• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alanında çok iyi uzman bir psikiyatri doktor önerir misiniz?

hasret3547

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2025
8
1
1
26
Merhabalar kızlar benim oğlum 5 yaşında konuşmuyor pandemiden dolayı çıkarmadık ve televizyona çok maruz kaldı ben Ege üniversitesine götürdüm çocuk geride kalmış ve geriden geliyor olabilir dedi döktor bize özel eğitime gitmemizi söylediler onlar bize çocuğun ne olduğunu söylerler dediler bizde rapor çıkarmadık ilerde çocuğun geleceği etkilenmesin diye doktora sorduk çünkü ilerde engel olurmu tabiki olur dedi o yüzden eşimle çıkarmama kararı aldı paralı özel eğitime gidiyor dil terapiside görüyor özel eğitim bize hafif otizimlilikvar dedi ben yinede bir psikiyatriye göstermek istiyorum emin olmak için tam olarak nesi var diye ona göre oğluma yardımcı olalımdiye yani demek istediğim alanında çok iyi uzman bir pisikiyatri doktor önerirmisiniz ücretli olandan

Doktor önerim yok, konunuzun pandemiyle ilgisini çözemedim. Beş yaşındaki çocuğun pandemi sebebiyle tvye maruz kalması imkansız. 2020 de değil miydi pandemi?
Evet 2020 deydi sizinde dediğiniz gibi benim oğlumda 2020 de doğdu yani demek istediğim iki yaşına kadar kısıtladık çıkarmadık

Bu kadar saçma cok az şey duydum
Neymiş rapor karşısına çıkarmış o zaman haberiniz olsun gittiği her bir psikiyatrist de karşısına çıkacak
Burada fayda zarar ilişkisine bakilir nedir Asker olmasın polis olmasın misal doktor olur avukat olur karşısına çıkma olayını siz ne zannediyorsunuz bu özel eğitim almış hiç bir işe almayalım hayatı boyunca demiyor devlet keske bunları da arastirsaydiniz
Kaldi ki 5 yaş çok geç kalınmış bir yaş hadi neyse bunu bir kenara koyuyorum o bir birey şimdilik evet sizin ebeveynliginiz altında ama siz dünyaya kazık çakacak değilsiniz yapmanız gereken bir an evvel çocuğu gereken şekilde hazırlamak akranlarina yetiştirmek eksikleri elinizden geldiğince gidermek lütfen bunları düşünün raporunu alın çocuğun daha bunun okul hayatı var

Bu kadar saçma cok az şey duydum
Neymiş rapor karşısına çıkarmış o zaman haberiniz olsun gittiği her bir psikiyatrist de karşısına çıkacak
Burada fayda zarar ilişkisine bakilir nedir Asker olmasın polis olmasın misal doktor olur avukat olur karşısına çıkma olayını siz ne zannediyorsunuz bu özel eğitim almış hiç bir işe almayalım hayatı boyunca demiyor devlet keske bunları da arastirsaydiniz
Kaldi ki 5 yaş çok geç kalınmış bir yaş hadi neyse bunu bir kenara koyuyorum o bir birey şimdilik evet sizin ebeveynliginiz altında ama siz dünyaya kazık çakacak değilsiniz yapmanız gereken bir an evvel çocuğu gereken şekilde hazırlamak akranlarina yetiştirmek eksikleri elinizden geldiğince gidermek lütfen bunları düşünün raporunu alın çocuğun daha bunun okul hayatı var
Zaten özel eğitim alıyor dil terapisinde alıyor farkındaysanız ihtiyacı olan ne varsa yapıyoruz zaten rapor çıkarmadık ama paralı özel eğitime yoluyoruz yani ihtiyacı olandan mahrum brakmıyoruz fakat doktorda net birşey demedi bende bu yüzden özel bir pisiktiyatriye götürmek istiyorum net olarak nesi var ona göre daha çok üstüne düşelim ve belki daha çok faydamız olur

