- 9 Temmuz 2021
- 3.263
- 6.084
- 108
- 29
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Muhür imza kaşe buradaki bir cok acilan konunun temel sebebi bu .buraya yazincaya kadar cevap verip mesafe koysalar konu hallolacakBenim annemi arayıp saydirsa ; annem onun ağzının orta yerine ederdi bu 1.
Gittiğinde sürekli aynı şeyleri yaşıyorsan,gitmeyecektin.2 gün bile olsa gitmeyecektin.
2 gün gidiyorum,bir sene konuşuyorlar arkadamdan diyerek dertlenmeye devam ediyorsan ; başına gelenlerden ders almiyorsun,bu da 2.
Kimsenin işini yapmaz yap diyemezler yap diyenede az yere hizmetçi tut derim dedimde zamanında canım isterse sofra toplar bulaştığını yıkarım(kendi yediğim)onun dışında kimse bişey diyemez yapmayın tatilde milletin pis evini temizlemek kişiliğini yapmak sizin göreviniz değilHerkes
düşünüyorum da şimdi konu sahibi annesini gömmek gibi olmasınBenim annemi arayıp saydirsa ; annem onun ağzının orta yerine ederdi bu 1.
Gittiğinde sürekli aynı şeyleri yaşıyorsan,gitmeyecektin.2 gün bile olsa gitmeyecektin.
2 gün gidiyorum,bir sene konuşuyorlar arkadamdan diyerek dertlenmeye devam ediyorsan ; başına gelenlerden ders almiyorsun,bu da 2.
Bir hafta gitti bı yerde niye milletin kışın yiyeceği kışlık hazırlığını yapsinki eğer zor oluyosa yapmasınlar kimse yapmak zorunda değil valla herkes kendi evini temizledim kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değilAnnemin bir lafı vardır:
"İşten korkma, iş senden korksun"
Ne var yani gittiğiniz yer ki anne tarafı dediğine göre anneannen veya teyzenler dayınlar olmalı. Bi sil süpür makine aç eline yapışmaz ya. Kışlık hazırlık dediği de domates sosu filan yapmak böyle şeyler el birliğiyle kalabalıkta kolayca halledilir. Yani özetle "Yap benim için öğren senin için" demişler. Bence gittiğin yere güzel enerjinle git tabiki kendini kullandırma ama böyle akraba terörü filan demek de bana abartı geliyor.
Benim annemi arayıp saydirsa ; annem onun ağzının orta yerine ederdi bu 1.
Ay sanki benim çocukluk ve genç kızlık dönemlerimi anlattınız, bizde de anne tarafında teyzeler , anane vs hepsi iş beklerdi , uzaktan gelirdik yine de biz hizmet ederdik , hizmet etmezsek suratları asılırdı, olurda gezmeye gidelim veya arkadaşlarımızla takılalım resmen bize düşman olurlardı, sitem ederlerdi, bizi severlerdi ama değişik ve toksik bir sevgiydi , yani sürekli onlara hizmet edip sadece onlarla olmamızı istiyorlardı, bir gün arkadaşımla görüştüm eve de saat 8 gibi gidince teyzem cinnet geçirmişti, yani şuan o günlere bakınca halime acıyorum, saygıdan karşı da çıkamazdık kafayı yerdik kız kardeşimle, ay bir de sürekli hastalardı onları nedense hic iyiyiz derken görmedim, neyseki evlenince bittiSorun anne tarafı akrabalarım..Sene de bir kere akraba ziyareti için geliriz.Baba tarafımla anne tarafım aynı memlekette.Geldiğimizde kısa kalırız.Bir hafta filan iki tarafta da .Düğün amacı ile gelmiştik.
Anne tarafı akrabalarım bizi hizmetçi olarak görüyorlar.sürekli iş üstüne iş veriyorlar..Hasta olduklarını iddia ederek acıtasyon yapıyorlar.Misafirleri geliyor ,biz yolculuktan geldiğimiz halde bizi çağırıp onlar için çalıştırmaya çalışıyorlar..Ben yapmıyorum.Ama ağzımı da açamıyorum.Ben kuzenimde kalıyorum.Onun yanına gelmiyorum bile..Annemi aramış saydırmış.”Kızların benin işlerimi yapmıyor,Hiç yanıma gelmiyor filan..”Ay çıldırdım..
Hepsi hasta olduğunu bahane edip işlerini bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar..Kahvaltıya gittik kardeşimle..Biz hazırladık..Zaten kalabalıklar..Bulaşıkları filan topladık..Öğlen yemeğini hazırlatmaya çalışıyorlar..Kalktım geldim kardeşimle...Yapamam ben dedim.
