• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi alışmıyo tuvalete artık kafa yı yiyecem

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gulum66

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012
307
85
123
merhaba herkeze oğlum 2 buçuk yaşında tuvalete alıştırmaya başladım 3 hafta önce ama çok düzenli bi şekilde değil çünkü o aralar çok dışarıya çıktık ozaman bez bağladım neyse bu çarşamba sıkı bi şekilde başladık ama yok söylemiyo altına yapıyo kafayı yiyecem artık sabır yok altına kaka çiş yapıyo ama yaptım bile demiyo ve sinirlerime hakim olamıyorum kızıyorum tamam anne bidaha yapmiyacam diyo ama yapio ve hamileyim 2 ay sonra doğum var şimdi alıştı alıştı yoksa bebekle hiç yapamam napacam ven yaaaaa

merhaba herkeze oğlum 2 buçuk yaşında tuvalete alıştırmaya başladım 3 hafta önce ama çok düzenli bi şekilde değil çünkü o aralar çok dışarıya çıktık ozaman bez bağladım neyse bu çarşamba sıkı bi şekilde başladık ama yok söylemiyo altına yapıyo kafayı yiyecem artık sabır yok altına kaka çiş yapıyo ama yaptım bile demiyo ve sinirlerime hakim olamıyorum kızıyorum tamam anne bidaha yapmiyacam diyo ama yapio ve hamileyim 2 ay sonra doğum var şimdi alıştı alıştı yoksa bebekle hiç yapamam napacam ven yaaaaa
Her çocuk 2,5 yaşında öğrenecek diye bir şey yokki. Gereksiz strese girmişsiniz bence. Oğlum 3 yaşında 2 günde öğrendi. Aa çok geç kalmışsın Diyenler oldu ama umursamadım. Ne o yıprandı ne de ben. Şimdi kardeşi de geliyor oğlunuzun. Zamanlamanız doğru olmayabilir. Israr ederseniz öğrenir tabi ama sizi biraz yorar. Kolay gelsin.

Sakin olamıyorsanız,ertelemeyi deneyin derim. Kızdıgınız için dikkat cekmek için sürdürüyor olabilir bu tavrını. Zaten tepkisiz sakin olmak gerek bu süreçte. Kolaylıklar dilerim.

Cocugunuza eziyet ettiginizin farkinda degilsiniz.
Daha zamani var, ayrica erkek cocuklari kiz cocuklarina nazaran daha gec alisiyor tuvalete.
Onemli bir dipnot: Kasgelisimiyle alakalidir tuvalet egitim. Bazi cocuklarda bu surec daha uzun olabilir.

dünden beri daha sakinim kizmiyorum ama yok demiyo söylemiyo bari yaptıktan sonra yaptım dese oda yok zaten bi kaç gün daha deniyecem sakin bi şekilde ama yok bi gelişme olmazsa ara verecem zaten 3 yaşını beklerim artık

Bence kendini hazir hissetmiyor henuz
Tutumunuzda onda gerginlik yapiyordur
Biraz ertelexin her cocuk ayni degil csnim
Benim ikizlerim gec birskmisti
3 yasindaki kizim 17-18 aylikti kendiliginden tuvalete yapmak istedi
Bu surecte ikinizde yiprsnmayin canim bekle biraz

Bence kendini hazir hissetmiyor henuz
Tutumunuzda onda gerginlik yapiyordur
Biraz ertelexin her cocuk ayni degil csnim
Benim ikizlerim gec birskmisti
3 yasindaki kizim 17-18 aylikti kendiliginden tuvalete yapmak istedi
Bu surecte ikinizde yiprsnmayin canim bekle biraz
Aslında bende ara verip beklemek istiyorum oğlumu da yıpratmak istemiyorum ama ikici bebek gelince daha zor olur uğraşamam diye korkuyorum bu sefer

Back
X