Alçı sonrasi basamama sorunu

Pinarbartu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2020
2.618
6.977
158
Hanimlar merhaba,
Oglum 26aylik bi kaza sonucu ayagi alciya alindi(çatlak) bi haftadir alcidaydi
bugün ben gormeden ayagina su dökmüş alciyi acmak zorunda kaldim yarin götürcem doktora normalde 1 haftaya gecer ama Çarşamba acalim demisti doktor
Ayağında şişlik yok morluklar geçmiş acisida yok çünkü dokundm hic sesini cikarmadi ama hic kalkip yürümeye çalışmıyo ben bi yurutmeyi denedim hemen oturdu. Yarin doktora da sorcm film cekinmesini isticm

ama iyilestiyse eger nasil bi süreç bu ne zamana yürümeye başlar korkudan mi yapiyo yoksa kaslari mi zayifladi cokta deneyemedim bisey olur diye ama aklima takildi..

1 haftalik alçı kısa bir süre ama cocuk kucuk belki yinede ayagi güçsüz kalmiştir, biraz sure verin.

Ben de gecen sene bir sure alçılıydım, ayagim iyileşmesine rağmen alci ciktigi gün direk uzerine rahatca basıp yuruyememistim.

1 haftalik alçı kısa bir süre ama cocuk kucuk belki yinede ayagi güçsüz kalmiştir, biraz sure verin.

Ben de gecen sene bir sure alçılıydım, ayagim iyileşmesine rağmen alci ciktigi gün direk uzerine rahatca basıp yuruyememistim.
Teşekkürler hic alcilik bi durumum olmadi bilmiyorum bende ama direk yürür diye beklerken böyle olunca korktum bide bi gun once acilinca iyice panik oldum

Teşekkürler hic alcilik bi durumum olmadi bilmiyorum bende ama direk yürür diye beklerken böyle olunca korktum bide bi gun once acilinca iyice panik oldum
Normal bi durum bende yaklaşık bır ay onve ayagım 15 gun alçıda kaldı çıktıktan sonra yaklaşık bır hafta sektım basamdm zamanla gectı o durum 🤭

Gecicidir muhtemelen. Ben de alci cikinca hemen normale donecegim saniyordum oyle olmuyor. :) Ayagi kullanmamanin etkisi herhalde.

Yaaa ay bnde hemen yürür diye düşünüyodum 🤦🤦
Yok yok hemen yürünmüyor. Benim de 15 gün kalmıştı. Alçı çıkınca dediğiniz gibi görselde birşey yoktu. Ama o ilk bastığım anda öyle bir acı duydum ki anlatılmaz birşeydi. Sonrasında yavaş yavaş basarak alıştırmıştım. O çocuk tabi korkması daha normal

Yok yok hemen yürünmüyor. Benim de 15 gün kalmıştı. Alçı çıkınca dediğiniz gibi görselde birşey yoktu. Ama o ilk bastığım anda öyle bir acı duydum ki anlatılmaz birşeydi. Sonrasında yavaş yavaş basarak alıştırmıştım. O çocuk tabi korkması daha normal
Yarin doktora gosterdikten sonra yavas yavas tutarak yurutucem o zaman ay cok modum düştü şu an ne bekliyodum ne buldum

Ya cok sacma belki ama yurutece mi koysaniz varsa 😅 hani desteksiz yurmeye korkuyordur belki. Yurutecin en ust seviyesine alip deneseniz (o bile kisa gelir gerci ama) cesaret verir belki... 1 hafta bizim omrumuzde kisacik ama 26 aylik bir bebek icin uzun bir sure sayilir. Acil sifalar dilerim ^^

Toplamda 3 kez ayağı alçıya alınan biri olarak; alçı çıkar çıkmaz bırakın yürümeyi, üstüne basmak bile zor oluyor. Yetişkinlerde böyleyse, çocuklarda da böyledir diye düşünüyorum ama doktorunuz daha sağlıklı bilgi verecektir elbette. 1 hafta da olsa kullanılmayan kaslar hemen aynı gün gücünü toplayip kullanilamiyor. Benim kırık ayagimdaydi ama dize kadar bacak da alçıya alındığı için alçı çıkınca benim bacağım incecik kalmıştı 😁

Benim kedim de alçısı çıkınca ayağının üstüne basamamisti bir süre, sürünmüştü. Sonra normale döndü. Yani gerçek insan alçısı hakkında bir bilgim yok ama bana normal geldi:) tabii ki gidin doktora,çektirin filminizi içiniz rahat etsin

Ya cok sacma belki ama yurutece mi koysaniz varsa 😅 hani desteksiz yurmeye korkuyordur belki. Yurutecin en ust seviyesine alip deneseniz (o bile kisa gelir gerci ama) cesaret verir belki... 1 hafta bizim omrumuzde kisacik ama 26 aylik bir bebek icin uzun bir sure sayilir. Acil sifalar dilerim ^^
Yaa yurutecimiz yok ki attım tuh iyi fikirmis aslinda. Az once kaydiragins tirmandi kaydi ama yurumek yok🤦 yerinde de durmuyolar ki

Canım çok geçmiş olsun🤲🤲🤲🤲

Hem korkmuştur hem de ayağıni biraz hissetmemiş olabilir ondandır yani korkma yarın uyandığında basacaktır👍👍👍

Çok yaramazlar yaaa saniye yerlerinde durmuyorlar rabbim korusun🤲🤲😘

Canım çok geçmiş olsun🤲🤲🤲🤲

Hem korkmuştur hem de ayağıni biraz hissetmemiş olabilir ondandır yani korkma yarın uyandığında basacaktır👍👍👍

Çok yaramazlar yaaa saniye yerlerinde durmuyorlar rabbim korusun🤲🤲😘
Ay sagol kuzum ya insallah bakalm sabah olsun nasil olck doktorda net bisey soylerde icim rahat eder artık insallahh

Back
X