Yıllardan beri böyleler..
Hep hastalar..Sağlıklı iken de böylelerdi.Çocukken burda otururduk.Annemi ararlardı bize evlerini temizletmek için..Acizler...
Ben ağırlanmak istiyorum.Tabiki de bir sofra kaldırmak,bulaşığa yardım etmek filan hiç bir şey değil..Anne tarafı genel temizlik,misafir ağırlama,kış hazırlıklarını bize yıkmaya çalışıyorlar..Yapmayınca da “Paşa çocuğu musun ?Şımarıksınız siz .”diyorlar.
Peki bütün bunlara rağmen niye gidiyorsun öyleyse diye soracaksınız.Sene de bir haftalık ziyaretin iki gününde oluyor bu olaylar.Arkamızdan bir sene boyunca da dedikodu ediyorlar..
İçimi dökmek için yazıyorum..Çok doldum arkadaşlar..
Merhabalar.Buraya özellikle gelmiyorum.Her sene de geldiğim bir yer değil.Düğün ,cenaze vs gibi durumlar için geliyorum.Ayrıca teyzemin evine hiç gitmiyorum.Kalp hastası,stent takıldı bir ay önce,geçmiş olsun demek için bir kere geldim.Benim annemi arayıp saydirsa ; annem onun ağzının orta yerine ederdi bu 1.
yok canım bunlar kullanıyor.Kendileri yapmıyor çünkü.Annemin bir lafı vardır:
Ne var yani gittiğiniz yer ki anne tarafı dediğine göre anneannen veya teyzenler dayınlar olmalı. Bi sil süpür makine aç eline yapışmaz ya. Kışlık hazırlık dediği de domates sosu filan yapmak böyle şeyler el birliğiyle kalabalıkta kolayca halledilir. Yani özetle "Yap benim için öğren senin için" demişler. Bence gittiğin yere güzel enerjinle git tabiki kendini kullandırma ama böyle akraba terörü filan demek de bana abartı geliyor.
Aynı durumlar canım..Ben biraz vicdan yapıyordum önceleri.Sonra baktım kendimden veriyormuşum.Gitme öyleyse diyen arkadaşlar da var.Özellikle gelmiyorum ama anne baba memleketi.Memleketini özlüyor insan.Bana kalsa otelde kalırım ama o da ayrı bir cinnet meselesi..Bir de memleket eşittir akraba..İnsan istiyor yine de..Ay sanki benim çocukluk ve genç kızlık dönemlerimi anlattınız, bizde de anne tarafında teyzeler , anane vs hepsi iş beklerdi , uzaktan gelirdik yine de biz hizmet ederdik , hizmet etmezsek suratları asılırdı, olurda gezmeye gidelim veya arkadaşlarımızla takılalım resmen bize düşman olurlardı, sitem ederlerdi, bizi severlerdi ama değişik ve toksik bir sevgiydi , yani sürekli onlara hizmet edip sadece onlarla olmamızı istiyorlardı, bir gün arkadaşımla görüştüm eve de saat 8 gibi gidince teyzem cinnet geçirmişti, yani şuan o günlere bakınca halime acıyorum, saygıdan karşı da çıkamazdık kafayı yerdik kız kardeşimle, ay bir de sürekli hastalardı onları nedense hic iyiyiz derken görmedim, neyseki evlenince bitti![]()
Bu sefer düğüne geldim.Özellikle gitmiyorum.Baba tarafından kuzenimin düğünü.Baba tarafımla çok seviyeli ve keyifli tatil geçirdim.Anne tarafımı ziyaret edince başladı her şey.Aynı ilçedeler.Küçük bir yer olunca mecbur onlara da uğruyorsun..Davet edildiğiniz için mi gidiyorsunuz yoksa bu ziyaretler artık alışkanlık mı oldu? Samimiyete dayanarak gidiyor olabilirsiniz ama belli ki istemiyorlar sizi.