5 yaşında nasıl konuşmaz demek ki bir sorun var ayrıca pandemiyle alakasını çözemedim.
Evet maalesef ama kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez o yüzden hikayeyi bilmeden yargılamayalım
Ne yaşadınız merak ettim? Tek başıma çocuklarıma bakıyorum ben de bilirdim ekran önünde büyütmesini kafamı dinlemeyi ama bazen öyle yoğun depresyonlar yaşadım ki yine vermedim. Abim öldü, eşim çok büyük bir kaza geçirdi yine vermedim. Lütfen çocuğa tanı manı muhabbeti yapmayın ne olduğunu öğrenin ona göre tedavi aldırın. Yazık çok üzüldüm 5 yaşında ya.

Pandemi 2020 de başladı 2023 ye bitti. Şu an 2025 ve sene bitiyor.Çocuğunuz nasıl 5 senedir televizyona mahkum?Yapmayın ne olur,sorunu çözmek istiyorsanız önce kendinize dürüst olacaksınız.Doktora umarım böyle bir açıklama yapmadınız yemez yani Sorumsuz bir anneydim anneliği televizyona bıraktım deseniz daha dürüstçe davranırdınız.Normal çocuk iletişim kurmaya kurmaya otizm tarzı bir durum geliştirmiş olabilir ya da otizm vardı siz hiç anlamadınız.Her durumda evlat sizin tüm şartları zorlamanız tüm vaktinizi ona harcamanız gerekiyor....Geçmiş olsun

Evet maalesef ama kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez o yüzden hikayeyi bilmeden yargılamayalım
Yani ne hikayeniz vardı tam olarak?
Pandemi vardı evden çıkamadık. Evet hepimiz çıkamadık. Ama bu çocuğu oyalamak için tv karşısına oturtmanın bir “hikayesi” değil ki. Ağzınız var, konuşacaktınız. Eve kargo geliyo etkinlik alacaktınız, parklar açıktı açık havada vs vs
5 yaşına kadar neden beklediniz zaten öncesinde fark bile etmediniz mi?

Zaten özel eğitim alıyor dil terapisinde alıyor farkındaysanız ihtiyacı olan ne varsa yapıyoruz zaten rapor çıkarmadık ama paralı özel eğitime yoluyoruz yani ihtiyacı olandan mahrum brakmıyoruz fakat doktorda net birşey demedi bende bu yüzden özel bir pisiktiyatriye götürmek istiyorum net olarak nesi var ona göre daha çok üstüne düşelim ve belki daha çok faydamız olur
Bu kadar bilinçli anne baba ve TV karşısında oturttuk

Ne kadar çok üstüne gitmişsiniz konu sahibinin, bir sakin olun tamam en mükemmel anne sizsiniz

Sen tanıya takılma konu sahibi. Toplumda etiketleme çok olduğu için artık otizm demeye çekiniyoruz. İşitme testi normal mi? Diğer sebepler elendi mi?
Eğer başka bir patolojisi yoksa otizm spektrumunda gibi duruyor.
Ama bu sizi korkutmasın doğru eğitimle yaşıtlarını yakalama ihtimali var.

Pandemi 2020 de başladı 2023 ye bitti. Şu an 2025 ve sene bitiyor.Çocuğunuz nasıl 5 senedir televizyona mahkum?Yapmayın ne olur,sorunu çözmek istiyorsanız önce kendinize dürüst olacaksınız.Doktora umarım böyle bir açıklama yapmadınız yemez yani Sorumsuz bir anneydim anneliği televizyona bıraktım deseniz daha dürüstçe davranırdınız.Normal çocuk iletişim kurmaya kurmaya otizm tarzı bir durum geliştirmiş olabilir ya da otizm vardı siz hiç anlamadınız.Her durumda evlat sizin tüm şartları zorlamanız tüm vaktinizi ona harcamanız gerekiyor....Geçmiş olsun
5sene değil 2 yaşına kadar izledi kapattık zaten gelişmeler oldu kapatınca açmıyoruz artık yaklaşık 3 senedir tv yasak ben zaten elimden geleni yapıyorum onun için mücadele ediyorum zaten ben sizin beni yargılamanız için yazmadım yardımcı olmanız için yazdım yazıyı yani demem o ki iyi bir pisikiyatri tanıdığınız varmı soruma veya verirseniz çok memnun kalırım

