Algıda seçicilik mi yoksa kafayı mı yedim ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.204
7.020
398
2.4 büyüklüğündeki depremi de hissediyorum.Dün gece tam uyuyacağız yatak hafif gürültüyle sallandı esime dedim yatağı sallama ben sallamadım ama ben de hissettim deprem oldu dedi.5 dk sonra deprem ağı uygulamasindan mesaj geldi o dk 2.4 deprem olmuş 30 km ötemde bunu da hissetmezsin yaa ülkece ne zaman normale döneriz mesela ya da tam normalleşmişken Marmara bizi tekrar mı paramparca edecek ? Eskiden de bu kadar ufak ama hissedilebilir depremler oluyor muydu yoksa biz dikkatimizi verdigimiz icin mi hissediyoruz ? 6 subatta depremi yaşayanlardan değilim bu arada en son kasımdakini yaşadım komsu ilde.Sizler de ufak depremleri hissediyor musunuz ? Marmara depremi konusunda Şener hocaya mı inanıyorsunuz yoksa Naci hoca/Celal hocaya mi ? Inşallah Şener hoca haklıdır onun tablosu daha iyimser zira

Tablo iyimser olsa da şehirlerde durum içler acısı. Deprem görmüş binaların tamamının yıkılmış olması gerekirdi ama sadece arada biraz konuşuluyor
Oturanların çoğu bizimki en sağlam yeaa diye geziyor. Depremden ziyade yardım ağı, yolların durumu, ulaşım, hangi şehirlerin yardıma geleceği planlanmali ama.. bazı illerde merkez ilçe ile tek bağlantı var mesela, alternatif güzergah kimse düşünmüyor
Tabi bu arada yoneticiler en sağlam zeminlere usul usul kaçmaya devam ediyor
Diyecek birsey yok, ölen kurtulacak gibi duruyor. Kalana da kaybı mi bulalım yeni hayat mı kuralım kavgası dusecek

ben 4.5 gibi depremlerin altını hissetmedim hiç. Deprem konusunda ise Naci ve Celal hocaya inanıyorum. Bu dönemde en kötüsünü düşünüp önlem almak gerekiyor.

24 yilda hic ders alinmadi gram ilerlenmedi en cok ona yanıyorum var ya

ben 4.5 gibi depremlerin altını hissetmedim hiç. Deprem konusunda ise Naci ve Celal hocaya inanıyorum. Bu dönemde en kötüsünü düşünüp önlem almak gerekiyor.
O an sansıma hareket etmiyor oluyorum ondan hissediyorum herhalde sallantıdan cok gürültü oldu zaten.Aynen ya zaten 6 ya da 6.5 de azımsanacak bir deprem değil

Bazen olmayan depremi bile olmuş gibi hissediyorum ben. Depremden zarar gormedik cok şükür ama 6 subat gecesi olan depremi cok hissettik. İçimden atamiyorum o korkuyla kalkışımı. Televizyonun avizenin ve kapilarin sallanisini disardan gelen silah seslerini...

Insana korkusu yetiyor Allah yaşatmasın bir daha.Bizim 23 kasımdaki depremde tv miz yere düstü parcalandı o anı hala unutamiyorum o sesler şangır şungur deprem büyük travma biz böyleysek o 6 subat cehennemini yasayanlar neler hissettiler kim bilir biz tv de gördüğümüz kadarını biliyoruz

Binanizin depreme dayaniklilik testini yaparsaniz iciniz daha rahat olur.Dayanikliysa esyalati sabitleyin deptem cantasi olsun o anda ne yapilmamali bunlari ogrenin (bilmiyorsaniz)cubku bu insani psikolojik olarak daha rahat hissettirir.

Ayrica deprem ulkesiyiz alismamiz lazim 2 kucuk bir deprem panik olmamaya calisin ama haklisiniz hepimiz korkariz

6 şubat gecesini yaşamış, aylarca evime girememiş biri olarak haklısınız diyorum. Unutamıyoruz çünkü artçılar bitmiyor. Binamız sağlam raporu aldı ancak bu şiddetli artçılarla beton yorgunluğu oluşuyor ne kadar süre dayanırız bilmiyorum.

Evlenmeden önce istanbul’da yaşıyordum. Her boşlukta koşa koşa istanbul’a giden ben şimdi yakınından geçmek istemiyorum.

Size tavsiyem fakültelerden bina dayanıklılık tespiti isteyip ona göre bir plan çizmeniz. Çünkü yaşadıklarımız televizyonda gösterilenlerin çok daha fazlasıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…