alerjik bünyeli çocuk ve durumu kabul ettiremediğim babannemiz:(

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.446
3.152
373
herkese merhaba hanımlar,
malum bahar ayının gelişiyle alerjik bünyelerde kabartılar,kaşıntılar yavaştan başladı..
benım her yıl mayıs gibi elım kolum kaşınır küçük bir bölgede falan döküntü gibi olur yazın gecer cocuklugumdan beri böyle..
eşimin alerjisi daha fazla,burun akıntısı,göz akıntısı,hapşırma kabarma vs..ne ararsanız var:)
dolayısıyla kızımda alerjik bir bünyeye sahip..
gecen yıl mayıs gibi baya bır sorun yaşadık cildiyeye ve cocuk doktoruna gittik bol bol,sonuç atopik dermatit dendi..ilaçlar şuruplar vs..ozaman 6-7 aylık falandı..
şimdi bahar gelişiyle vücudunda bı kabarcık çıkıyo ertesı gün kayboluyo,yine çıkıyo yine kayboluyo vs..
dün akşam gece tok tutsun diye kaşık maması verdım sonra baktım göz kapagında küçük bir şişlik oluştu,bu kabarmalara alışık oldugum için cok ciddiye almadım gece yatırdım sabah gözünün şişliği baya artmıştı ama evden cıkana kadar indi baya..
kayınvaldem bakıyor kızıma,kayınvalıdemı cok severım,oda benı cok sever..ama kadın ınanılmaz hastalık hastası çocuk düşse doktorta götürelim ya beyin sarsıntısı yaşıyosa diyen birisi..
torununu cok sevmesini ve sahiplenmesini anlıyorum ancak bukadar pamuklara sarıp sarmalayıp en ufak sivilcede solugu doktorda alıp,çocugu kımyasallara boğup çıtkırıldım ve zayıf bunyeli bir cocuk yetiştirmek ıstemıyorum..
her defasında anne bunyesı alerjık ıstedıgımız kadar doktora gidelim,istedigimiz kadar ilaç kullanalım bu degişmeyecek her bahar aynı seyler olacak diye anlatmama ragmen anlamıyor..yok türkiyenın en iyi cildiyecisi kim arastırın ona götürücem falan:)
kadını kırmakta istemıyorum ama ben bukadar mızmız üzerine düşülen ve her an hasta olmaya açık bünyede bir cocuk yetiştirmek istemıyorum..
ne demeliyim,nasıl demeliyim
kesınlıkle kırmak ıstmeıyorum cünkü..
bu arada baya uzatmışım kusura bakmayın:)
not olarak,babam saglıkçı ve kesınlıkle fazla hijyen ve streil ortamlarda büyütülen cocukların hastalıga cok acık bünyeleri oldugunu savunur..
ben bu şekılde büyümedim allaha şükür ne grip olurum ne hasta..

Fazla evhamli bi kv.
Niyeti iyi ama.
Bence tamam anne yarin gotururum diyin gecin.

herkese merhaba hanımlar,
malum bahar ayının gelişiyle alerjik bünyelerde kabartılar,kaşıntılar yavaştan başladı..
benım her yıl mayıs gibi elım kolum kaşınır küçük bir bölgede falan döküntü gibi olur yazın gecer cocuklugumdan beri böyle..
eşimin alerjisi daha fazla,burun akıntısı,göz akıntısı,hapşırma kabarma vs..ne ararsanız var:)
dolayısıyla kızımda alerjik bir bünyeye sahip..
gecen yıl mayıs gibi baya bır sorun yaşadık cildiyeye ve cocuk doktoruna gittik bol bol,sonuç atopik dermatit dendi..ilaçlar şuruplar vs..ozaman 6-7 aylık falandı..
şimdi bahar gelişiyle vücudunda bı kabarcık çıkıyo ertesı gün kayboluyo,yine çıkıyo yine kayboluyo vs..
dün akşam gece tok tutsun diye kaşık maması verdım sonra baktım göz kapagında küçük bir şişlik oluştu,bu kabarmalara alışık oldugum için cok ciddiye almadım gece yatırdım sabah gözünün şişliği baya artmıştı ama evden cıkana kadar indi baya..
kayınvaldem bakıyor kızıma,kayınvalıdemı cok severım,oda benı cok sever..ama kadın ınanılmaz hastalık hastası çocuk düşse doktorta götürelim ya beyin sarsıntısı yaşıyosa diyen birisi..
torununu cok sevmesini ve sahiplenmesini anlıyorum ancak bukadar pamuklara sarıp sarmalayıp en ufak sivilcede solugu doktorda alıp,çocugu kımyasallara boğup çıtkırıldım ve zayıf bunyeli bir cocuk yetiştirmek ıstemıyorum..
her defasında anne bunyesı alerjık ıstedıgımız kadar doktora gidelim,istedigimiz kadar ilaç kullanalım bu degişmeyecek her bahar aynı seyler olacak diye anlatmama ragmen anlamıyor..yok türkiyenın en iyi cildiyecisi kim arastırın ona götürücem falan:)
kadını kırmakta istemıyorum ama ben bukadar mızmız üzerine düşülen ve her an hasta olmaya açık bünyede bir cocuk yetiştirmek istemıyorum..
ne demeliyim,nasıl demeliyim
kesınlıkle kırmak ıstmeıyorum cünkü..
bu arada baya uzatmışım kusura bakmayın:)
not olarak,babam saglıkçı ve kesınlıkle fazla hijyen ve streil ortamlarda büyütülen cocukların hastalıga cok acık bünyeleri oldugunu savunur..
ben bu şekılde büyümedim allaha şükür ne grip olurum ne hasta..

