aldatılana sevse aldatmazdı, 2. kadına karısını sevmese boşanırdı demek ...

bu gerçeklik karşısında ağlayacağım şimdi:silah:
amaa bence böyle yaşamayan ve böyle yaşamanın onursuz bir yaşam olduğunun farkında olan erkekler de var :dua:

tabiki var onlar gerçek ahlak kavramı ile büyütülen erkekler yada bu kavramı bir şekilde öğrenenler..
O yüzden napıyoruz ... Oğullarımıza önce pipisinin ne işe yaradığını değil ahlakı öğretiyoruz :cool:

Geneli için demiyorum zaten, tüm erkekler böyledir demek hatalı bir yaklaşım olur, aldatan veya aldatmaya meyilli olan erkekler böyledir ama.

Aldatmayı düşünüpte eşinin karşına geçerek hayatım ben artık heyecan istiyorum, evliliğimiz boyunca bana yaptığın fedakarlıklar için teşekkür ederim, seni kandırmak istemediğim için ayrılmak istiyorum diyen kaç erkek var? Belki %1 geri kalan aldatma potansiyelliler gizli kapaklı aldatır, yakayı ele verince süt dökmüş kediye döner, ya valla billa arkadaşımın sevgilisi benle alakası yok der ya da yaptım yaptım ama bir sor niye yaptım sen yemeğe çok tuz katıyordun, anneme gidip gelmiyordun gibi bahaneler sıralayıp kadının kendini suçlamasını sağlayarak zeytinyağ gibi üste çıkar.

Bdvye göz atın aldatıldıklarını öğrenen kadınlar kendini suçlar, güzel hemcinsim senin ne suçun var, adam sen dünya güzeli de olsan aldatacaksa aldatıyor, eli rahat dursa ruhu kıpraşıyor.

Aslında toplumumuzda hala başkasına aşık oldu diye boşanmak ne kadın için ne erkek için normal karşılanmıyor. Belki bu yüzden gerçekten başkasına aşık olan erkekler toplum baskısını yaşamak yerine yine toplumda kabul görmüş erkek aldatır elinin kiridir mantığında hareket ediyor.. Mesela burada eylülün konusu vardı kocası artık ona karşı bişey hissetmediğini aniden söyledi , kendisine teklifler geldiğini ama kabul etmediğini aldatmadığını itiraf etti. Hayatını yaşamak istediğini söylemişti. Yine de kızdık hepimiz ona..

Aslında toplumumuzda hala başkasına aşık oldu diye boşanmak ne kadın için ne erkek için normal karşılanmıyor. Belki bu yüzden gerçekten başkasına aşık olan erkekler toplum baskısını yaşamak yerine yine toplumda kabul görmüş erkek aldatır elinin kiridir mantığında hareket ediyor.. Mesela burada eylülün konusu vardı kocası artık ona karşı bişey hissetmediğini aniden söyledi , kendisine teklifler geldiğini ama kabul etmediğini aldatmadığını itiraf etti. Hayatını yaşamak istediğini söylemişti. Yine de kızdık hepimiz ona..
Okumuştum o konuyu, aslında adamın yaptığı dürüstçe bir hareketti ama net ifade etmediği için Eylül'ün kafasında bir sürü soru işareti bıraktı, erkeklere dürüst olmamayı öğreten biziz, ne yaparsa yapsın ama hep bizle olsun istiyoruz, büyütülürlerkende böyle büyütülüyorlar.
Biz aşırı duygusal olduğumuz için ayrılıkları veya artık senle olmak istemiyorum ayrılalım sözlerini kaldıramıyoruz, oysa erkek bu süreci daha kolay atlatıyor, olmuyorsa olmuyor deyip yoluna devam edebiliyor.

tabiki var onlar gerçek ahlak kavramı ile büyütülen erkekler yada bu kavramı bir şekilde öğrenenler..
O yüzden napıyoruz ... Oğullarımıza önce pipisinin ne işe yaradığını değil ahlakı öğretiyoruz :cool:
haklısınız, güzel ahlak ve namus kavramlarının yalnızca kadınları değil en başta erkekleri de ilgilendirdiğini iyice öğretmeliyiz

Back
X