Aklımda bir şüphe oluştu başına önceden gelen var mi ?

Angelres

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2018
993
1.229
113
İsmini vermek istemediğim bir tüp bebek merkezinde tedavi görüyorum. Pcos olmam dolayısıyla çok yumurtam çıktı ve embriyolarım oluştu. 4 tane genetiks e gönderdik olumsuz geldi. Sorum bu kısımdan sonra başlıyo ; 3.gün dondurulan kalan embriyolarım açılıp 5.güne gidenlerden biyopsi yapılıp yine genetiğe gidecekti. 9 tane 3.gün vardı açtılar beni iki gün sonra arayıp şuan için 5 tanesi gitti 2si muallak diğer ikisi gitmedi denildi. Bana kaç tanesine işlem yaptıracağım soruldu bende hepsine dedim. Beni ertesi gün aradılar 9uda 5. Güne geldi dediler tabi ki içimde şüphe var acaba ticari düşünüp o gitmeyen ikisi gitti dediler bilmiyorum bu şekilde sordum ve bazen akşam tekrar kontrol edildiğinde gitmiş olanlar olduğunu söylediler. Başına böyle bi durum gelen var mi Allah rızası için içimi ferahlatsın 😢 yoksa ben tamamen ticari düşünen bi merkeze mi düştüm bunlardan bozuK deyip o diğer dördüne işlem isteyecekler az para değil tanesinin genetik testi 6bin veriyoruz

O kalan 9 embriyodan 5'i gitti, 2 muaallak, 2 gitmedi demişler. O muallaklarlar da 5.güne gitti desek etti 7 embriyo. E nasıl oluyor, o gitmedi dediğiniz iki tane nasıl yola devam etti diye sormadiniz mi 🤔

Tabi ki sordum Beni aradıklarında sabahtı yani akşama doğru embriyoları kontrol ettiklerinde değişim olabiliyormuş bu şekilde cevap aldım

Rapor isteyin. Size embriyolarinizla ilgili ayrintili rapor hazirlamak zorundalar. Bu raporda hangi gun ne kadar yumurta toplandi, gunler boyu ne oldu yazar. Bu rapor ile size soylenen arasinda bir fark olmamasi lazim. Fark var ise doktorunuzla konusun.

Bunu hazirlamazlarsa, sunmak istemezlerse o zaman cidden hislerinizde haklisinizdir. Saglik Bakanligina sikayet edebilirsiniz. CIMER uzerinden oluyor mu bilmiyorum ama deneyin. Sikayetiniz yazili olsun. Yumurta, sperm, embriyo vs bunlarin durumlari, yapilan islemler, imha vs hepsi bakanlikca kontrol ediliyor.

Doktorum da onları onayladı sonradan aynı gün içerisinde değişiklik gösterebilir dedi bilmiyorum içim çok rahatsız ve ilk başta bana 9 tane yarı yarıya azalabilir denildi bende diyorum acaba tane başına ücret alındığı için işin içine böyle bişey girmiş olabilir mi ama rapor istediğimi söyleyeceğim kesinlikle

Peki raporu kendilerine göre düzenleyip veremezler mi yani benim onlara inanmaktan başka bi çarem yok sonuçta

Back
X