Valla ben normalde de işle aram yok.Kendi evimin işlerinde bile yardımcı alıyorum.Bir yerde de bir iki saatten fazla kalacaksam tabiki de bulaşığa gilan yardım ederim.Bir günden fazla kalacaksam dediklerinizi de yaparım.Ama bunlar biraz abartı.Bir ev değil ki..Gitmediğim evlerin temizliğine de çağırıyorlar..Hepsi aynı mahalle,evler yanyana..Düşününce kafayı yicem.Annemin bir lafı vardır:
Bizimkilerde böyleydi ama ben susmam asla susamıyorum. Ezdirmem kendimi karşımda kim ve kaç kişi var hiç düşünmem. Çünkü onların çocukları da vaoov saygılı, yardımsever, paylaşımcı evlatlar değiller aynı kendileri gibi. Ben arkadaşlarıma gittiğimde her zaman bi işin ucundan tutar yardımcı olurum fakat akraba dedin mi kılımı kıpırdatmam sizinde dediğiniz gibi karşılıksız bir ilgi, hizmet bekliyorlar. Bana bi şey diyemiyorlar şimdi Allah varSorun anne tarafı akrabalarım..Sene de bir kere akraba ziyareti için geliriz.Baba tarafımla anne tarafım aynı memlekette.Geldiğimizde kısa kalırız.Bir hafta filan iki tarafta da .Düğün amacı ile gelmiştik.
Anne tarafı akrabalarım bizi hizmetçi olarak görüyorlar.sürekli iş üstüne iş veriyorlar..Hasta olduklarını iddia ederek acıtasyon yapıyorlar.Misafirleri geliyor ,biz yolculuktan geldiğimiz halde bizi çağırıp onlar için çalıştırmaya çalışıyorlar..Ben yapmıyorum.Ama ağzımı da açamıyorum.Ben kuzenimde kalıyorum.Onun yanına gelmiyorum bile..Annemi aramış saydırmış.”Kızların benin işlerimi yapmıyor,Hiç yanıma gelmiyor filan..”Ay çıldırdım..
Hepsi hasta olduğunu bahane edip işlerini bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar..Kahvaltıya gittik kardeşimle..Biz hazırladık..Zaten kalabalıklar..Bulaşıkları filan topladık..Öğlen yemeğini hazırlatmaya çalışıyorlar..Kalktım geldim kardeşimle...Yapamam ben dedim.
Yıllardan beri böyleler..
Hep hastalar..Sağlıklı iken de böylelerdi.Çocukken burda otururduk.Annemi ararlardı bize evlerini temizletmek için..Acizler...
Ben ağırlanmak istiyorum.Tabiki de bir sofra kaldırmak,bulaşığa yardım etmek filan hiç bir şey değil..Anne tarafı genel temizlik,misafir ağırlama,kış hazırlıklarını bize yıkmaya çalışıyorlar..Yapmayınca da “Paşa çocuğu musun ?Şımarıksınız siz .”diyorlar.
Peki bütün bunlara rağmen niye gidiyorsun öyleyse diye soracaksınız.Sene de bir haftalık ziyaretin iki gününde oluyor bu olaylar.Arkamızdan bir sene boyunca da dedikodu ediyorlar..
İçimi dökmek için yazıyorum..Çok doldum arkadaşlar..
Böyle muamele görüyorsanız uğramayın valla. Uğrayıp da kötü olacağınıza uğramayıp kötü olun.Bu sefer düğüne geldim.Özellikle gitmiyorum.Baba tarafından kuzenimin düğünü.Baba tarafımla çok seviyeli ve keyifli tatil geçirdim.Anne tarafımı ziyaret edince başladı her şey.Aynı ilçedeler.Küçük bir yer olunca mecbur onlara da uğruyorsun..
Ya o işler öyle olmuyor ki annem 3 aylığına her yaz tatili bizi sürükleye sürükleye götürürdü, e ben gelmiyorum deme lüksümüz de yoktu, haliyle uzak yerden memlekete geliyorsun asla kendi evin gibi rahat edemiyorsun, çok zor yaşamayan bilemez, çocukluğumuz bu şekilde geçti, hepsini çok severim ama gerçekten beklentileri beni ve kardeşimi aşırı derecede bezdiriyordu, normal ev işine herşeye yardım etmenin de üstünde bambaşka beklentileri vardı, mesela akşam yemeğini yapmak , ütü, elbiselrini katlamak , evdeki dolapları düzenlemek vs , onlar keyif yaparken her işe sizin kosmanız ama asla dinlenememenz ve de memnun olmamalarıAynı durumlar canım..Ben biraz vicdan yapıyordum önceleri.Sonra baktım kendimden veriyormuşum.Gitme öyleyse diyen arkadaşlar da var.Özellikle gelmiyorum ama anne baba memleketi.Memleketini özlüyor insan.Bana kalsa otelde kalırım ama o da ayrı bir cinnet meselesi..Bir de memleket eşittir akraba..İnsan istiyor yine de..