• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım karmakarısık oldu ne yapacagım???

Hubannn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
3.627
2.143
53
Kızlar acil fikirlerinize ihtiyacım var..
2yıldır cocuk sahıbı olamadık.tup bebek ile ilk kez hamılelik olustu 7. Haftada kürtaj ile; gelişimi durması ve tabıata aykırı durum soylemlerı ile gebelik sonlandırıldı..
cok cok cok zordu ..
doktorum ile bugun gorustum.kürtaj sonrası genetık sonucum henuz cıkmamış. Ama dr um hiçbir genetık ve kromozom ve hatta dıger arastırmaların hıc gerekli olmadıgını ,kafamızı karıstırmamamız gerektıgını soyledı. Ben sıfırdan tedavıye baslarım ve embrıyolara genetık tarama yaptırı saglıklı olanları transfer ettırırız dıye dusundum. Bu yaklasım çok agrasıf olur ben o embrıyoları kullanmaktan yanayım dedı. Aynı seylerı yasamayacagımın bır garantısı yok. Dr cok guvenıyorum cok.. ama bu tavrı için sizlerın de fıkrını almak istıyorum ne yapmalıyım?

baska doktorlara da gorundunuz mu?
Bu dr tum tedavı surecımle ılgılenıyor. Genel görüş ilk düşükte bu arastırmalara gerek gorulmuyor. Ama bırkac dusuk yapmadan önlem alalım desemde bu durumu dahada zorlastırırmış. Oysa tam tersı olur dıye dusunuyordumm

Araştirilmali bence belki kanda pıhtilasma var gebelik saglansa bile bile bu sebepten bebek gelismiycek ve kaybediceksiniz yine

Bu dr tum tedavı surecımle ılgılenıyor. Genel görüş ilk düşükte bu arastırmalara gerek gorulmuyor. Ama bırkac dusuk yapmadan önlem alalım desemde bu durumu dahada zorlastırırmış. Oysa tam tersı olur dıye dusunuyordumm
Normal yolla gebe kalabilseniz ewet belki ilk düsukte gerek olmayabilir ama tüp bebek bu butun tetkikleri yapip sonra transfer yapilmali bence ve mantikende öyle olmali...

neden durumu daha da zorlastiriyor arastirilmasi? yine de fikir almak icin bile olsa baska bi doktora daniş derim. tedavine yine kendi doktorunda devam edersin. Inşallah saglıkla hamile kalıp saglikla alırsin kucagına

Normal yolla gebe kalabilseniz ewet belki ilk düsukte gerek olmayabilir ama tüp bebek bu butun tetkikleri yapip sonra transfer yapilmali bence ve mantikende öyle olmali...
Kesınlıkle!! Zaten tup bebekte en ıyı yumurta en ıyı sperm arastırılmıyormu. En ıyı embrıyo transfer edılıyor . Hepsı 5.gun fakat en ıyısınde sonuc bu! Kürtaj sonrası genetık sonucumu beklıyorum eger genetık bır sorun ise ısrarcı olmayı düşünüyorum acıkcası. Bu dr içime o kadar sınıyor ki. Tıtız işini çok ıyı yapan ekıp olarak kaliteli ve ulasılabılır ..ama bu konuda bambaska fıkırlerdeyız.

neden durumu daha da zorlastiriyor arastirilmasi? yine de fikir almak icin bile olsa baska bi doktora daniş derim. tedavine yine kendi doktorunda devam edersin. Inşallah saglıkla hamile kalıp saglikla alırsin kucagına
Tuhaf bırsey soyledı. Dıyelim kan pıhtılasma cıktı bız verıcez ilacları ve belki çarpmadan kaynaklı bır kanama olma rıskı olcak!!!! Dıger turlu zaten olmama ıhtımali var. Aklıma yatmadı pek

Tuhaf bırsey soyledı. Dıyelim kan pıhtılasma cıktı bız verıcez ilacları ve belki çarpmadan kaynaklı bır kanama olma rıskı olcak!!!! Dıger turlu zaten olmama ıhtımali var. Aklıma yatmadı pek
olasılıklardan bahsetmiş. yani bulunan eksik degerlere gore yapilacak diger tedavinin hamileligi olumsuz etkileme riskini senin ayni sorun varsa bile ilacsz hamile kalma riskinden daha fazla bulmus. anladigim kadariyla

olasılıklardan bahsetmiş. yani bulunan eksik degerlere gore yapilacak diger tedavinin hamileligi olumsuz etkileme riskini senin ayni sorun varsa bile ilacsz hamile kalma riskinden daha fazla bulmus. anladigim kadariyla
Ne yapacagım bu durumda ?? Ya kayıtsız sartsız guvenıcem yada dr dt gezıp fıkır alacagım!

