aklını karıştırmak....

sessizlik123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
17
0
0
İzmir
Kızlar direk konuya girecem düğünümüz 4 ay sonra olacak ama yerleşmek için haziran atamasını bekliyorduk.
Nişanlımın ataması haziranda olacak inş puanı çok iyi.
Bu süreç içinde de kendi bulunduğu ilde , iyi bi kurumda KİT olarak sözleşmeli işe girdi.
Onun ailesinde Herkes bulunduğu kurumun şartlarının çok iyi olduğunu böyle bir kurumu bırakıp haziranda tercih yapma diyormuş.
Onuda kafasını karıştırıyorlar acaba tercih yaparsam böyle iyi bir yer olmaz mı diye.
Bende kadrolu olmasının her zaman daha iyi olacağını söylüyorum ama bi kaç yıl sonra bu iş de de kadroya geçebilirim diyo.
Ama özelleşirse sorun yaşarız diyorum. Kolay kolay özelleşmez diyor.

Beni asıl endişelendiren bişi varki
İki aile birbirine 13 saat uzaklıkta.
Ve ben onun ailesine yakın yaşamak istemiyordum. İki aileyede eşit mesafeleri yazarız diyorduk hep.
Ama şimdi haziranda tercih yapmayacak ve ailesinin olduğu ildeki kurumda kalacakmış gibi geliyor. Çünkü aklını çelmek üzereler.

Offf yaa :31::31::31:

Canım bence duygusallığı bırakıp mantıklı düşünmen gerek. Maaş ve gelecek açısından bi ölçüp tartın.
Ama sen şunu söyle: gitse de gitmese de güzel yerleri yazsın. Bakalım yerleşirse fikri değişir. Tabiki kadrolu iş daha mantıklı ama bazen sözleşmeliler de avantajlı oluyor.

sen de çalışıyorsan veya çalışacaksan evlendikten sonra,nişanlının ailesinin bulunduğu şehirde yaşamanız,mesafeli olursan sorun olmaz...

duygusal davranmamak elde değil ki.
biçok tartışmamız oldu bu konularda bizim. ama en son iki yere de eşit uzaklık kararı vermiştik.
ama bu iş olunca saki herşey birdenbire değişti ve bende ayak uydurmak zorunda kalıyorum gibi.

baskı yapmak yad aorda yaşamak istemiyorum demek istemiyorum ama onunda beni anlamasını istiyorum.
tatlı dille güzellikle konuşuyorum hep ama dediğim herşeye bi savunması var.
şartları iyi çok güzel bi kurum, burayı bırakmam delilik olur diyolar diyo hep.
yaşayıp görecez sonrada diyo.

inanın işinin olmasına sevinemedim bile ya :31:

Kızlar direk konuya girecem düğünümüz 4 ay sonra olacak ama yerleşmek için haziran atamasını bekliyorduk.
Nişanlımın ataması haziranda olacak inş puanı çok iyi.
Bu süreç içinde de kendi bulunduğu ilde , iyi bi kurumda KİT olarak sözleşmeli işe girdi.
Onun ailesinde Herkes bulunduğu kurumun şartlarının çok iyi olduğunu böyle bir kurumu bırakıp haziranda tercih yapma diyormuş.
Onuda kafasını karıştırıyorlar acaba tercih yaparsam böyle iyi bir yer olmaz mı diye.
Bende kadrolu olmasının her zaman daha iyi olacağını söylüyorum ama bi kaç yıl sonra bu iş de de kadroya geçebilirim diyo.
Ama özelleşirse sorun yaşarız diyorum. Kolay kolay özelleşmez diyor.

Beni asıl endişelendiren bişi varki
İki aile birbirine 13 saat uzaklıkta.
Ve ben onun ailesine yakın yaşamak istemiyordum. İki aileyede eşit mesafeleri yazarız diyorduk hep.
Ama şimdi haziranda tercih yapmayacak ve ailesinin olduğu ildeki kurumda kalacakmış gibi geliyor. Çünkü aklını çelmek üzereler.

Offf yaa :31::31::31:

bence nişanlın riske atıyor herşeyi kadrolu çalşmak varken özelleşebilme imkanı olan biyerde nasıl kalabiliyor. kolay koly özelleşmez diyor ama ne malum? negüzel puanıda iyiymiş... bence otur konus.. burası özellşese işten çıkarsalar annesilgmi bakıcakmıs size sanki... ayrıca madem böyle niye okadar çalşp o sınava girmiş...
ama olmuosa yapıcak bişey yok sende işe girersin.. olur biter aile özleminde çok olmaz çalşmaktan fırsat bulamazsın

ailesi çok uyanıklık yapmış oğlumuzla aynı şehirde olalım diye tercih yaptırmamis aman dikkat et bu aileye

kızlar sinirlerim çok bozuk. konusu açıldı konuştuk bu konuyu.
puanın çok iyi haziranda olmasa bile kasımda çok iyi yerlerde çok iyi kurumları yazıp gidebiliriz dedim.
şuanki işinde çok iyi kazanırsa şartları iyi olursa kadro gözünde olmazmış yazmazmış başka şeyi öyle söyledi.
bende ora yaşamak istemediğimi ve bi şekilde haziranda yada engeç kasımda tercih yapıp gideceğimizi düşündüğümü söyledim.
ve bana bunun sözünü ver ki içim rahat etsin dedim.
ve söz vermeyecem nerde rahat olursam orda kalırım dedi.

anlamıyo beni. düşünmüyo hiç. öyle moralım bozuldu ki.

