Alerji

Pembe-kedi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2016
207
98
13
kızlar yaklasık 1.5 yıldır filan yicekten yiyeceğe değişsede çok sık ellerim yanıyo kaşınıyo parmaklarım şişiyo son bu 10 aydır filan o kadar kötü olduki ara ara gecen ay mesela sismediği gün yoktu gittim doktora fenistil jel verdi surunce çok gecirdiğini söyliyemem, gecti diye alerji testi yaptırmaya gitmedim şimdi yeniden basladı büyük dert oldu kaşınmaya basladığı zaman ne işim varsa bırakmak zorunda kalıyorum, benim gibi yaşıyan varmı şu durup dururken kaşınma yanma şişlik durumunu en azından nasıl geciyo anlıkta olsa paylasırsanız sevinirim :(

Doktora gore sorun tam olarak ne?
Bi belirli yiyecekten dolayimi? Temastan? Mevsimlerden dolayi..?

Doktora görünün ve isteyeceği tetkikleri ve tedaviyi tam yapın. Alerjiden mi şişiyorsunuz, başka bir şeyden mi acaba... ki alerjinin de boyutları var. Öyle şişen parmaklar filan hiç hafife alınacak bir şey değil. Alerjiyse ileri boyutta olabilirsiniz, ve o şişmeler boğaz ve nefes yolunuzda olursa ölümcül sonuçlara sebep olabilir. Korkutmak için değil, hafife almamanız için yazıyorum. Hemen kontrole gidin bence.

Haklısınız acıkcası bosverdiö gectikçe erteledım ama nı yerden sonea canıma tak esiyor :( mevsimsel olduğunu sanmıyorum belli bi yiyeceği yiyince oluyo mesela meyve suyu pudra şekeri gibi gunluk hayatta sık kullanılan şeyler aslında

kızlar yaklasık 1.5 yıldır filan yicekten yiyeceğe değişsede çok sık ellerim yanıyo kaşınıyo parmaklarım şişiyo son bu 10 aydır filan o kadar kötü olduki ara ara gecen ay mesela sismediği gün yoktu gittim doktora fenistil jel verdi surunce çok gecirdiğini söyliyemem, gecti diye alerji testi yaptırmaya gitmedim şimdi yeniden basladı büyük dert oldu kaşınmaya basladığı zaman ne işim varsa bırakmak zorunda kalıyorum, benim gibi yaşıyan varmı şu durup dururken kaşınma yanma şişlik durumunu en azından nasıl geciyo anlıkta olsa paylasırsanız sevinirim :KK43:
Doktordan tablet antihistaminik albilirsin, fenistil güzel bir krem değil. Onun yerine avil krem daha etkili.hem sişini indirir hemde kasintini alır.
Ama full süper etkili olsun istiyorsan kortizonlu alerji kremleri var doktorundan ışte.
En iyi korunma yolu da elini sisiren şeyi tespit edebilirsin. Onlara az dokun.

Haklısınız acıkcası bosverdiö gectikçe erteledım ama nı yerden sonea canıma tak esiyor :KK43: mevsimsel olduğunu sanmıyorum belli bi yiyeceği yiyince oluyo mesela meyve suyu pudra şekeri gibi gunluk hayatta sık kullanılan şeyler aslında

bunları yiyince mi yoksa dokununca mı şişiyor

nasıl bir şişme

acaba şeker ve tansiyonunuz yükseliyor olabilir mi

zira yiyecek alerjisi o kadar ileri boyutlu ise parmak değil yemek ve nefes borunuz şişer ki onun sonucunu yukarıda yazmış arkadaş

konusunda uzman bir hekime gidin

ne zaman olduğunu da iyice tespit ederek gidin

geçen oğlum gözleri kırpıp duruyor vs diye doktora gittik

pikniğe mi gittiniz dedi

yooo ne alaka dedik

çam var mı etrafta dedi

oğlumun okulu çam ağaları altında kurulu ve aynı yerde bir de park var okul çıkışı da orada

yani doktora biraz tarif ettik sebebi netleşti

siz de ne zamanlar şiştiğinizi vs düşünüp belirlemeye çalışın

geçmiş olsun

Gecmis olsun. Alerji semptomlari icin haplar var. alerji testi yaptir doktora gidip neyin ne oldugunu bilirsin. Hap kismini da sorup uygun mu ogrenirsin . benim de bibere alerjim var eger çiğ ve yesil biberse kollarim ellerim butun gece kasiniyor hazimsizlik cekiyorum. Soguk dus alip beklemekten ve biberden kacinmaktan baska care bulamadim. Neye alerji olursa olsun vazgecilmez degil birazcik dikkat edip kasinmadan yasamak cok daha onemli.

Back
X