Çıtkırıldım çocuk büyütmeme konusunda haklısınız ona diyecek bir şeyim yok.

Ama alerji tedavi edilebilir bişey. Kesinlikle bünyesi alerjik yapacak bişey yok demeyin. Eşiniz ve sizin için de geçerli bu durum. Uzun yıllar yaşanan alerji atakları bir çok hastalığa sebep olabiliyor zamanla. Yıllarca çekip en sonunda dayanamayıp o kayınvalidenizin bahsettiği türkiyenin en iyi alerji hekiminde aldım soluğu. İki senedir baharın gelmesinden korkmuyorum.

Ne kadar iyi niyetli bir kayınvaliden var :) biraz önce bi konuda okudum çocuk alerjik bünyeli olmasına rağmen yememesi gereken şeyleri yediriyormuş kayınvalidesi. Bence teşekkür et bu kadar dikkat ettiği için :))

Götürsün doktora ne olacak ki? Zaten en iyi doktorlardansa gereksiz ilaç vermeyecektir.

Ben de öyle stril bir ortamda büyümedim. Gayet rahat bir çocuktum. Doktor desen bayılmadan kimse götürmezdi beni kolay kolay...ama yine alerjik bir bünyem var.

İhmal edilen bahar alerjileri astıma kadar ilerliyebilir.

allah razı olsun valla 10 numara kayınvaldem var her konuda,canım o benim:)
sadece bıraz fazla evhamlı ve kendını de üzüyor,ben bakamıyorum galıba cocuga diyor..
alerji kesınlıkle dikkat edilmesi gerekn bir konu,arkadaş yazmış yukarda hak veriyorum..
ancak gecen sene bircok test ve tetkikten geçti,bıkac cocuk doktoru ve hem dermatolojı hem de cocuk dermatologuna götürdüm..
tüm ürünleri(şampuan,duş jeli,yüz ve vücut kremi )degiştirildi..
yani tabiki saldım çayıra mevlam kayıra bir insan değilim takipteyim:)
beni bunaltan en ufak birşeyde haydi doktora muhabbeti..gerek yok bukadarına

alerjik çocuklar hassas oluyor tabi abartmamak kosuluyla dikkat etmek gerekir..iyi niyetli oldugundan bu konudaki yazıları okutsan iyi olur.. benim kızımda öyleydi ama ben evde kokulu hic bişey bulundurmadım parfüm yumusatıcı gibi sulu süpürge kullandım falan falan....neyse Allah şifa versin bence kadının üstüne gitmeyin ..ama herkücük biseyde kabarması normal degil alerji baskılayıcı surup veriyor doktorlar

bu arada hiçbir şeyi olmasa bile her ay rutin kontrol için(boy,kilo,baş çevresi)doktorumuza yada saglık ocagına aile hekimimize gidiyoruz..
ama en basıtınden sımdı bu ay bu cocuga ne yedırıcez ıcırıcez doktora götürelimde soralım dıyor:)ya ben zaten her ay sorup sana anlatıyorum ya düzenini anne diyorum,hee iyi ozaman deyıp aaaa survıvoru acında izleyelim dıyor..konu degişiyor yanı anında:)

allah razı olsun valla 10 numara kayınvaldem var her konuda,canım o benim:)
sadece bıraz fazla evhamlı ve kendını de üzüyor,ben bakamıyorum galıba cocuga diyor..
alerji kesınlıkle dikkat edilmesi gerekn bir konu,arkadaş yazmış yukarda hak veriyorum..
ancak gecen sene bircok test ve tetkikten geçti,bıkac cocuk doktoru ve hem dermatolojı hem de cocuk dermatologuna götürdüm..
tüm ürünleri(şampuan,duş jeli,yüz ve vücut kremi )degiştirildi..
yani tabiki saldım çayıra mevlam kayıra bir insan değilim takipteyim:)
beni bunaltan en ufak birşeyde haydi doktora muhabbeti..gerek yok bukadarına

