Doğuma Hazırlık alışveriş heyecanı olmayan erkekler :S

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

angel2585

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2012
4
0
36
Erzurum
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 15 haftalık hamileyim bebeğimin cinsiyetini haftaya öğreneceğiz. İnternetten sürekli beşikler, zıbınlar, bebek şekerleri bakmaktan kendimi alamıyorum. eşim ise hepsi için erken olduğunu söylüyor. ona kalsa 7 aylıkken başlamalıymışız alışverişe iyi ama ozamana kadar ben nasıl bekleyeceğim?? bütün eşler mi böyle yaa??

Konunuz ilgili bölüme taşındı..
Keyifli paylaşımlar..

canım genelde allah korusun bebeğe bişey olursa diye 6 aydan önce alışveriş pek tavsiye edilmiyor.belki eşinde böyle düşünüyodur.ayrıca hevesini bastırması için bikaç parça alabilirsin tabi.ama daha senin için beşik,bebek şekeri v.s. almak için için çok erken :)

hadi yaa ( ama modellere bile bakmıyor çok fazla model bakarsam karar vermekte zorlanırmışım. ok sıkıcı yhaa hiç bir şey almadan, hiç bir şey beğenmeden 2 ay daha bekleyeceğim :S

bence eşiniz haklı.ben 7.aya kadar hamile kıyafeti baktım sadece kendime:)) bence alışveriş için 7den sonrası daha mantıklı yani ben öle yaptım hamilelik uzun bi süreç ve ne zaman ne olacağı belli olmaz.15 hafta çok çok erken daha.

Ben de bebegi Allah emanet edip alışveriş yapılmasından yanayım. Ben cinsiyeti ogrenir ogrenmez mobilyası dahil herseyini aldım. Iyi ki de almısım, hem bebegim dogana kadar taksitleri toparlandı hem de ben 7 aydan sonra yataklı istirahat yapmak zorunda kaldıgım icin alısverise cıkamadım. Onceden almıs olmam bu sebeplerden oturu iyi oldu. Ama kimseye de diyemem hemen alışverişi yapın diye.... Ama insan kendini alışveriş yapmaktan alıkoyamıyor işte ne de olsa heves var. Ben hala oğluma alışveriş yapıyorum sürekli, kendime hiçbişi almıyorum nerdeyse.

Senınkı en azından erke dıyo bız resmen kavga ettık bana kalırsa hemen alıp kenara koyacakmışım
falan fılan dıye ağlamaktan sınırden gözlerım şişişti

benım duşunceme göre yavaş yavaş ihtiyaç olan şeyşler alınmalıydı bırden olacak şeyler değil ve elınde bırden para olmayabılıyor ama bunu erkeklerın anlamasını bekleme senın kadar heveslı olmalarını da asla bekleme derım canım

Bende internetten bakıp inceliyorum ilk ögrenince bişeyler bakmayı çok istemiştim heves herkeste oluyo ama belki bi aksilik falan olur die genelde alışveriş yapılmaz ama ilerdede anne rahat alışveriş yapamayabilir ve erken alınırsa ödemeler biter öyle de rahat olur orta yolu bulamak için internetten falan araştırıyorm eşim alışverişe çıkmayı teklif edince kararlı olurum hiç deilse :))

Bence cinsiyetini öğrendikten sonra almaya başlayabilirsin. 7. aydan sonra çok geç olabilir çünkü 6 buçuk / 7 aylıkken çocuğunu doğuranlarda var. Mesela benim kardeşim 7 aylık doğdu. Eğer bişey almamış olursan o zamana kadar ortada kalırsın öyle. En geç 6 aylıkken başlamak lazım yani.

bende elbiseler zıbınlar filan aldımda şimdide bebek çantası araştırıyorum yavaştan yavaştan başlamak lazım dimi

cinsiyeti belli olduktan sonra hoşuna giden şeyleri parça parça alabilirsin canım. hurafelere kapılmamak lazım. bana hiçbirşey alma diye tembihlemişlerdi, son dönemde alışverişe yardıma gelecek kimse olmadı ben de yapamayacak kadar ağırlaştım ve bir takım sağlık problemleri yaşadım. herşeyi son dakikaya bırakmak doğru değil. bu yüzden bebeğimşle ilgili tüm alışveri,şi iki seferde tamamlamak zorunda kaldım. tabii ki önemli olan sağlıkla gelmeleri iki tane zıbın eksik fazla önemli değil ama insan bebeği için özeniyor heves yapıyor. diğer yandan erkekler bebek için alışveriş konusunda bizler kadar hevesli olmuyorlar. birinci neden para harcamak onları bizim kadar mutlu etmez. ikincisi çocuk demek bizler için sevgi anlamına gelirken onlar ailenin maddi yükümlülüğünün bir anda omuzlarına çöktüğünü düşünüp bu konuda biraz karamsarlık yaşayabilirler. dolayısıyla sen bak bu ne cici bir tulum bebeğimize de ne yakışacak diye eşine gösterdiğinde, daha olayın ciddiyetini senin kadar hissedememiş olan eşin sorumluluk duygusuyla panikleyebilir. bunlar sürecin doğasında var ve hepsi çok normal. elbette sen de heveslenip birşeyler almak isteyeceksin, beğendiğin şeyleri şimdilik en azından arkadaşlarınla, kız kardeşinle ya da seninle benzer durumda olan tanıdıklarınla paylaman mantıklı bence.

Bence içinden nasıl geliyorsa öyle yapmalısın bütçeni zorlamadan ve gereksiz alışverişe dalmadan. Daha cinsiyeti belli olmadan kıyafet almak pek doğru değil elbette ama küçük küçük önemli şeyleri almaya başlayabilirsin. Emzik, biberon, ağız bezi, odasını süsleyecek minik yastıklar, pişik kremi, göğüs pedi, banyo süngeri, şampuan, duş jeli, masaj yağı vs vs.. Cinsiyet belli olunca hastane çıkışı, zıbınlar, çoraplar, patikler 3er 5er. 6. aydan sonra ise artık mobilyası, yatağı, arabası, beşiği, ana kucağı falan filan. 7. aya kadar herşeyi tamamlamak gerektiği düşüncesindeyim. Ama ben mesela şu an çalışmıyorum ve eşimin geliri her ay aynı değil. Elime para geçince alıp kenara atıyorum. Eşim mesela daha 2-3 aylıkken beşiğini almıştı. Kızımın ilk eşyası odur. Şimdi epey bi kıyafeti oldu. 2 hafta sonra artık beşiğine bir yatak, çarşaf takımı , bebek arabası fln alıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…