ales sınavı ve iş güvenliği ve sağlığı

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
133
İstanbul
bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirler mi...
4 yıllık işletme mezunu olup, ales sınavına nasıl girilebilir.
bir yandan da iş güvenliği ve sağlığı okumak istiyorum.
bu arada tic. meslek lisesi mezunuyum.
ama aşamaları neler? çeşitli kaynaklardan araştırdım ama kafamda netleşmedi.
okuduğum bölümü süslemek ve üzerine katmak istiyorum.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Alese başvuru yapıp giriyorsunuz işte, aynı üniversite sınavındaki gibi.
Diğer konuyu bilmiyorum.

alese lisans mezunu herkes girebilir .iş sağlığı ve güvenliğinde kendine güveniyorsan oku derim ben sertifika aldım ama şartlardan korktuğum için bu alanda çalışma yapmadım

canım ales te bişi yok bşavuru yapıyorsun işte ösym ye, kolay bi sınav ama hız kazanmak adına bikaç deneme çözebilirsin. hiç çalışmasan bile sayısaldan 80 alırsın. tabi matematik durumunu bilmiyorum nasıl. 90 için biraz deneme çözmelisin.
isg den sertifikam avar ama çalışmıyorum ben o alanda elimde bulunsun istedim. bence o bölümü okuma, git kaliteli bi bölüm oku bence, 2. üniversiteyi illede okucaksan. sertifikan alınca bile iş buluyorsun bölüm okumak nekadar mantıklı bilmeme. şahsen ben bu alanı sevmiyorum. riski fazla ve sevimsiz b,i meslek bence. mecbur kalmadığım sürece sırf parası için bu işi yapmam.

Ales'e başvurup gireceksin işte.
Y.lisans yapmak istediğin bölüme göre 4 bölümden 3'ünü cevaplayacaksın.
Seçeceği bölüm sözel puan istiyorsa SÖZ1, SÖZ2 ve Say1, eşit ağırlık veya sayısal ise SAY1, SAY2 ve SÖZ1 bölümlerini cevaplayacaksın.

yüksek lisansta sınavdan sonra mülakat oluyor sanırım dogru mu?

aynen bende riskli olduğu için çalışmadım bunu anlatmaya çalışıyordum

İş ve güvenliği bölümü kaç yıllık peki 2 yıllık mı? Eğer 2 yıllık ise devlette çalışmak isteseniz KPSS giremezsiniz 4 yıllık mezunu olduğunuz için.

Ales için başvuru tarihlerine bakın ösym den
Başvuru yapacaksınız ve gireceksiniz Mayıs ayında hepsi bu :)
İşletme mezunu olarak eşit ağırlık tan girmeniz gerek sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…