Ederim tabii ki, kusura bakmayın alelacele yazdıysam... Şöyle açıklamaya çalışayım; Instagram ilk başta açıldığında üyelikle ilgili verdiğimiz bilgiler sadece o yapının (mesela havuz gibi düşünün) havuzunda toplanıyordu. Sonra FB Insta'yı satın alınca (Facebook'ta da bir havuz var gibi düşünün) o ki havuzun arasından çıkan ve başka bir havuza akan bir musluk açtı gibi düşünün... İşte o ortak havuz bize gösterdiği, önerdiği şeyleri etkiliyor. Hatta bu ortak havuza o hesaplara girili durumdayken browserda (yani sitelere girdiğimiz sayfalar) arama motorlarından arattığımız datalar da dahil ediliyor. (arama motorları da Google, Yandex vb) O nedenle mesela atıyorum süt mü arattınız netten, arka planda da bu hesaplar mı açık, ya da mobil cihazdasınız (tablet ya da telefon gibi) ve uygulamaları yüklerken verdiğiniz izinler doğrultusunda sizing süt arattırdığınızın datasını çekip, reklam olarak -bırakın sütü- anne olma ihtimaliniz / ev hanımı olma ihtimaliniz gibi değerler ölçümlenip (database analiz kısmı) temizlik gereci ya da bebek kıyafeti reklamı çıkabiliyor hesaplarınızda... Umarım açıklayıcı olmuştur, ben cahil demedim bu arada... Bu konuda bilginiz yok sanırım dedim... Onu da belirteyim, saldırma pozisyonuna dönmesin olay...