Akraba,akrabaa,

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
29
Suan sebebsiz bir konu ama icimdekileri dökmek istiyorum. Yillardir kendi akrabalarim icinde dedi kodu ile büyüdüm. Iste cok samimi olanlarin aralari bozulduklarinda arkalarindan konusmalari, ornek veriyorum ben ergenlik caginda pantolon giymeye baslamistim etrafimdakilerin "sen erkekmisin kiz kismi pantolonmu giyer" demeden bir kac sene sonra kendi kizlarinin da giymesi , bana verilen ögütlerin kendi kizlarinin uygulamamalari , kuzenim dedigim yakin akrabalaramn yuzume gulup arkamdan konusmlari vs vs akrabalarmza karsi elimden geldigi kadar kirmamaya calisirim genel olarak sevilirim fakat pek de iyi insanlar oldugunu dusunmuyorum. Suan evliyim esimin cevresi de benm cevremde kalabalik olan yerdeyimm kendi cevrem hep benim iyiligim icin ögùtler akil veren tipler iyi insanlar fakat onlarin yaninda mutlu degilim hal hatir sormadan iyiligim icin moral bozmak ickn her turlu ogut verirler onun icin bir sure sonra mesafe koydum. Esimin akraba cevresine gelince ssimde teyzel3rnn dayisinin no su bile yok. Esimin hatro icin onlara cok yakin davranirim sevmeye cakisirim evime davet ederim sonuc : esimin ailesi siz akraba gidip gelmiyorsunuz biz nezaman gitsek gelmiyorsunuz oglum evlendikten son ra degisti akraba ziyareti yapin vs vs oglunda yillardir teyzelernn dayisinin nosu olmayan esim evlendikten sonra degismis sebebide benmisim! Nekadar cevresini sevmesem bile asla benim ona karismaya hakkim yok fakat esim ne benm cevreme kendi cevresine gider gelir
Neyse esime ayip olur bk hadi dayinlwra gidelim diyen benim aldigim tepki , hic gelip gitmiyorsunuz sanki misafir sevmiyormusum gibi konusuyorlar. Halbuki kayinvalidemlere ger gelislerinde esim degilde ben teklif ediyorum dayi bize de gelin diye
Teyzesine geciyorum bos bogazli bi teyzeleri var dedi koducu biraz oglunu nisanladi biz o sira ailemin yanindaydik gidemedik. Esime hayirli olsun diye ara ddm ayio olur ddm gecistirdi aramadi. Aradan 2 ay grcti ben evlerine goturdum. Aldigimiz tepki. Hele sulur 1 senedir anca gelebildinz uzattilar da uzattilar. Iste kocasi donup bana yegenimiz gelmese bile sen teklif edip getirmen gerekiyir dedi ya sabir ded cevap vermedimm. Suan etrafimsaji insanlara teyze 1 senedir ik defa geldiler diye dedi kodu yapiyor. Esimde dediki senin oglunu da gorcez evlenince o da biz nereye o oraya gelicek dedi. Halbuki kendi kizi teyzelerine teyze bile demiyor cok soguk birisi ama milletin akil hocalari. Bu konusmlari hep esimin ailesnn yaninda yapiyorlar onlarinda hosuna gidiyor. Tamam siz simdi onlara yaranmak icin yapiyorlar diyceksiniz ama akli basinda insanlar kendileri de cocuk yetistiyorlar. Demem o ki esimin ailesi ben hergun onlara gitmiyorum ogullari gitmese bile inlarla birlikte akrabalarin dedi kodu kazanina gitmiyorum diye beni cevresine bu sekilde tanitmis olmali ki bu sekilde tepki goruyorum. Esimin aakrabasi diye hala saygimi koruyorum guler yuzlu davraniyorum fakat laf sokmalari akil hocalik yapmalarindan nefret ediyorum. Kac gunde bir kayinvalidene gidiyon, araniz nasil , sanki iyiligm icin soruyorlar.:) sizde esininz akrabalariyla araniz nasil esinizin hatrina hala iyi davranmaya devam edernisinz tepkinizi koyarmisinz .

İnsanları bu kadar önemsemeyin... Kim ne demiş umrunuzda olmasın. Saygı çerçevesinde ilişkinizi devam ettirin yeter... Son sorunuza gelince eşimin ailesiyle samimiyim ama mesafemiz ve saygı sinirimiz bellidir. Abisi problemli bir insan ilişkimiz asgari düzeyde... Karşılaşırsak merhaba nasılsınız o kadar... Saygısızlık etmem ama kimsenin hatri için saygısızlığa da tahammül etmem.

Bizde gitmeyiz hiç iki tarafa da. Kaçıncı dereceden akrabalar, ne bu böyle ağzına dolamalar ya? “Hiç görüşemiyoruz, hiç aramıyorsun” diyene ben direk söylenmryr başlıyorum, şu işim var bu işim var diye. Bezdiriyorum. Dünyam onları memnun etmekten ibaret mi yahu?

