• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Algı sorunu

Pinkie Pie

Goodness is godness.
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2020
267
701
33
37
Hamilelikten beri, gün geçtikçe artan biçimde algımda problem var.
Eskiden her türlü hesabı kafamdan saniyesinde, sektirmeden yapabilirken, şimdi en basit hesaplamaların bile içinden çıkamıyorum.
Bana biri bişey anlattırken kafamı verip tam algılayamıyorum.
İnsanlara dikkatimi verip tam dinleyemiyorum.
Bazen eski beyin fonksiyonlarım kısa süreli de olsa geri geliyor, sanki sislerin içinden tekrar güneş açmış önüm netleşmiş gibi hissediyorum ama sonrasında yine o mahveden sisli zihnime geri dönüş yapıyorum.
Unutkanlığa da meylim var ama daha ziyade problemim algılama problemi.
Sanki beyin fonksiyonlarımın %80'ini yitirmiş bir aptal gibi hissediyorum bazen kendimi.
Kısa süreli düzelmelerimde gerçekten durumun vahim olduğunu anlıyorum.
Hamilelikte buna benzer bişeyler yaşayan oldu mu? Ne zaman tekrar eskisi gibi olunuyor, doğumdan sonra zihnin eski hale gelmesi ne kadar sürüyor, kitap bile okuyamaz hale geldim, okuduğumu bile zor anlıyorum çıldırıcam!!!

Benzer şeyler yaşayan ya da benzer dönemden geçen arkadaşlar lütfen yardımcı olun, cidden hayat kalitem bu şekilde yerlerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
e bütün glikozu bebiş emiyordur normal yani:)
bence kan değerlerinizde sıkıntı görülmüyorsa kafanıza takmayın
elbet doğumdan sonra geçecektir;)

e bütün glikozu bebiş emiyordur normal yani:)
bence kan değerlerinizde sıkıntı görülmüyorsa kafanıza takmayın
elbet doğumdan sonra geçecektir:KK66:
Kan değerleri normal, glikoz sadece normalin altında çıkıyor hep, ondan mıdır dersiniz?

Hamilelikten beri, gün geçtikçe artan biçimde algımda problem var.
Eskiden her türlü hesabı kafamdan saniyesinde, sektirmeden yapabilirken, şimdi en basit hesaplamaların bile içinden çıkamıyorum.
Bana biri bişey anlattırken kafamı verip tam algılayamıyorum.
İnsanlara dikkatimi verip tam dinleyemiyorum.
Bazen eski beyin fonksiyonlarım kısa süreli de olsa geri geliyor, sanki sislerin içinden tekrar güneş açmış önüm netleşmiş gibi hissediyorum ama sonrasında yine o mahveden sisli zihnime geri dönüş yapıyorum.
Unutkanlığa da meylim var ama daha ziyade problemim algılama problemi.
Sanki beyin fonksiyonlarımın %80'ini yitirmiş bir aptal gibi hissediyorum bazen kendimi.
Kısa süreli düzelmelerimde gerçekten durumun vahim olduğunu anlıyorum.
Hamilelikte buna benzer bişeyler yaşayan oldu mu? Ne zaman tekrar eskisi gibi olunuyor, doğumdan sonra zihnin eski hale gelmesi ne kadar sürüyor, kitap bile okuyamaz hale geldim, okuduğumu bile zor anlıyorum çıldırıcam!!!

Benzer şeyler yaşayan ya da benzer dönemden geçen arkadaşlar lütfen yardımcı olun, cidden hayat kalitem bu şekilde yerlerde.
Bende hep diyorum bana bi mallık geldi diye. :) OĞLUM 5 aylık olacak hala aynı

Bana da oldu bu ve hala ara ara oluyor...çok emziriyorum sebebi bu olabilir diye düşünuyorum

Aynı durumdayız bebeğim 6 aylık hafızam zehir gibiydi çocukluğumda 3 yasa kadar inebilirdim şimdi evin yolunu tarif ederken dün yaşadığım olayı anlatırken işyerindeki birilerinden bahsedilirken ciddi bir yabancılaşma yaşıyorum beynimi de bebekle aldırmış gibiyim

Aynı durumdayız bebeğim 6 aylık hafızam zehir gibiydi çocukluğumda 3 yasa kadar inebilirdim şimdi evin yolunu tarif ederken dün yaşadığım olayı anlatırken işyerindeki birilerinden bahsedilirken ciddi bir yabancılaşma yaşıyorum beynimi de bebekle aldırmış gibiyim
Ben de aynı lafı birkaç defa tekrarlatıyorum.
Konuşurken tekliyorum, sözcükleri unutuyorum.
Ki kelime dağarcığım yüksektir ve hızlı konuşan bir insandım.
Şimdi tatlı tarifi bile anlatamıyorum:(

Hamilelik döneminde beginde kuculme oluyormus diye okumustum bir yerde tamda hatirliyamiyorum.. Tekrardan bakmak arastirmak lazim dogrumu diye

Regl doneminde de olur bu anlattiginiz tabi hamilelik daha uzun surdugu icin daha rahat farkina variyoruz , hamileligimin son doneminde esim isyanlardaydi , eski akilli karimiz ozledim yeter artik diyordu cunku beynim durmustu resmen
5 ay oldu dogurali , hala eskisi gibi degilim ama yavas yavas toparladigimi hissediyorum , kocam da o kadar xok soylenmiyor artik :bicak:

Back
X