Akraba vefatları (babama söylememe/söyleyememe)...

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Merhaba herkeze...

Babam kısa bir zaman önce kanser tadavisi gördü, şimdide risk taşıyor. bi ay sonraki tomografisinde herşey belli olacak. inş. iyi olduğu haberini alırız...

sorum ise babamın sevdiği bir amca vardı (dede desem daha iyi olur). yaşı vardı baya, 90 küsür yaşlarındaydı.. vefat etmiş. öldüğünü babama söylememişler.. birşekilde öğrenecek aslında ama dememiş, annem ve ablaları... bizede sıkı tembihledi söylemeyin diye...

şimdi yine akrabalardan biri vefat etti. yine söylemiyecekler...

anneme deseydiniz nasılsa öğrenecek dedim. diyemedim çok üzülecek baban dedi..

sizcede doğru mu?

Allah şifasını versin babanızın inş. sonuçları temiz olur.durumu gereği ne olur bilmiyorum ama en azından eninde sonunda sizden olmasa da duyacak ve belki de son görevini yerine getiremediği için daha çok üzülecek(cenazesine katılamadığı için)

Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Allah şifasını versin babanızın inş. sonuçları temiz olur.durumu gereği ne olur bilmiyorum ama en azından eninde sonunda sizden olmasa da duyacak ve belki de son görevini yerine getiremediği için daha çok üzülecek(cenazesine katılamadığı için)

banada öyle geliyor. tabi söz büyüklere düşer...

şu dönemi atlatsa sıkıntı olmazdı belkide şimdi korkuyor babam... tekrar süreci baştan yaşamaktan.... bende bilemiyorum... annemi yönlendirmekte istemiyorum aslında.

bence söylemeyin yani bigün duyacak elbette ama en azından biraz daha zaman geçmiş olur Allahım şifa versin inşallah kurtulmuştur hastalıktan

bence o amcaların ölmesi babanı cenazelerine katılamamak kadar üzmez. takdir-i ilahi sonuçta ve akkraba diyorsun ölen aile bireyi değil

Allah babanıza acil şifalar versin,inşallah sonuçlar da temiz çıkar unutur yaşadığı kötü günleri..

Kötü haberler gizli kalmaz ne yazık ki;mutlaka duyacaktır.
Ve vefat eden kişiyle olan bağına göre üzüntüsünün şiddeti değişmeyecektir.
Ama cenazeye katılmayı arzu ederse buna engel olmuş olacaksınız.
En azından cenazeye katılmaması için ikna edersiniz..

Aynısını ben de yaşadım..
Annem kanser tedavisi görüyordu;ve o dönemde en yakın arkadaşının da kansere yakalandığını ama durumunun ağır ve hastanede
yattığını öğrendik..
Elbette ki bunu annemize söylemedik,nasıl söylersin ki arkadaşı annemi teselli ediyordu meğerse kadın ölmek üzereymiş.
Sonra arkadaşı vefat etti..
Annemize söylemek zorunda kaldık,en yakın arkadaşı ve bunu 1 ay sonra öğrense de üzüntüsünün
boyutu değişmeyecekti ki...
Ama cenazeye gitmesine engel olduk..önce çok istedi sonra ikna oldu..
O da bitkindi zaten,katılabilecek durumda değildi..
Yani sonuç değişmiyor..
Ayrıca annemin hastalığının seyirinde etkisi olmadı arkadaşının kaybı... çok destek olduk ona çünkü...

Son düzenleme:
Allah babanıza acil şifalar versin,inşallah sonuçlar da temiz çıkar unutur yaşadığı kötü günleri..

Kötü haberler gizli kalmaz ne yazık ki;mutlaka duyacaktır.
Ve vefat eden kişiyle olan bağına göre üzüntüsünün şiddeti değişmeyecektir.
Ama cenazeye katılmayı arzu ederse buna engel olmuş olacaksınız.
En azından cenazeye katılmaması için ikna edersiniz..

Aynısını ben de yaşadım..
Annem kanser tedavisi görüyordu;ve o dönemde en yakın arkadaşının da kansere yakalandığını ama durumunun ağır ve hastanede
yattığını öğrendik..
Elbette ki bunu annemize söylemedik,nasıl söylersin ki arkadaşı annemi teselli ediyordu meğerse kadın ölmek üzereymiş.
Sonra arkadaşı vefat etti..
Annemize söylemek zorunda kaldık,en yakın arkadaşı ve bunu 1 ay sonra öğrense de üzüntüsünün
boyutu değişmeyecekti ki...
Ama cenazeye gitmesine engel olduk..önce çok istedi sonra ikna oldu..
O da bitkindi zaten,katılabilecek durumda değildi..
Yani sonuç değişmiyor..
Ayrıca annemin hastalığının seyirinde etkisi olmadı arkadaşının kaybı... çok destek olduk ona çünkü...

geçmiş olsun...

babam diğer akrabanın vefatını duymuş. gitmiş cenazesine... engel olamıyoruz malesef, gidiyor... iş çıkışı gitmiş... annem söylemediği halde tvde görmüş..

Back
X