bu kadar net bilgiye sahip değilim çünkü henüz işimi yapmadım :))Aslında bu durumda alınması gereken smearden ziyade vajen kültürü ve üroplazma,klamidya idi. Ama doktorlarımız bunları ihmal ediyorlar maalesef,siz ısrarla isteyin, hpv testi de ayrı önemli tabi bakılabilir. Antibiyotik vermez çünkü ne olduğu belli degil yani verdiği antibiyotik işe yaramayabilir, bu yüzden dediğim testlerde antibiyogram bakılır ve direnci olmayan uygun antibiyotik verilir:)
Benim de smear alındığında kanamam vardı ama regl değil, içerde doğumdan parça kaldığı söylendi. O zaman bilinmiyordu bu durum doktor birkaç şeyden şüphelendi net tanı koymadı. İlaçla atmamı bekledi vücut atamadığı için başka doktora göründüm. O da hemen almamız lazım dedi ve aldı operasyon ile. Belki benimde enfeksiyonum vardı kanama yüzünden acaba bu etkiliyor mu sonucu? Kaç haftadır bekliyorum aramadılar da sonuç çıktı diye. Özel yapıldığı için e nabız da göremiyorum sanırım, meraktan bende kendimi yiyip bitirdim.. Sizde tekrar ettirin smear testinizi.Merabalar size de çok geçmiş olsundoktorum bana smear testinin tekrarlanması gerekiyor dedi regl olduğum için o gün yaptiramadim başka bir zamana randevu verdi zaten enfeksiyonluyken smear testi alinmazmis
İceri de parça kaldığı için kanama durumu olmuş olabilir diye düşünüyorum canım , ve kanama olduğu zaman smear testinin alınmış olması hiç uygun değil bence testi sende tekrarlat.benim devlet olduğu halde sistem de görünmüyordu hastaneye gidip sonucu alabilirsin özel de daha hızlı çıkıyor sonuçBenim de smear alındığında kanamam vardı ama regl değil, içerde doğumdan parça kaldığı söylendi. O zaman bilinmiyordu bu durum doktor birkaç şeyden şüphelendi net tanı koymadı. İlaçla atmamı bekledi vücut atamadığı için başka doktora göründüm. O da hemen almamız lazım dedi ve aldı operasyon ile. Belki benimde enfeksiyonum vardı kanama yüzünden acaba bu etkiliyor mu sonucu? Kaç haftadır bekliyorum aramadılar da sonuç çıktı diye. Özel yapıldığı için e nabız da göremiyorum sanırım, meraktan bende kendimi yiyip bitirdim.. Sizde tekrar ettirin smear testinizi.
Teşekkür ederim hepimize geçmiş olsunİceri de parça kaldığı için kanama durumu olmuş olabilir diye düşünüyorum canım , ve kanama olduğu zaman smear testinin alınmış olması hiç uygun değil bence testi sende tekrarlat.benim devlet olduğu halde sistem de görünmüyordu hastaneye gidip sonucu alabilirsin özel de daha hızlı çıkıyor sonuçgeçmiş olsun bu arada
Çok şükür Allah'ıma adına çok çok mutlu oldum canımTeşekkür ederim hepimize geçmiş olsunbugün aradılar smear sonucu temiz çok şükür evet kanama sebebi içerde parça kalmasıymış başka doktora gittim operasyon geçirdim. Alınan parça patolojiye gitti, bakalım 1 haftadır da onun sonucunu bekliyorum. Plesanta parçası olması muhtemel olsa da insan korkuyor işte.. Sizde hayırlı haberler alırsınız inşallah smear ile ilgili
bana da doktorum borifen verdi yalnız nasıl kullanılıyor vajina içine mi yoksa dışına mı bilgi verebilir misinKızlar merabasize biraz içimi dökmek istedim çünkü kafam hiç rahat değil , benim yaklaşık 3 aydır akıntım var ve bu akıntı iç çamaşırımin hepsini doldurmasa da daha çok hareket ile artan peynir kesiği gibi aslında tam olarak öyle de değil hafif sulu ve beyaz akıntı.Doktora gittim smear testi aldı 1 ay sonra sonuçları almaya gittigim zaman smear testin tekrarlanmasi yönünde bir bilgi geldiğini söyledi fakat o gün regl olduğum için smear veremedim erteledik ve bana borifem vajinal duş verdi ben borifem kullandıktan sonra akıntım azaldı ve kokusu da gitti fakat akıntım hala devam ediyor internette çok kötü hastalıklar yazıyor çok endişeliyim bu durum ile karşılaşan kardeşler var mı beni rahatlatacak çok kafam karışık benden smear testi alırken akıntım ve enfeksiyonum vardı doktor enfeksiyon görmesine rağmen bana ilaçta vermedi özele de şu an gidemiyorum durumumuz sıkışık günlerdir anksiyete krizlerine giriyorum panik atağa çeviriyor
bıtane vajinal tablet var onu verıyorlar neopenotran o epey etkılı bır antıbiotikli ovül birde azitro antıbıotık verılıyor genelde tedavı boyle sonra smear alınıyor. ben özele gıttm hep bu sekılde yaptılarKızlar merabasize biraz içimi dökmek istedim çünkü kafam hiç rahat değil , benim yaklaşık 3 aydır akıntım var ve bu akıntı iç çamaşırımin hepsini doldurmasa da daha çok hareket ile artan peynir kesiği gibi aslında tam olarak öyle de değil hafif sulu ve beyaz akıntı.Doktora gittim smear testi aldı 1 ay sonra sonuçları almaya gittigim zaman smear testin tekrarlanmasi yönünde bir bilgi geldiğini söyledi fakat o gün regl olduğum için smear veremedim erteledik ve bana borifem vajinal duş verdi ben borifem kullandıktan sonra akıntım azaldı ve kokusu da gitti fakat akıntım hala devam ediyor internette çok kötü hastalıklar yazıyor çok endişeliyim bu durum ile karşılaşan kardeşler var mı beni rahatlatacak çok kafam karışık benden smear testi alırken akıntım ve enfeksiyonum vardı doktor enfeksiyon görmesine rağmen bana ilaçta vermedi özele de şu an gidemiyorum durumumuz sıkışık günlerdir anksiyete krizlerine giriyorum panik atağa çeviriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?