akrabayla alış veriş olmazmış:(((

onsuzmutsuz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2012
24
0
0
İzmir
çenemi tutamayıp on tane küçük altınım var dedim ve bir hafta sonra kuzenim aradı borç olarak bi tam istedi bende sordum telefonla ne zaman yapabilrsin diye 2-3 ay sonra dedi bende tamam dedim çnkü en çok sewdiğim teyzemin hatrı var ben ağustos sonuna doğru bi tam yani 4 çeyrek verdim ve eylül ayında işten çıktım bi anda neyse gel zaman git zaman oldu 5 ay taşınmayı düşünüoduk nakliyedir emlakçıdır fasla masraf olacaktı sonunda kzeni aradım abi aralık sonu ocak başı altını yapablr msin die sonradan taşınmaktan vazgeçtik 2 hafta sonra abim aradı paranı isitosan 2-3 parçada göndereym dedi bende altın olarak yaparsan iyi olur dedim oda gelmeden önce haber verin yapayım dedi cumrtsi gttik cuma akşamından haber verdim ve sonuç altın falan yok 1 saatlik yolu boşuna gttik hadi dedim yapamamış olabilir perşembe die konuştuk ama sonradan dün msj attım şehir dışına çıkmıştık işimz erken btti çarşmba döneceğz die hiç cvp vermedi bnde hazrlmştr die düşündüm bugün izmir dönüşü yolumuzu uzattık yine gttik ve sonuç yine aynı yapamamış eşime ortağım kredi çekecek ortaklıktan ayrılacağım onunla yaparım demiş bna da kardeşi yani diğer kuzenim ayın 1nde maaş alcak onun maaşıyla yaprm bn ona veririm dedi şmdi diyeceksiniz ne var bunda 4 küçük altın ne çok uzattın die ama yaaa eşime mahcup oldum 2 kre boşu boşuna gttik madem hazrılmadın ara söyle yapamadım die istemek zaten bana zor gelio geleceğiniz zaman bana haber verin yetr demişti işleri bozuldu 1 yıl önce ama ya benim suçum ne ben senin işini görmüşüm sende benim gör pazartsi arabmzı sattık kredimzin bi kısmını kapattk bnde çalşmıom artık aylık 1500 lira kredimz var bizimde ve bu kuzenim her akşam içer gezer tozar kolunda 1500 liralık saat var herşeyi marka en son model telefonu var ama bnm altınımı yapmıo iyi de bnde güllük gülistanlık değilim ve istemekte zorlanıyorm sonuçta arada teyzem ve eniştem var offffffffffff aptal kafam nie altınım var dedim ki nie verdim ki büyükler boşuna mı demiş akrabayla alış veriş olmaz die var demek ki bi bildikleri... evet farkındayım çok uzattm bunun için özür dilerim...

Keşke vermeseydin. Şimdi kuzeninin keyfini bekleyeceksiniz malesef :(

offfffff offfffffff keşke dmekten başka bşi gelmio elime:(( bana çok büyük ders oldu annemde bekle bakalım yapar elbet dio yaparda ne zaman allah kerim hayır kızdığım konu hadi yapamadın paran yoktu dielim insan bi yapamadım kusura bakmyın der ki bizde boşuna gitmemiş oluruz ama nerde düşünce:(

Genelde öyle olur, akrabalık borç verene kadardır. Hatta ısrarla istemeye devam ederseniz kötü akraba bile olacaksınızdır, o çok hatırlı teyze bile size sırtını çevirebilir. Bu işler böyle malesef. Ama ne olursa olsun paranızı bırakmayın. unutmayın siz hayrat değilsiniz.

Genelde öyle olur, akrabalık borç verene kadardır. Hatta ısrarla istemeye devam ederseniz kötü akraba bile olacaksınızdır, o çok hatırlı teyze bile size sırtını çevirebilir. Bu işler böyle malesef. Ama ne olursa olsun paranızı bırakmayın. unutmayın siz hayrat değilsiniz.

ya ben kendi parami istemye cekiniom ama o gayet rahat israrli degildm sdce bi kre istedim o yapcgm dediktn snra gttim ama yapmad gercekten akrbyla hic bsi yapmamk lazmms bnu gecte olsa anladm:(
yapmadysa en azndan gelmeyin diyebilrd sonct araba su yakmio iki hafta alkolnden gezmesndn kissa yapablr aslnda ama boyle de denmio tabi

ben kendı aileme 8 tane bilezık verdım 6 sene oldu hala gerı gelmedi sonuna kadar haram olsun dıyorum başka bişi demıyorum bundan böyle çöpümü bile borç isteseler vermem kımsede vermesın sonuçta versekte kötü oluyoruz vermesekte