ayni fikirdeym. bi doktora daha danis. bu sürecte belirli sayiya kadar dogal yollarla yani arastirmadan denemeler yapiliyor olabilir. kesin fikrim olmamakla beraber mantikli geliyor kulaga. belki de belli bir sayidan aonra arastiriliyor. dedgm gbi fikrin yoksa baska bir doktora daha danis

size yapilmasi gereken bir test var evet yani pihtilasma vb icin ama embriyolara genetik test malesef ben de cok taraftar degilim. daha once ben de kurtaj oldum ve genetik taramayi sadece kendime yaptirdim pihtilasma icin.
embriyoda yapilacak tarama sadece o embriyo icin gecerli olacak yani Saglikli olsa da sade o embriyo icin sagliksiz olsa da sadece onun icin. genel gecer bir kural soz konusu degil. ayrica yine tutunmama ve veya tutunduktan sonra kayip sansi var normal embriyo gibi. cok elzem durumlarda bu testi yapiyorlar genelde ne gibi mesela normal yolla elde edilen ve ucten fazla ardarda dusukten sonra mesela. tedavim esnasinda bir hanimla tanismistim kendisi 40 li yaslarini gecirmisti ve 13 defa normal yolla gebelik gecirmis 13 unu de 2 aya gelmeden kaybetmisti. iste bu hastaya yaptilar embriyolarinda genetik taramayi.
karar sizin tabi ama bu test icim her embriyonun besinci gune gitmesi ve gercekten cok fazla embriyo eldeedilmesi lazim bu bile basli basina risk.
benden sadece 2 embriyo elde edildi ve ikinci gun transferi oldu SUKROLSUN Yaradan nasip etti. ha eger cok elde edilmis olsaydi yine de yaptirmazdim.
bak subat 2015 tup bebek yaptiranlar konusu var ordan tanidigim bir arkadasim bu konuda cok arastirma yapti mesela hatirladigim kadariyla iki kimyasal bir tane dis gebeligi var malesef. kendisi ile gorusmek istersen rumuzunu mesaj atabilirim.

size yapilmasi gereken bir test var evet yani pihtilasma vb icin ama embriyolara genetik test malesef ben de cok taraftar degilim. daha once ben de kurtaj oldum ve genetik taramayi sadece kendime yaptirdim pihtilasma icin.
embriyoda yapilacak tarama sadece o embriyo icin gecerli olacak yani Saglikli olsa da sade o embriyo icin sagliksiz olsa da sadece onun icin. genel gecer bir kural soz konusu degil. ayrica yine tutunmama ve veya tutunduktan sonra kayip sansi var normal embriyo gibi. cok elzem durumlarda bu testi yapiyorlar genelde ne gibi mesela normal yolla elde edilen ve ucten fazla ardarda dusukten sonra mesela. tedavim esnasinda bir hanimla tanismistim kendisi 40 li yaslarini gecirmisti ve 13 defa normal yolla gebelik gecirmis 13 unu de 2 aya gelmeden kaybetmisti. iste bu hastaya yaptilar embriyolarinda genetik taramayi.
karar sizin tabi ama bu test icim her embriyonun besinci gune gitmesi ve gercekten cok fazla embriyo eldeedilmesi lazim bu bile basli basina risk.
benden sadece 2 embriyo elde edildi ve ikinci gun transferi oldu SUKROLSUN Yaradan nasip etti. ha eger cok elde edilmis olsaydi yine de yaptirmazdim.
bak subat 2015 tup bebek yaptiranlar konusu var ordan tanidigim bir arkadasim bu konuda cok arastirma yapti mesela hatirladigim kadariyla iki kimyasal bir tane dis gebeligi var malesef. kendisi ile gorusmek istersen rumuzunu mesaj atabilirim.
Çok tesekkur ederım aslında bı yanım hemfıkır sızınle ama endişemı tahmın edersınız.
Sızce ne yapmalı?? Doktorumamı guvenmeliyim ?