ben orda yaşamak istemiyorum :43::43::43:

kızlar sinirlerim çok bozuk. konusu açıldı konuştuk bu konuyu.
puanın çok iyi haziranda olmasa bile kasımda çok iyi yerlerde çok iyi kurumları yazıp gidebiliriz dedim.
şuanki işinde çok iyi kazanırsa şartları iyi olursa kadro gözünde olmazmış yazmazmış başka şeyi öyle söyledi.
bende ora yaşamak istemediğimi ve bi şekilde haziranda yada engeç kasımda tercih yapıp gideceğimizi düşündüğümü söyledim.
ve bana bunun sözünü ver ki içim rahat etsin dedim.
ve söz vermeyecem nerde rahat olursam orda kalırım dedi.

anlamıyo beni. düşünmüyo hiç. öyle moralım bozuldu ki.

ben orda yaşamak istemiyorum :43::43::43:

Bence geri adım atma.. Baştan bişeyleri konuşup öyle girmişsiniz bu yola şimdi karar değiştiremez kendi kendine..
Ailesi fikrini söyleyebilir ama o gelip sana ailem böyle düşünüyor bende şu şekilde düşünüyorum sen ne dersin demeliydi..

Bence geri adım atma.. Baştan bişeyleri konuşup öyle girmişsiniz bu yola şimdi karar değiştiremez kendi kendine..
Ailesi fikrini söyleyebilir ama o gelip sana ailem böyle düşünüyor bende şu şekilde düşünüyorum sen ne dersin demeliydi..

haklısın sinirlerim çok bozuk çok.
sadece tercih yapacağına dair söz istedim ama vermiyor veremiyor.
aksine inatlaşma içerisinde

çok üzülüyorum

Biraz bekle üstüne gitme.. Yaptığının yanlış olduğunu anlat güzel dille.. Tabi sende sakinleşince :)

konuşacak bişi kalmadı o kadar güzellikle anlatmaya çalıştım ki
ama o beni bi nebze bile anlmıyor inada getiriyor

o halde bu şekilde devam etmeyeceğini söyledim.
ve kapattım telefonlarımı....

bundan sonrası diye bişi olmurmu olmazmı bilmiyorum
ama hayırlısı denemeye dilim bile varmıyor

konuşacak bişi kalmadı o kadar güzellikle anlatmaya çalıştım ki
ama o beni bi nebze bile anlmıyor inada getiriyor

o halde bu şekilde devam etmeyeceğini söyledim.
ve kapattım telefonlarımı....

bundan sonrası diye bişi olmurmu olmazmı bilmiyorum
ama hayırlısı denemeye dilim bile varmıyor

Biraz fevri olmuş ama sen bilirsin tabi.. :31:

Biraz fevri olmuş ama sen bilirsin tabi.. :31:

o kadar güzellikle anlatmaya çalıştım ki .
dedimki 2. 3. hatta 4. atamada bile mutlaka istediğimiz yerlerde iyi kadrolar açılacaktır.
buraları yazar gideriz. ama yazdığım halde gelmezse nasibimiz burasıymış derim yine yaşarım seninle .

ama bu kadar iyi bi puanın olduğu halde yazmayacaksan bende senin olduğun şehre gelmem dedim.
sadece söz ver tercih yapacağına dair dedim ama söz vermedi.
senin niye böyle yaptığını bbiliyorum senin ailenin olduğu yer olsaydı işine gelirdi sesini çıkarmazdın dedi.
ki alakası yok ben iki şehri de yazmayalım demiştim.

ama beni anlamaya çalışmak yerine inat etmeye başladı yok yazsam bile sadece tek bi il yazarım olursa olur olmazsa burda kalırız falan dedi.

söz vermiyorum deyip durdu.
ve daha arada söylenen bi çok şey.

bana yine tamam söz aşkım fakat tercih zamanı birlikte değerlendiririz yine falan deseydi ben yine ikna olacaktım

sürekli sen dert etme ben hallederim
ben nereye yazacağımı biliyorum
ben düşünüyorum sen düşünme
benim çalışacağım yerdeki rahatım önemli ... bunları söylüyor oysa ben:

birlikte karar verelim ikimizinde huzurlu olacağı rahat edeceği yerlerdeki kadroları beraber araştırıp değerlendirelim dedikçe

o sen dert etme BEN araştırırım ben biliyorum deyip durdu....

o kadar güzellikle anlatmaya çalıştım ki .
dedimki 2. 3. hatta 4. atamada bile mutlaka istediğimiz yerlerde iyi kadrolar açılacaktır.
buraları yazar gideriz. ama yazdığım halde gelmezse nasibimiz burasıymış derim yine yaşarım seninle .

ama bu kadar iyi bi puanın olduğu halde yazmayacaksan bende senin olduğun şehre gelmem dedim.
sadece söz ver tercih yapacağına dair dedim ama söz vermedi.
senin niye böyle yaptığını bbiliyorum senin ailenin olduğu yer olsaydı işine gelirdi sesini çıkarmazdın dedi.
ki alakası yok ben iki şehri de yazmayalım demiştim.

ama beni anlamaya çalışmak yerine inat etmeye başladı yok yazsam bile sadece tek bi il yazarım olursa olur olmazsa burda kalırız falan dedi.

söz vermiyorum deyip durdu.
ve daha arada söylenen bi çok şey.

bana yine tamam söz aşkım fakat tercih zamanı birlikte değerlendiririz yine falan deseydi ben yine ikna olacaktım

sürekli sen dert etme ben hallederim
ben nereye yazacağımı biliyorum
ben düşünüyorum sen düşünme
benim çalışacağım yerdeki rahatım önemli ... bunları söylüyor oysa ben:

birlikte karar verelim ikimizinde huzurlu olacağı rahat edeceği yerlerdeki kadroları beraber araştırıp değerlendirelim dedikçe

o sen dert etme BEN araştırırım ben biliyorum deyip durdu....

Haketmiş o zaman.. İnşallah hatasını anlarda halledersiniz..

Back
X