Bne de aynı dertten muzdaribim. Yakın akrabama benim için yüklü bir miktar para verdim, hani başkası için dert değil belki ama benim için önemli bir miktardı birkaç senede birikmişti üstelik evlenme arifesindeyim bir sürü harcamam var ve geri isteyemiyorum :( eşya alacak param yok ama kendilerinin 2-3 tane arabaları var... nakite sıkışmışlar diye istediler öderiz dediler ama ödemediler. keşke vermeseydim. ama en azından tecrübe oldu bundan sonra zırnık yok zırnık.. ::10:

durumun akrabayla konusu cokda alakali dgl bence.
bizde trdeki tanidiklara borc vermistik hicbiride sözünde durmadi.
hatta bir borc 1 yil icinde ödenecekti, cok fazlada degildi ama aradan 10yil gecti borcun bir miktari halen duruyor.
sanirim trdeki insanlar borc konusunda genel olarak daha rahatlar.
hepsi degil ama geneli böyle bana göre. edindigim tecrübeler bunu gösteriyor.
ben yurt disindayim ve burada borcu alan insan ne zaman geri verecegim dediyse daha günü gelmeden geri verir.
bende kendime böyle bir sonuc ve ders cikardim.

ben karde$ime verdim, ustune bi br su iç abla dedi:27:
sonra bi daha istedi, sudan sonra :)
e$imi ikna ettim ne diller dokdum, insanin yzuude olmuyorki
karde$im onuda vermedi
konusunu bile açmiyor
cani saolsun :)

ama kuzen olunca bilemiycem ayni olmuyodur herhaldeee

ayni olmuyodur derken e$ime kar$i karde$imi savunabiliyorum ama kuzenim olsa bu kadar rahat olmazdim
bence sen ya geç verecek de kendini ona gore ayarla yada teyzene soyle , kendiliginden vermiycek gibi duuryo kuzenin

Son düzenleme:
babam kız kardeşimin düğünü için bir miktar para biriktirmiş.zaten yaşlı ve hasta idi babam.erkek kardeşim gelmiş ihtiyacım var,düğünden önce veririm demiş,babam davermiş.düğün yaklaşmış alışveriş yapılacak kardeşim hiç uğramamış babamın yanına.artık babam aramış,parayı istemiş.babam parayı istedi diye gelinimiz de bir surat,nasıl istermiş diye.adamda para olsa zaten istemez ama yok,düğünü burnumuzdan getirdiler.kardeşim arabasını bile getirmedi kullanılacak diye:(

Son düzenleme:
Allaha buyuk konusmayım ben vermem ya banane tutumlu olsaydı.. Ben ki eli açık insanım öğrenci halimle ihtiyacı olana dusunmeden yardım ederm ama elinde kolunda 1.500 liralık saat var diyorsun. Olmus gitmiş ama bence artık ümidini kes kaç ay olmus ohoo

bence ümidini kesme.
yakin bir akrabam 10 yildir borcunu ödemiyor.
yillar süresince hep bir miktar bir miktar verdi. borcun bir kismi halen duruyor.

dügün hazirliig yapiliyordu ailemizde ve para acilen gerekiyordu, istedik ondn pesin veremeyecegini söyledi.:37:
bizde mobilyayi alalim taksidi senin üzerine yapalim teklifini sunduk, mecbur kabul etti.:51:
bu sekilde ikimizin iside halloldu.:4:
tabi borcun bir kismi halen duruyor :27:

Akrabaya, eşe-dosta, aileye verdiklerimin hiç biri gelmedi.. (bir arkadaşıma verdiğim hariç) Yani onca insana borç verdim sadece bir tanesi hiç lafını etmeden sözünü verdiği zamanda geri verdi.
Verdiklerimin hepsi bi anda gelse abartmıyorum orta halli sıfır araba alabilirim kendime.

Bundan böyle gerçekten ihtiyacı olana dahi veremeyecek kadar katılaştım.

Yani o altınların size geri gelme ihtimali yüzde 10 diyorum en iyi ihtimalle...

Siz bir kaç kez daha hatırlatacaksınız muhtemelen, sonra Allah'a havale edeceksiniz o da keyfine bakacak...
Bende durum hep böyle oldu...

ne çok dertli varmış bu konuda
bizimde borç vereli 2 seneyi geçti.normalde bir ay sonra yapacaktı.
yapamamış.işte 2 senedir de ses yok.