Siz bilirsiniz yine de ama bence çocuk doktoru ve dermatologdan ziyade alerji hastalıkları ve immunoloji ya da alerji hastalıkları ve çocuk immunolojisi uzmanlığı olan bir hekime danışmanızda fayda var. Daha doğru yönlendirecektir. Daha küçücük ve önlem alınmazsa ömrü boyunca sıkıntı çekecek.

Siz bilirsiniz yine de ama bence çocuk doktoru ve dermatologdan ziyade alerji hastalıkları ve immunoloji ya da alerji hastalıkları ve çocuk immunolojisi uzmanlığı olan bir hekime danışmanızda fayda var. Daha doğru yönlendirecektir. Daha küçücük ve önlem alınmazsa ömrü boyunca sıkıntı çekecek.

tesekkur ederım tavsıyenız için,arastıracagım

bu arada hiçbir şeyi olmasa bile her ay rutin kontrol için(boy,kilo,baş çevresi)doktorumuza yada saglık ocagına aile hekimimize gidiyoruz..
ama en basıtınden sımdı bu ay bu cocuga ne yedırıcez ıcırıcez doktora götürelimde soralım dıyor:)ya ben zaten her ay sorup sana anlatıyorum ya düzenini anne diyorum,hee iyi ozaman deyıp aaaa survıvoru acında izleyelim dıyor..konu degişiyor yanı anında:)

Ama cok tatli bu kv yaaa.
Tam yemelik:kk77:.
Gozumun onunde boyle tonton, bembeyaz masum yuzlu bi kadin belirdi nedense.
Bence degerini bil.
Sadece fazla evhamli, bu kadar.
Onu rahatlat gerektikce.
Survivorida acin kadina, adami hasta etmeyin, mahrum kalmasin teyzecim hic biseyden:KK67:

Ama cok tatli bu kv yaaa.
Tam yemelik:kk77:.
Gozumun onunde boyle tonton, bembeyaz masum yuzlu bi kadin belirdi nedense.
Bence degerini bil.
Sadece fazla evhamli, bu kadar.
Onu rahatlat gerektikce.
Survivorida acin kadina, adami hasta etmeyin, mahrum kalmasin teyzecim hic biseyden:KK67:

ahahaha bal bal:)ama hıc tahmın ettıgın bir tipi yok..
uzun boylu falan böyle hafif tombik..
çene desen o biçim..hele bir kötü ol varya seni suya götürür susuz götürür..
zamanında 2 çocugunu yetim büyütmüş,eşim küçükken ona kahvede bir adam tokat attı diye kahve basıp sırtında sandalye kırmışlığı bile var:)
ama ben çok sevıyorum,kimyamız tuttu sanırım..maşallah bize:nazar:

ahahaha bal bal:)ama hıc tahmın ettıgın bir tipi yok..
uzun boylu falan böyle hafif tombik..
çene desen o biçim..hele bir kötü ol varya seni suya götürür susuz götürür..
zamanında 2 çocugunu yetim büyütmüş,eşim küçükken ona kahvede bir adam tokat attı diye kahve basıp sırtında sandalye kırmışlığı bile var:)
ama ben çok sevıyorum,kimyamız tuttu sanırım..maşallah bize:nazar:

Ooo sandalye felan, asi anne:KK8:.
Maasallah size diyelim bizde, nazar degmesin:nazar:.

Şükredin bence. Benim 9 aylık kızımın çoklu gıda alerjisi var. Bugün hiçte istemeyerek kv.ye biraktim 1 saat sonra geldigimde elinde portakal kabuğu vardı. Portakalin dokunduğunu ciddi pişik yaptığını defalarca söyledim halbuki önceleri... Kızdım ya niye veriyorsun alerjisi var diyorum kabuğunu verdim bişey olmaz diyor. Reset atmak istiyorum hayatima bu kadın yüzünden

tamam diyip gçiştirin o da evhamlanıyor demek ki benim kp de öyledir.ama yapacak bişey yok kalbini kırma tamam anne de yine bildiğin gibi davran

Back
X