• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akupunktur en az kaç seansta etkisini gösterir??

millstone

Guru
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
4.803
34
363
Hocam öncelikle selamlarr.Benim sorum şu; ben haftada iki kez akupunktur tedavisi görmeye çalışıyorum, bazen haftada 1 de olabiliyor..11 seansım bitti.Benim sorunum yüksek fsh ve azalan yumurta rezervi maalesef.. Tüp bebek denemeye kalktım 2011 kasım ayında ama foliküller uyarılmadı büyümedi,tedavi iptal oldu..Şimdi benim merak ettiğim şu eğer bir yumurta hücresi 120-150 günde oluşuyorsa akununda faydasını ben bu kadar zaman geçtiğinde mi görürümm.Akupunkturun bana stres ve bell ağrılarımda hemen gözle görülen iyi yönde atkileri oldu tabii.Ama fsh akuya başladığım aydan sonra 39,5 tan 57,5 a çıkarakk benii şaşırttı.Doktorum yumurtalıkların uyarılıp çalışmadığından habire fsh pompaladığını söyledi beynimin,çünkü ultrasonda 5-6 adet folikül görülüyordu 57 çıktığı ayda..Bu sistem böyle mi çalışırr.Birde lazerpunkturu önerirmisiniz??? Benim durumumdaki hastalara..elektrik akımı verilmek mi daha uygundur rahimi uyarmak için yoksa elle iğneleri uyarmak mı?Önerilerinize açığım..

Saygılar..

Hocam öncelikle selamlarr.Benim sorum şu; ben haftada iki kez akupunktur tedavisi görmeye çalışıyorum, bazen haftada 1 de olabiliyor..11 seansım bitti.Benim sorunum yüksek fsh ve azalan yumurta rezervi maalesef.. Tüp bebek denemeye kalktım 2011 kasım ayında ama foliküller uyarılmadı büyümedi,tedavi iptal oldu..Şimdi benim merak ettiğim şu eğer bir yumurta hücresi 120-150 günde oluşuyorsa akununda faydasını ben bu kadar zaman geçtiğinde mi görürümm.Akupunkturun bana stres ve bell ağrılarımda hemen gözle görülen iyi yönde atkileri oldu tabii.Ama fsh akuya başladığım aydan sonra 39,5 tan 57,5 a çıkarakk benii şaşırttı.Doktorum yumurtalıkların uyarılıp çalışmadığından habire fsh pompaladığını söyledi beynimin,çünkü ultrasonda 5-6 adet folikül görülüyordu 57 çıktığı ayda..Bu sistem böyle mi çalışırr.Birde lazerpunkturu önerirmisiniz??? Benim durumumdaki hastalara..elektrik akımı verilmek mi daha uygundur rahimi uyarmak için yoksa elle iğneleri uyarmak mı?Önerilerinize açığım..

Saygılar..

canım ne kadar veriyorsun seansa bende gitmryi düşünüyorum

canım ne kadar veriyorsun seansa bende gitmryi düşünüyorum

Merhaba,

Akupunktur'da ve aslında holistik tedavilerde,önce doğru teşhis koymak gerekir ve sebebi doğru anlamak için de ayrıntılı hikaye almak gerekir; modern tıpta olduğu gibi. Yani hiç hamilelik olmuş mu? Kürtaj ve/veya rahime yönelik bir ameliyat var mı? ya da başka operasyonlar..Bozucu alan dediğimiz bazen de "psikolojik" tıkanıklıklar-blokajlar- tedavi programını belirler.Bir de bu sebepleri iyi algıladıktan sonra "doğru noktaya" dokunmak diyebileceğim tedavi yaklaşımı önemli.
Bazen sadece transfer günü etkili olabilirken; bazen 8 haftalık bir hazırlık-hormonal bozuklukların tedavisi için gerekli olabilir..
Her anne adayının kişiliği gibi, hikayesi ve yaşadıkları; sosyokültürel kalıplar,anne-babalarıyle-eşleriyle-ilişkileri dahil tedaviyi ve süreci etkilemektedir.
Bahçeci internet sitesinden "Bozucu Alan" konusuna bakmanızı önerir; birebir görüşmenin daha detaylı ve size özel cevapları bulmamızı sağlayacağını belirtmek isterim.Ayrıca yumurta kalitesine etki bazen siklus sürecinde bile devreye girdiğimizde-hızlı bir şekilde görülebilmektedir.Anladığım kadarıyle hipofiz bezinin yumurtalık cevabına etki edememesi-sizin durumunuzda-rahim içi bveya çevresinde bir bozucu alan olabileceğini düşündürüyor.

Sağlık ve huzur dileğiyle,
www.drnogay.com

Cevabınız için çok teşekkürler hocamm..Bozucu alan adlı yazıyı okudumm,çok faydalı olduu.Ben zaten Ulun Beyin hastasıyım inş.transferden önce sizinle tanışıp deneyimlerinizden faydalanma fırsatım olucaktır..

Saygılar..

31 yaşında erken menopoza girdim. 36 yaşındayım şu anda. erken menopoza neden olan etkenlerin hiçbiri yok bende. ama oldu işte. akupunkturla geri dönmesi mümkün mü?

Koca koca mutluluklarda dağıtsan küçük küçük umutlarıma, mutluluklarıma dahil değilsin artık. Sen ne yaparsan yap benim gördüğüm kadarsin !!!

Koca koca mutluluklarda dağıtsan küçük küçük umutlarıma, mutluluklarıma dahil değilsin artık. Sen ne yaparsan yap benim gördüğüm kadarsin !!!

31 yaşında erken menopoza girdim. 36 yaşındayım şu anda. erken menopoza neden olan etkenlerin hiçbiri yok bende. ama oldu işte. akupunkturla geri dönmesi mümkün mü?

benim hormonlarımda menopozu gösteriyordu.akupunktura başladım.hormon değerlerim de bayağı düzelme oldu.en azından menopoza daha geç gireceğim inşallah

Back
X