akraba yaninda yasamak

rarip

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
165
3
0
Bolu
Kizlar.sartlar nedeniyle bir akrabamin evinde kaliyorum.buraya gelmeden once konustuk,bana hic karismayacagini istedigim saatte gidip gelebilecegimi soyledi ama durum oyle olmadi.surekli evi ben temizliyorum,kiyafetlerime dahi karisiyorlar.fakat bu karisma oyle acik olmus vs gibi degil,onu giydiysen ayagina su daha iyi olur,su fulari tak du cantayi al gibi karismalar.yasim kucuk degil ve uzun yillardir bagimsizdim cok agir geliyor simdi.gec kalacaksam zaten haber veriyorum buna ragmen gelmiyormusun yemegi gelis saatine gore ayarliycaz vs diye bahanelerle ariyorlar.kafayi yiyecegim,issizim bu nedenle dayanmaya calisiyorum fakat is bulursanda bizle kalirsin ne gerek var baska yere gitmene diye simdiden onunda yerini yapiyorlar.eger hayir der tavrimi belli edersem ya kusuyorlar yada sacma sapan bir tavirla diger akrabalara olaylari anlatiyorlar.maalesef anne babamin umrunda degilim.ben ne yapicam.

akrabanızın yanında kalma sebebiniz nedir? aileniz başka şehirdeyse kendi evinizi tutabilirsiniz yada yurtta kalabilirsiniz

Suan maalesef cok parasiz durumdayim.eskiden ev arkadaslarim vardi ama artik karsilayamadigim icin boyle bir secim yaptim.idare etmeye calisiyorum da.bu surekli hale gelirse diye korkuyorum.cunku birakmak istemiyorlar.ise girdigimde madden onlara destek olmami bekliyorlar.

ailenızın yanında nıye kalmıyorsunuz şuan akrabanızmı maddı olarak destek oluyor sıze eğer öyleyse çalışmaya başladığınızda sizden bişiler beklemesı normal iyi bişi değil sadece yardım amaçlı yapsa daha doğru olur ama ne yazıkkı normal

işsizsiniz bir nevi size bakıyorlar şu an.
işe girdiğinizde de sizden beklentileri olacaktır.
evet olmamalı sizin içinizden gelerek bunu yapmaznı gerekir ama ailenizin bile umrunda olmadığını yazmışsınız.
akrabanız size kapısını açmış.
sizin anlattığınızdan yorum yaparak sizi düşündüklerini düşünüyorum.
gelmiyorsan gelme biz yemeğe başladık diyebilirlerdi.

bu devirde kimse kimseyi evine almıyor akrabada olsa ,ben yinede akrabanızın iyi niyetli olduğunu düşünüyorum,sonuçta ailenizin yanında bile değilsiniz destek çıkmadıklarını yazmışsınız,biraz beklenti içinde olmaları normal bence sizinki zonuç ta misafirlik değil,sevgiler.

benim bi arkadaşım da böyleydi
ve kadın doğurup doğurup kızın üstüne atıyordu sanki onun değil bebek
bence kaptırma kendini de onları da canım
bi an önce iş bul ben size yük olmak istemiyorum edebiyatından gir ve kurtul
annen ve babanla aran açıksa zaten hesap soracak seni buna zorlayacak biri olmayacaktır
olsa bile senin umrunda olmasın bugüne kadar nerelerdeydiler..

5-6 aydir buradayim.yani herseyi tam anlatamiyorum ama aslinda issizligim de burada kalmamla alakali,kimseyle gorusemiyorum cunku.resmen beni esir aldilar gibi bir durum.cok yakin akrabalarim.ailemle konusuyorum aslinda ama onlar icinde bulundugum durumu anlayamiyorlar,hersey duzelecek ben duzenimi kurucam diye bekliyorlar ama is gorusmesine bile benimle geliyorlar,ne olur diyorum cocuk gibi sizle gitmeyeyim bozuluyorlar,biz de tanisalim ne olur ne olmaz diye.ben de elimi etegimi cektim.lanet ettim iki bucuk aydir evden cikmiyorum.ben kazansam mutlaka bugunlerin hatrina madden yardim ederim ama sorunum bu degil,gerekli yardimi yaptiktan sonra bile kurtulamazssam diye cok kprkuyorum.tam tavrim nasil olmali ki boyle bir durumda beni serbest biraksinlar.cunku annemi bile dolduruyorlar,gul gibi yasasin iste orada diye.