Çok tesekkur ederım aslında bı yanım hemfıkır sızınle ama endişemı tahmın edersınız.
Sızce ne yapmalı?? Doktorumamı guvenmeliyim ?
kendiniz icin pihtilasma testini mutlaka isteyin. bence onemli benim ilk kaybimdan sonra pihtilasma bozuklugum cikti gebeligim boyunca kullandim hatta dogum sonrasi malesef pihti atti halen daha kullaniyorum sanirim bir omur de kan sulandirici kullanmak zorundayim. onemini anlatmak icin yaziyorum bunlari. Nautilus Nautilus arkadasim eger vakti varsa sana belki bu embriyolara genetik taramanin durumunu anlatabilir. karar elbetteki senin. ama bence hem maliyet hem de stres acisindan size yuk olabilir.

Hubannn Hubannn bak Nautilus Nautilus arkadasimin pgt ile ilgili measajini buldum. yardimci olur umarim ama desigim gibi karar senin...
Canım pgt yaptirmadim ama çok araştırdım. Bende bazı sıkıntılar oldu. Bu yüzden çocuk olmuyorsaya takmıştim. Genetik tahlilleri bir kısmını devlette yaptırdım. Bazı kan tahlilleri devlette olmayınca özel bir genetik merkezine gittim.

Bu arada pgt turkiyede hiç bir hastanenin içinde yapılmıyor. Bu işlem özel genetik merkezlerinde yapılıyor. Oradaki doktorlar kadar tup bebek doktorları konuya hakimde değiller kanımca. Gorustugum doktorda baya bu konuyu açıkladı. İçine sinmesi için böyle bir merkezle goruse bilirsin.

Bugüne kadar kendi doktorumun ve ameliyat dokturumunda söylediklerini gorustugum doktorda teyit etti. Genetik testler aslında 46 kromozoma yapılıyormuş. Bunun dışında Türkiye de 800 gen ve alt kirilimina bakilabiliyor. Yurtdışında bu dahada fazla. Öncelikle normal standart gen testinde bir şey çıkmiyorsa son yıllarda Türkiye'nin aksine yurtdışı pgt işleminden uzaklaşıyormus. @papyonkilikli dediği gibi en önemli sorun bu ay oluşan yumurta kaliten ve eşinin sperm kalitesi orta hali veya kotuyse yapılan pgt sonucu haliyle kötü oluyor. Bu testlerin yapılması için embriyo sayısının belli bir sayının üzerinde olması gerekiyor. Örneğin 5 tane embriyon oldu ve bunlardan 3 tanesi ,5 güne geldi. Pgt hepsi kötü gelirse transfer yapılmıyor. Haliyle büyük bir kayıp var. Birde hepsi iyi geldi diyelim ve transfer edildi. Yine tutma ihtimali yüksek değil. Burada çoğu doktor yüksek vs diyor ama gerçek pekte öyle değilmiş. Ayrıca bu ay yapılan pgt kötü ise bu senin butun embriyolarim böyle olacak anlamına gelmiyor. Doktorun dediği ciddi gen sorunu olan çiftlerde bir ay kötü olurken bir ay çok iyi sonuçlar cikiyormus. Birde bir çalışmadan bahsetti. Mesela pgt iyi çıkmadı ama yinede verildi. Tutunan embriyolar olmuş. Hani diyoruz ya, Rabbim kun fe yekûn desin yeter ki durum bu.