Sizinle ilişkisi nasıl, yaşıtları ile ilişkisi nasıl? Oyun kuruyor mu?
Derin göz teması var mı
İstediği talep ettiği bir şey olduğunda size bakarak ikna etmeye çalışır mı?
Eşinizle aranızda akrabalık var mı?

Ne kadar çok üstüne gitmişsiniz konu sahibinin, bir sakin olun tamam en mükemmel anne sizsiniz

Sen tanıya takılma konu sahibi. Toplumda etiketleme çok olduğu için artık otizm demeye çekiniyoruz. İşitme testi normal mi? Diğer sebepler elendi mi?
Eğer başka bir patolojisi yoksa otizm spektrumunda gibi duruyor.
Ama bu sizi korkutmasın doğru eğitimle yaşıtlarını yakalama ihtimali var.
Teşekürler desteğiniz için işitme testi yaptı iyi geçti
Zaten özel eğitime gidiyor haftada üç defa götürüyoruz aynı anda dil terapistide alıyor şimdiki doktorların çoğu sıtajer bu yüzden tanıdığınız uzman bir doktor varmı acaba

Sizinle ilişkisi nasıl, yaşıtları ile ilişkisi nasıl? Oyun kuruyor mu?
Derin göz teması var mı
İstediği talep ettiği bir şey olduğunda size bakarak ikna etmeye çalışır mı?
Eşinizle aranızda akrabalık var mı?
Eşimle aramızda akrabalık var çocuk temas kuruyor arkadaşlarınada karşı aynı şekilde sakin bir çocuk taklıt yeteneği çok iyi onun sayesinde birşeyler öğreniyor ama ben onun için daha çok şeyler yapmak istiyorum

Neden bu yaşına kadar beklettiniz ki? Otizm gibi durumlarda erken teşhis ve özel eğitime erken başlamak çok önemli. Hafif otizmi olanlarda erken ve düzenli eğitimlerle ciddi anlamda düzelmeler olabiliyor.
Yazık olmuş çocuğa, evde daha fazla o varken televizyon açmayın ve özel eğitimdeki gördüğü çalışmaları evde sizde mutlaka tekrar ettirin. Onu konuşmaya itmeniz lazım. Kelimeyi söylemeden veya ses çıkarmadan istediklerini siz anlıyorsunuz diye hemen yapmayın mesela. Konuşması gerektiğinin farkına varsın.
Doktor bilgim yok malesef. Umarım çocuğunuz biran önce eğitimlerle konuşur.

5sene değil 2 yaşına kadar izledi kapattık zaten gelişmeler oldu kapatınca açmıyoruz artık yaklaşık 3 senedir tv yasak ben zaten elimden geleni yapıyorum onun için mücadele ediyorum zaten ben sizin beni yargılamanız için yazmadım yardımcı olmanız için yazdım yazıyı yani demem o ki iyi bir pisikiyatri tanıdığınız varmı soruma veya verirseniz çok memnun kalırım
Anlamıyoruz hasret hanım çocuk 2 yaşına kadar sürekli ekrana bağlı mı kaldı?2 yaşında hiç ses işaret tepkisi olmadı mı?Lafımın arkasındayım 2 yaşından 5 yaşına kadar ne yaptınız,? Oyun kreş imkanları sundunuz mu? 2 yaşında bir şey yoktu 5 yaşında mı değişti.Yoksa 5 yaşına kadar hiç fark etmediniz mi??

Back
X