Akrabalar artık arayıp soruyor. Demek ki menfaat ...

cilekhatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
102
39
98
41
Geçmişte bir konu açmıştım akrabası olmayan kendini yapayalnız hissedenler diye... Simdi bu konuyu da açmak istedim belki benim gibi bu duruma olup ,üzülenler okur. Akrabalarim işleri düştükçe arıyor . Mesela özellikle annemden para koparmak isteyen kuzenlerim, isleri ile ilgili birsey danismak isteyen yeğenim. Oğlunun ,kızının düğünü olacak akrabalar. Artik elalemden utanan çocuğuna ilgi lazim olan kardeş.Hep menfaat üzere arıyorlar. İşlerini sorup halledip kapatıyorlar telefonu. Ama ben yinede cok yalnız hissediyorum. Var ama yoklar. Bir ara maddiyatim kötüye gitmisti birkaç akrabamda arayıp yardim etti sağolsunlar. Zamanında benden destek görenler.. Yinede istedigim gibi sicak herzaman arayip sorabilecegim kimse yok. Benim derdimi pek dinlemiyorlar ya da öğrenip gecistiriyorlar. Kendi isleri soracaklari olursa defalarca ariyorlar.Onları aratacak olanda menfaatmiş bunu anladım. Zaman böyle bir zaman sanırım. Eskisi gibi aynı şehirde, aynı köyde yaşamamakta etkiliyor. Modern çağ çıkmazı , İliskiler bi garip

Tek değilsiniz, 20 senedir görmediğim kuzenlerim ve amcalarım var...

devir böyle. Allah kendinden başka kimseye muhtaç etmesin diyoruz sadece

üzmeyin size değer vermeyenler için kendinizi
Amin Inşallah muhtaç etmesin. Evet değeri kendi menfaatlerine veriyor çoğu insan. Arada 1-2 tane gercek akraba olsaydi kendimi şansli hissedecektim

Amin Inşallah muhtaç etmesin. Evet değeri kendi menfaatlerine veriyor çoğu insan. Arada 1-2 tane gercek akraba olsaydi kendimi şansli hissedecektim
Boşverin yaaa... akrabayı akrep soksun diye bi laf var...
Akrabadan yakın dostlar edinin...
Ve kendinizi şanslı bulun zaten, Allah bazen yanlış olanı da uzak tutar. Zarar verecek olanı uzak tutuyordur belki

İnsan o sevgiyi hissedemeyince akrabayı geçtim burnunun dibindeki bile en uzak oluyor maalesef ☹️
İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın bence aranızdaki resmiyeti koruyun. Hak edilmeyen degeri verirseniz yarın siz suçlu olup yine yalnız kalan olursunuz.

İnsan o sevgiyi hissedemeyince akrabayı geçtim burnunun dibindeki bile en uzak oluyor maalesef ☹️
İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın bence aranızdaki resmiyeti koruyun. Hak edilmeyen degeri verirseniz yarın siz suçlu olup yine yalnız kalan olursunuz.
Fazla değer , başı öne eğer derler ya doğru.

Ben akrabayi akrebe benzetiyorum
Hic hayir gormedim aksine zarari çok
Allahtan cok da akrabamiz yok
Mesafeliyiz ama maddi konuda Allah icin yardim ediyorum gucum yettigince
Ama gelme gitme yok.
Eşimin ailesi var suan onlari gorunce kendi akrabalarim 10 numara geldi birde bu var.
Enazindan yüzsüz degiller

Back
X