Sizde takılmayın. Sizi savunmayan kayınvalide kayınpederde istedğini düşünsün, söylesin. Gerçekten gitmeyin, konuştuklarına değsin.

offf icim sisti okurken yahu neden millete bu kadar yakinsiniz o onu dedi bu bunu dedi efendim agzin dilin yok mu senin cevaplarini ver gec birde ciddiyim kendine nir ugras bulmalisin gidisatin iyi degil esinle ailesiyle ugrasip durmaktan bikicaksin bi zaman sonra

Hic sevmem akraba ziyaretini hatta bayramlardan da bu yuzden cok gerilirim istemiyorum arkadasim sevmiyorum zorla mi banane esin gitmiyo iste ne guzel at ona oglun sevmiyo anne gitmiyo napim de kapat.gecen benim kv de hic teyzenlere gitmiyonuz fln dedi ki severim kendisini bi problemimiz yok ama agzim var dilim var anne senin muhatabin oglun ona soyleyeveksin ayrica biz halimizden memnunuz sevmiyoruz gezmeyi ben kendi akrabalarima bile gitmiyorum bide sizinkileri dusunemem oglun gidelim derse giderim dedim sizde cevap verin yani esinize de israr etmeyin size ne kim be derse desin

Bizde gitmeyiz hiç iki tarafa da. Kaçıncı dereceden akrabalar, ne bu böyle ağzına dolamalar ya? “Hiç görüşemiyoruz, hiç aramıyorsun” diyene ben direk söylenmryr başlıyorum, şu işim var bu işim var diye. Bezdiriyorum. Dünyam onları memnun etmekten ibaret mi yahu?

Sizde takılmayın. Sizi savunmayan kayınvalide kayınpederde istedğini düşünsün, söylesin. Gerçekten gitmeyin, konuştuklarına değsin.
Gitmiyoz zaten senede 2 3 sefer gittik o da benim dememle bir dahada demem zaten

Hic sevmem akraba ziyaretini hatta bayramlardan da bu yuzden cok gerilirim istemiyorum arkadasim sevmiyorum zorla mi banane esin gitmiyo iste ne guzel at ona oglun sevmiyo anne gitmiyo napim de kapat.gecen benim kv de hic teyzenlere gitmiyonuz fln dedi ki severim kendisini bi problemimiz yok ama agzim var dilim var anne senin muhatabin oglun ona soyleyeveksin ayrica biz halimizden memnunuz sevmiyoruz gezmeyi ben kendi akrabalarima bile gitmiyorum bide sizinkileri dusunemem oglun gidelim derse giderim dedim sizde cevap verin yani esinize de israr etmeyin size ne kim be derse desin
Cevap verdigimden gocunuyorlar zsten. Ben dedim akraba ziyaretlerini fazla sevmiyorum ama esimde gitse hayir demem ddm. Ondan sonra oglumuzu sen degistirdin demeler falan. Biyere cagirdiklarinda esim gitmek istemiyor diyorum , örnek veriyorum düğüne çağırıylar eşime bana sormadan karin gelsin diyorlar o da ben olmadan gelemez diyor. Artık bende dedim geçen iftara davete deyyy dizisinin dıdisina sizde gelin gidersem mecbur bende cagiricam
Ne işimiz var biz gelemeyiz ddm oğluma soyleyim bide dedi söyle o da gelmez zaten dedim. Şuan da akrabaların bize böyle tepki vermeleri onların hoşuna gidiyor ama vıcık vıcık hiç sevmiyorum ben esimde hiç akrabaymis teyzesiymis hiç sevmez ama bağlantılarının kopmasını da yine ben istemem, yine beni suçlu gosterirler :)

Cevap verdigimden gocunuyorlar zsten. Ben dedim akraba ziyaretlerini fazla sevmiyorum ama esimde gitse hayir demem ddm. Ondan sonra oglumuzu sen degistirdin demeler falan. Biyere cagirdiklarinda esim gitmek istemiyor diyorum , örnek veriyorum düğüne çağırıylar eşime bana sormadan karin gelsin diyorlar o da ben olmadan gelemez diyor. Artık bende dedim geçen iftara davete deyyy dizisinin dıdisina sizde gelin gidersem mecbur bende cagiricam
Ne işimiz var biz gelemeyiz ddm oğluma soyleyim bide dedi söyle o da gelmez zaten dedim. Şuan da akrabaların bize böyle tepki vermeleri onların hoşuna gidiyor ama vıcık vıcık hiç sevmiyorum ben esimde hiç akrabaymis teyzesiymis hiç sevmez ama bağlantılarının kopmasını da yine ben istemem, yine beni suçlu gosterirler :)

E göstersinler nolcak bosverin buna takilmayin hic sonuca bakin sonucta gitmiyosunuz oh mis=))

Back
X