Alıntı Köşesi: Çok etkilendiğiniz bölümler...

kayit

Fert sebep, cemiyet netice.
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
476
435
108
Belki tek bir cümle, belki bir paragraf, belki bir şiirden bir mısra...
Hani böyle tokat yemiş gibi çarpan, etkileyen, durup düşündüren...
Yazar - Kitap ismi ekleyerek alıntılarımızı paylaşalım... Kitap kısıtlaması yoktur.
Çok çok uzun olmaması sıkmaması açısından iyi olabilir.
Alıntılar üzerinde yorum yapmazsak polemiğe girmemiş ve sohbete çevirmemiş oluruz, sadece okumak isteyen konu ziyaretçisi de yorulmaz. Beğenileni "beğen" butonu ile zaten göstermiş oluyoruz.
Güzel paylaşımlar dileğiyle...

Yıllar önce okuduğum ve yüzümde çarpık bir gülümsemeyle dakikalarca düşündüren, yıllar boyu da zaman zaman kendini hatırlatan bir paragraf:

Necip Fazıl Kısakürek - Tanrı Kulundan Dinlediklerim:
"Sokakta, arkamdan kaldırıp önümden yere bıraktığım ayağımın iki hareketi arasındaki zaman atomlarını birbirine bağlıyamıyacak kadar yaman bir (metafizik) teri dökerken, ayağımın değdiği her noktada arz çökecekmiş gibi korkunç bir istinatsızlık vehmi çekiyordum. Vehim ve şüphe!. Beni ısıran vehim ve şüphe akrebini hiçbir insan gözü görmedi.

Bakınız:

- Sakın bu dünya, göze görünür ve görünmez her-şeyiyle, doğacak bir çocuğu kandırmak için bütün insanların birlik olup uydurduğu müthiş bir yalan olmasın? Ve sakın o çocuk ben olmıyayım?

...Ve belki de tımarhanedeki deliler, kursaklarındaki sırrı artık ağızlarından kaçıracak kadar ruhları zayıfladığı içindir ki, böyle demir parmaklıklı kümeslere kapatılmışlardı."

''Ruhun gerçekten karanlık içinde olduğu bir gecede, saat her zaman sabahın üçüdür.''

Fitzgerald

. Düşündüklerini tek başına
dile getirmeye cesaretin yok,
çünkü sen ancak başkalarıyla
paylaştığın düşüncelerin
kadarsın.

Çoğu zaman başkalarında bizi en çok rahatsız eden özellikler, kendi sahip olduğumuz özelliklerdir.

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri

"Sonradan bulduğun bir şeyi yitirmek, her zaman daha zordur."
''Senin bu kadar mutlu olmana ancak senden bir şey almaya hazırlandıkları zaman izin verirler.''

Uçurtma Avcısı.

"Ben Kayıpların Tanrısı'ndan geliyorum. Seni izliyordu o. Seni bekliyordu. Senin mucizen o ve sen de onun mucizesisin.
...
Dünya acıdan oluşan bir kabukla örtülü, kendi kendine öğrenmiş olduğun gerçek bu. Bu kabuğun altında kemik ve paylaştığımız Tanrı'dan başka bir şey yok."

Tom Gordon'a Aşık Olan Kız - Stephen King - Çv. Baysan Bayar

Zaman durdurulamaz; bu bizim sırtımızdaki en büyük yük. En büyük mücadelemizde bu yüke rağmen yaşayabilmek...
-----Nietzsche Ağladığında-----

Geçmişe dönüp bakınca ne kadar çok hata var. Nasıl da maymun iştahlıymışım. Defalarca sil baştan. Bazılarında olaylar, bazılarında insanlar.. Sanarım ki geriye dönsem farklı olacak. Bilirim ki o zamanki ben daha fazlasını yapamazdı..
------Gerçekten yaşıyor musun?-----

Küreklerimizi aldık, akıntıya karşı geliyorduk. Ancak durmadan yerimizde saydık. Geçmişe doğru...

Affetmek nedir?
Bir düzine insanı öldüren bir seri katil, 30 yıl hapiste yatıp çıksa bu affedildiği anlamına mı gelir?

“Dünyada yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir.
Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun. Anlıyor musun?”

Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini

"Hayatınızdaki hatalar büyük veya küçük olsun sadece öğrenmeniz gereken derslerdir. Başarısızlık olmadan başarı olmaz." - Chris Brown

"Veronika her şeyden nefret ediyordu ya, en çok da yaşamını sürdürmüş olduğu biçimden, içinde barındırdığı yüzlerce Veronika’yı keşfetmeye zahmet etmeyişinden tiksiniyordu. Oysa orada kim bilir ne ilginç, ne meraklı, ne cesur, ne küstah, ne deli kızlar duruyordu."

Veronika Ölmek İstiyor. / Paulo Coelho

“Bu pişmanlığı hâlâ anlayamıyorum. Eva’yı kabul etseydiniz, ne değişecekti?” “Değişmek mi? Değişmenin bununla ne ilgisi var? Bu eşsiz bir fırsattı, bir daha asla karşıma çıkmayacak bir fırsat.” “Hayır demek de eşsiz bir fırsattı! Aşüfteye ‘hayır’ diyebilmek kutsal bir fırsattır. İşte siz böyle bir fırsat yakalamışsınız.”

Nietzsche Ağladığında - Irvın D. Yalom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…