Yoo soylemeye calistigim su.ben soyluyorum bugun su saatte gelicem diye.tamam diyorlar ama o saat gelene kadar beskere ariyorlar.izah ediyorum once yaa kusura bakma diyorlar sonra yine ayni tavir.diyelim bankaya gidicem banka yurume mesafesinde hazirlaniyorum tam cikicam beraber gidelim diyorlar,onemli degil tek giderim hem yurumus olurum diyorum yok sonunda bes dakikalik is icin beraber gidiyoruz.diyelim arkadasimla bulusucam bizde gelelim laflariz diyorlar.ozel hicbir anim olmuyor onu soylemek istiyorum.

Ben buraya gelmeden once hala idare edebilecek durumdaydim.beni ikna etmek icin cok cabaladilar,yok dedim bir yolunu bulurum gerek yok boyle birseye ama bana gel bizimde sana ihtiyacimiz var dediler.ben boyle bir tutum olacagini dusunmemistim.iki tarafinda iyiligine olur goxuyle bakmistim.o yuzden kabul ettim.sagolsunlar kendi evim gibi rahatim evde ama dedigim gibi biraz hizmetci durumuna dustum.simdi tatildeler ailecek arayip haftaya donuyoruz evi bi temizlesen diyorlar.

Ev arkadaslarimla kaldigim eve de hafta bir geliyorlardi.senin cok renkli hayatin var diye.ev arkadasim deliriyordu cat kapi gelirlerdi.ozledik gorelim dedik diye.

canım bu durumda politik olacaksın o zaman.
onların isteklerine tamam diyip yüzlerine gülüp kendi istediğini yapacaksın.
sonra da unuttum diyeceksin.
onların seni istemesinn sebebi temizlik vs. yani bunları yapmazsan kimse seni istemez.
hemen iş bulmaya bak öyleyse.

oldu olacak nufusada gecirsinler bari bu ne ya beyinden sorunlumu bunlar biran once is bul cik yoksa kafayi yersin bunlarla

iş bulup yanlarından ayrılmayı düşün bence canım sen iş bulup maddi güvenini sağlayınca kimsede birşey diyemez

okuduğumda ilk aklımdan gecen bu devirde bu kadar uzun süre kalabileceğiniz bir akraba bulabilmeniz ve sizi eve kabul edip sahiplenmeleri bence çok güzel. iş bulursanızda bu günler için sizde elinizden geleni en azından bir süre yapmanız gerekiyor. Evet özgürlüğe alışmış bir insanın, başkasının boyunduruğu altına girmesi zordur ama size kapılarını açıp sahiplenen insanlar için sizde elinizden geleni yapıp birazda hoşgörü göstermeniz gerekiyor. daha sonra kendi yolunuza gidersiniz ve bir an önce iş bulun.

Akrabanızın kötü niyetli oldugunu düşünmüyorum sizi korumaya çalışıyorlar hepsi bu,size evlerini açmışlar sonuçta onlara emanetsiniz eger başınıza kötü bir olay gelmiş olsa kendilerini sorumlu hissedecekler ve vicdan azabı çekecekler.Sizinle iş görüşmelerine gelmek istemelerinde kötü birşey yok aslında sonuçta ara sıra haberlerde izliyoruz iş görüşmesine giden kızı taciz ettiler diye akrabanızda bundan çekiniyordur ve sizinle iş görüşmelerine gelmek istiyorlardır onlara emanet oldugunuz için,bazı evlerin bir takım kuralları var ve siz de yabancı bir evde yaşıyorsunuz o evin kurallarına uymak zorundasınız,umarım sevebileceginiz bir iş bulursunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…