çenemi tutamayıp on tane küçük altınım var dedim ve bir hafta sonra kuzenim aradı borç olarak bi tam istedi bende sordum telefonla ne zaman yapabilrsin diye 2-3 ay sonra dedi bende tamam dedim çnkü en çok sewdiğim teyzemin hatrı var ben ağustos sonuna doğru bi tam yani 4 çeyrek verdim ve eylül ayında işten çıktım bi anda neyse gel zaman git zaman oldu 5 ay taşınmayı düşünüoduk nakliyedir emlakçıdır fasla masraf olacaktı sonunda kzeni aradım abi aralık sonu ocak başı altını yapablr msin die sonradan taşınmaktan vazgeçtik 2 hafta sonra abim aradı paranı isitosan 2-3 parçada göndereym dedi bende altın olarak yaparsan iyi olur dedim oda gelmeden önce haber verin yapayım dedi cumrtsi gttik cuma akşamından haber verdim ve sonuç altın falan yok 1 saatlik yolu boşuna gttik hadi dedim yapamamış olabilir perşembe die konuştuk ama sonradan dün msj attım şehir dışına çıkmıştık işimz erken btti çarşmba döneceğz die hiç cvp vermedi bnde hazrlmştr die düşündüm bugün izmir dönüşü yolumuzu uzattık yine gttik ve sonuç yine aynı yapamamış eşime ortağım kredi çekecek ortaklıktan ayrılacağım onunla yaparım demiş bna da kardeşi yani diğer kuzenim ayın 1nde maaş alcak onun maaşıyla yaprm bn ona veririm dedi şmdi diyeceksiniz ne var bunda 4 küçük altın ne çok uzattın die ama yaaa eşime mahcup oldum 2 kre boşu boşuna gttik madem hazrılmadın ara söyle yapamadım die istemek zaten bana zor gelio geleceğiniz zaman bana haber verin yetr demişti işleri bozuldu 1 yıl önce ama ya benim suçum ne ben senin işini görmüşüm sende benim gör pazartsi arabmzı sattık kredimzin bi kısmını kapattk bnde çalşmıom artık aylık 1500 lira kredimz var bizimde ve bu kuzenim her akşam içer gezer tozar kolunda 1500 liralık saat var herşeyi marka en son model telefonu var ama bnm altınımı yapmıo iyi de bnde güllük gülistanlık değilim ve istemekte zorlanıyorm sonuçta arada teyzem ve eniştem var offffffffffff aptal kafam nie altınım var dedim ki nie verdim ki büyükler boşuna mı demiş akrabayla alış veriş olmaz die var demek ki bi bildikleri... evet farkındayım çok uzattm bunun için özür dilerim...

İşte bu devirde borç veriyorsun sonra kendi paranın dilenciliğini yapıyorsun. Ben annem babam haricinde kimseyle borç olayına girmem. Kimseyle de mal varlığımı paylaşmam.. 4 tane çeyrek istersen 1 çeyrek olsun ya da 100 tl olsun. Adı borç ve belli bir söz altında alınmış… anlamıyorum bu tür insanları..ben olsam anneme söylerdim da uygun bir dille teyzeme anlatırdı… annem yapamazsa ben yapardım zaten bu da mesele mi? İnsanlar konuşmaktan neden çekiniyor onu da ayrıca anlamıyorum. Konuşunca sorun olmaz aslında, konuşmayınca sorun sorunu çeker.

Bir daha en yakınınız bile olsa elinizde olan tüm servetinizi söylemeyin. Sonuç sizin durumunuz malesef.

Ben ödeyeceğinden emin olmadığım kimseye borç vermedim , vermem
Eşime de eminsen verebilirsin derim :34:

Çok az insan kaldı çünkü, borcu varsa rahat uyuyamayan
Söylediği günde ödemezse kendini kötü hisseden..

Zaten mesajınıza cevap vermemesi bile altın filan hazırlamadığını göstergesiyken ikinci kez gitmeniz yersiz olmuş
Biraz zor ama altını geri vermeyi düşünürse, o size döner herhalde..
Bu size ders olsun, neyse ki çok büyük bi meblağ değil..

dostla yiyip içeceksin ama maddi mevzuya bulasmayacaksın derler ya doğru . ben de yaşadım ne yazık ki.

:19::19:

bu tür mevzular ne arkadaslık ve akrabalık bırakıyor.

bazı seyler tecrübe ile öğreniliyor.

sizinki de öle olmuş maalesef.

Back
X