birkaç seçeneğiniz var.
birincisi kanıt elde edip, beraber fotoğraflarını vs. çekip; sonrasında aldatılan arkadaşınızla paylaşmanız. arkadaşınız size inanmamayı seçecektir, eşinin tarafını tutacaktır. o zaman da fotoğrafları gösterirsiniz. bir şekilde elinizde ispatı olmalı, çünkü eşler böyle konularda üçüncü kişiye saldırmayı daha uygun buluyor.
ikinci seçenek, (hem sizi olayın biraz daha dışında tutar; arkadaşınızla aranızı bozmanız gerekmez.)
diğer çiftin beraber olacağı bir yere arkadaşınızı götürebilirsiniz. önceden nerede buluşacaklarını vs. öğrenip; orada randevu vermek gibi. beraberken rastlayabilirsiniz onlara. (burada dedektiflik oynamanız gerekecek bir süre, hem onları elele göz göze yakalayamazsanız -e biz arkadaşız- açıklaması da yapabilirler. sonrasında hareket alanınız kalmaz.)
üçüncü bir seçenek, ortak arkadaşınız varsa paylaşmanız. onunla birlikte bu arkadaşınızı alıp konuşmanız...
ben olsam sanırım bunu yapardım.
yakın bir arkadaşım aldatılıyor olsa yine ortak ve yakın bir arkadaşımızla gider konuşurdum.
son seçenek içinize atmak olur bunu. arkadaşınızla paylaşmamak.
kendi adıma söyleyeyim, aldatılıyorsam bunu bilmek isterim. yakın arkadaşım bunu benden gizleyerek kötülük etmiş olur.