Estağfurullah arkadaşım ne demek. Kesinlikle şu yalan pgt asla sana bir önceki embriyolarin neden tutunmadigini açıklayamaz. Bunu bende genetik doktoruna ısrarla sordum. Bu mümkün değil dedi. benimde 2 tane 5 gün aa grande embriyo transferi yapıldı ve tutmadı. Bana doktorun dediği pgt yaptığınız tedavideki embriyolar neden tutmazi belki açıklar. Farkindaysan belki diyor. Çünkü belki bu dönem sorun vardı. Ben genetik doktoru ile geçtiğimiz hafta tekrar konustum. İlk tedavi iyiken şimdi nasıl bu kadar sorunlu çıktı. Genetiğiniz aslında değişmiyor dedi ancak yumurta genetiginiz bir havuz gibi dusunun dedi. Bunun içinde 7 hatta dahada fazla aile genetiginizi temsil eden bireyler var. Bunların hepsi çok güçlü çok harika değil. Büyük ihtimalle belli bir sıra ile ki buna şunu dedi; gençken en iyi olanları yaşlandıkça en kötülerine sira geliyormuş. O zaman benim kötü sıram belki geldi dedim. Doktorda buda tam açıklanmadı. Hiçbir şekilde pgt ile kaliteli embriyo elde edilemeyen kadınlarin bile kendiliğinden hamile kalabildiği vakalar var dedi. Tıp herşeyin kesin olduğu bir bilim değil. Bildikleri emin olun bilmediklerinin yaninda cok az. Bana önerisi kaliteli yumurtalar vücut iyiken ortaya çıkar dedi. Yani vücut kötü iken anladığım kötüyü kullanıyor. Güçlü iken iyiler kullanılıyor. Buda sağlıklı beslenmenin, uykusuna dikkat edenin kolaylıkla hamile kalmasını açıklıyor. Ben oldukça az uyurum mesela gece karanlıkta uyumanin büyüme hormonu üzerinde ki etkisi ve bunun yumurta kalitesi üzerindeki etkisine bakin dedi doktor. Bir embriyo kalıyorsa riskin çok artıyor. Ayrıca çok basit bir şey söylüyorlar 5 gün aa grande embriyo tutmazken aynı kadının bir sonraki tedavisinde3 gün C grande embriyo tutabiliyor. Bunun açıklaması yok. He yinede iyi ki var. Çünkü akraba evliliği, akdeniz anemisi gibi bir takım sorunları barındıran aileler için ciddi bir çözüm. Ben uyku düzenini ve beslenmesi değiştiriyorum. Doktor konusunda içine sinen gitmek en iyisi

@hubann merhaba. Öncelikle Allah sabır versin. Bu işlerde Rabbim kimseyi uzmesin. Pgt artık nerdeyse terk edilen bir uygulama bunun üzerine çıkan 46 kromozom tarayan testler var. Ancak papyonkilikli papyonkilikli yazdığı gibi ben baya bir araştırmak zorunda kaldım. Benim tıbbi geçmişim biraz problemli ve bu yüzden genetigim kötü, çocuk bu yüzden olmuyora takmıştim. Öncelikle herkese pıhtılaşma testleri konusunda katılıyorum. Bende sizin gibi doktoruma çok güveniyordum. Gerek yok dediğine çokta ısrar etmiyordum. Ancak pıhtılaşma problemin olduğu ortaya çıktı. Bana ve eşime yapılan standart genetik test temiz çıktı. Bu süreçte özel bir merkezde genetik doktoru ile tanıştım. bununla ilgili açıklamalari zaten papyonkilikli papyonkilikli eklemiş sağolsun. Ekstra bunlara ekleyebileceğim. Benim 2 ameliyatm var. Bunla ilgili cd,evrak ve yıllık bazı takiplerimi gönüllü olarak Amerika da bir hastane ile paylaştım, ölene kadar da paylaşacam. Hastane dünyadaki aklınıza gelen uygulamaların yapıldığı, sırf genetik uzmanların olduğu bir yer. Israrla orayada sordum. Sürekli aynı cevap veriliyor. Aynı siklusta elde edilen embriyolarin bile belli bir oranı iyiken bellisi kötü oluyor. Aynı kadınlar üzerinde yapılan bazı çalışmalardan örnek verdiler. 3 ay sorunlu iken 5 ay arka arkaya genetiği iyi embriyolar çıkabiliyormus. Bunun şu anda nedenide belli değil.amerikadaki yaklaşım eğer ciddi sorunlar varsa ancak o zaman buna bakalım yönünde. Ayrıca herşeyi iyi olan tutunmaya embriyo oranında Türkiye de anlatıldığı gibi o kadar yüksek değil. Yüzde 60-70 arasında değişiyor.

Bütün herşeyi yaptınız diyelim ve tutundu. Yinede başka sorunlar varsa örneğin pıhtılaşma, rahim darlığı, bazı hormonsal sıkıntılar veya vitamin, mineral eksikliği bu tutunan embriyonun yine sağlığının bozulmasına ve kaybetmenize yol acabiliyormus. Nacizane tavsiyem ne kadar doktorumuzla guvenirseniz güvenin bir başka doktor tavsiyesi mutlaka alın. Bu genetik işine girmeden herşeyi yaptığınıza emin olun. Bende çok guveniyordum. Harika ilgili alakalı diyordum ama bazı aksilikler gözümün açılmasını sağladı. Şu anda amerikadaki doktorun söylediği şeylerin aslında kayıplarına yol açtığını öğreniyoruz. Belki bunlar olsaydı, evladım kucagimda olacaktı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorunuz olursa da seve seve cevaplarim.

Back
X