Akraba evliligi ve gebelik

MissKitty86

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
385
202
303
Almanya
Merhaba arkadaslar.

Burda acaba akraba ile evli olup, saglikli bebek sahibi arkadaslar varmi?

Ben 23 haftalik hamileyim ve akraba evliligi. Korkularim var bebek ile ilgili. Doktorum hersey normal diyor ama yinede cok korkuyorum.

Kan uyusmazligi yoksa neden korkyorsun ki cnm kendine bostan yere stres yapma
Bak hersey normalmis
Bizimkide akraba evliligi kizim cok sukur saglikli :)

Merhaba arkadaslar.

Burda acaba akraba ile evli olup, saglikli bebek sahibi arkadaslar varmi?

Ben 23 haftalik hamileyim ve akraba evliligi. Korkularim var bebek ile ilgili. Doktorum hersey normal diyor ama yinede cok korkuyorum.

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

Bildiğim kadarıyla kan uyuşmazlığı olduğunda sorun oluyor..Hem doktor herşey yolunda demiş..Gönlünü ferah tut ve hamileliğinin tadını çıkart bence

Benim bir arkadaşım var, teyzesinin oğluyla evli. Yani çok yakın akraba evliliği.
Ama iki çocuğu da sağlıklı. Zaten sorunlar tarama testlerinde belirleniyor.
Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah.

Yalnız akraba evliliğinde sorunlu bebek sadece kan uyuşmazlığı ile dünyaya gelmiş olmuyor. Bunu da belirtmek isterim. Kan gruplarının uyuştuğu hallerde doğum sonrasında çocuklarda kalıtımsal hastalıklar görülmüştür.

Bence gönlünüzü feah tutun. Gen analizi de denilen DNA analizi yöntemleriyle artık hamileliğin ilk üç ayında birçok hastalığın tanısı konulabilmektedir. Doktorunuz sorun yok dediyse bir sıkıntı çıkmaz Allahın izniyle.

evet kesinlikle haklısın ben sadece akraba evliliğinden tedirgin olduğu için diğer ihtimalleri söylemedim..Allah'ım esirgesin 2 ayrı ırktan da olsan bazen sorunlu bebekler olabiliyor..Rabbim bizimkilerinide cümlemizinkini de esirgesin bizlere bağışlasın inş.

Tesekkürler arkadaslar. kan uyusmazligi zaten baktirmistik ordan bir sorun yok. Hatta genetik danismanliga gittik, ordanda birsey cikmadi.

Ama insan yinede cok korkuyor. birde benim etrafimda beni korkuttan cok insanlar var. yok "siz akrabasiniz", yok "söyle olur böyle olur".

Zaten bundan sonra Rabbim ne verirse basimizin üstünde yeri var. ONUN emaneti.

Ailemdede amca cocuklari bir cift var. Onlarin tek cocuklari cam kemik hastaligi ile dünyaya geldi.

ufff bilmiyorumki.

Aslında işin en basite indirgenmiş, en kaba şekilde açıklaması şu: Bir akrabanızla evlendiğinizde sizin sülalenizin, ırkınızın, ya da yakın çevrenizin taşıdığı hastalıklı gizli genleri, evlendiğiniz akrabanızda da bulunan sorunlu genlerle birleştirerek sorunlu bebek dünyaya getirebilirsiniz. Aynı kökenden gelen insanların nasıl dış görünüşleri benzerse, genleri de aynı şekilde ortak noktalar taşır. Bu nedenle bir ailenin herhangi bir geninde yıllar içinde oluşmuş ve kuşaktan kuşağa sessizce taşınarak, tüm fertlerin paylaştığı hastalıklı bir geni, aynı aileden bir bireyle evlenerek yeni oluşan bireyin hasta olmasına neden olabilirsiniz.
Bir yabancıyla evlendiğinizde, sizdeki hastalıklı ve baskın olmayan gen, eşinizin sağlıklı baskın genleriyle baskılanırsa, çocukta bu gen hastalık yaratmayacaktır.
Ya da bunun tam tersi, eşinizde sorunlu gen ve sizden gelen sağlam dominant gen de eşleşebilir. Ve bebekte bir sorun olmaz.
Tabi bu sadece akraba evliliklerinde olmuyor. Akraba olmayan çiftlerde de tesadüf edebilir ama akraba evliliklerine göre oran düşük.
Tüm akraba evliliklerinde bebek bir problemle doğacak diye kaide de yok. Eğer taşınan problemli bir gen yoksa, bebek sağlıklı olur.
Doktor takiplerinizi ihmal etmeyin, artık tıp çok ileri, anne karnında büyük oranda saptıyorlar problemleri. Siz zaten tüm önlemleri almışsınız, yapmanız gerekeni yapmışsınız. Gerisi Yüce Rabbimizin bileceği iş. Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:
arkadasim bende teyzemin oglu ile evlendim bende hamile kaldim ikize ama 21 haftada ikisinide kaybettim normal dogum ile ve gordumde onlari gorunus olarak hic bir eksikleri yoktu yani allah verdikten sonra akraba olmasanda verir nelerin i goruyoruz cnki illaaki akraba diye sakat dogcak diye birsey yok hep allahtan saglikli hayirli bir evlat dile o yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…