alkoliklik....

challenger

anladım ki herşey sensin.
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
6.761
405
198
38
İstanbul
merhaba.öncelikle bu soruna çözüm bulamadığım ve ne yapacağımı bilemediğim için sizlere danışmak istedim.Erkek arkadaşımın annesi ile babası ayrılma aşamasında ve cok kötü tüm sorumluluklarını evlerin ayrılması gibi ondan bekliyorlar.oda çareyi alkolde arıyor her ne kadar bunu kabul etmesede eskıden ıcıyordum dıye geçiştiriyor fakat artık alkolıklık sevıyesıne gelmiş durumda.tüm arkadaş cevresı uyarıyor fakat ben sıkıntıdan degıl canım ıstedıgı ıcın ıcıyorum dıyor.dün akşam ise ağladı artık dayanamıyorum olanlara ve alkolü bırakamıyorum dıye telefonda.kız kardeşi şehirdışında okuyor ve abısı olarak her geldiğinde ve giderken o karşılarken bu kez cok fazla içtiğini,yolcu etmeye gıtmediğini belirtti.ona yardımcı olmak ıstıyorum cunku cok ıyı bırısı,balık burcununda duygusallığı bu duruma eklendıgını dusunursekte gerçekten zor bır dönemden geçiyor.lütfen bana akıl verin ona nasıl yaklaşmam gerekıyor.ne yapmalıyım ona yardımcı olmak için .bugun görüşeceğiz bu konuyu konuşmak ıstıyorum fakat ne dıyecegımı bılemıyorum...

Ne zaman buldun kız enişteyi...

gelelim asıl konuna...Bence kendi haline bırak
sen üstüne gitticke bi halt var sanıp içkiye kendini dahada cok kaptırmasın...
Biraz zaman var. sonra alırsın karşına onu sirkelersin...

Şuanda bence o bi kaçışta...Cözüm yolunu aramakdan cok sıkılmışki.
böyle bir maddeye yelkenmiş...
Sabırlı ve sakin ol sen canımolumunekankayizsmile

cnm ama silkeleme dönemi ya bu zamansa? çünkü çevreside artık alkolik olduğunu düşünmeye başlamış durumda bır sorun oldugunu bılıyor ama neden olduğunu bılmıyor ve ona yardım etmek istiyorum..

Tedavi olacak!
Sanırım daha başlangıç aşamasında..
Vakit kaybetmeden psikiyartist ile görüşün..
Daha sonra hem çok geç hem de çok daha zor olur..:delphin:

Tedavi olacak!
Sanırım daha başlangıç aşamasında..
Vakit kaybetmeden psikiyartist ile görüşün..
Daha sonra hem çok geç hem de çok daha zor olur..:delphin:

tedavıye nasıl ıkna edebılırım sorunu oldugunu herkes dıle getırdıgı halde kabul etmıyor.ailesi cok ıyı ınsanlar fakat anne-baba anlaşamıyor .kimseye sevgısını bellı etmek ıstemedıgı bır dönemde .çok iyi birisiyken bır tek alkol alıp her sorunu aşabileceğini dşünüyor bunu dıle getirmiyor yanlızca tadı güzel diye ıcıyorum nasıl bır meyve suyu ıcersın o şekilde diyor.ona yardım etmek ıstıyorum fakat nasıl?

puzzle falan mı alsam yoksa o bızı kaybetmek ıstemedıgını en cok ıstedıgı kavram bız oldugumuz ıcın ılıskımızı bır sılah olarakmı kullansam bılmıyorum fakat onun bu halıne dayanamıyorum...

Son düzenleme:
eğer istanbul daysanız bakırköy amatem bu konuda çok başarılı bi deneyin derim...

tedavıye nasıl ıkna edebılırım sorunu oldugunu herkes dıle getırdıgı halde kabul etmıyor.ailesi cok ıyı ınsanlar fakat anne-baba anlaşamıyor .kimseye sevgısını bellı etmek ıstemedıgı bır dönemde .çok iyi birisiyken bır tek alkol alıp her sorunu aşabileceğini dşünüyor bunu dıle getirmiyor yanlızca tadı güzel diye ıcıyorum nasıl bır meyve suyu ıcersın o şekilde diyor.ona yardım etmek ıstıyorum fakat nasıl?

Zaten kabul etmemesi bence yeteri kadar sorunlu olduğunu gösterir..
Bak canım çok acı ama açık konuşucam..
Gerekirse kendini öne sür..
"Beni seviyorsan tedavi olursun" de..
Yok eğer yine bahane buluyorsa; ayrıl!
Alkolik bir adamla ömür geçmez!

kafam allak bullak karakter olarak 4/4 lük birisi bır karıncayı bıle ıncıtemeyecek derecede fakat içmeden duramıyo geçen hafta denedık 1 hafta ıcmeden duracaktı.bır arkadaşı ve arkadaşının kız arkadaşı geldiği için daha söz verdiği gün bıraktı.dün akşam ağlaması benı mahvettı tum gece uyuyamadım.bugun konuşcam ama ne dıyecegımı nasıl davranmam gerektıgını bılmıyorum.

lalecim bılıyorum alkolik bır adamla hayat geçmez ama bundan onu kurtarmak istiyorum bılıyorum kı ısterse başarabılecek bırısı ama nasıl bır baskı kurmam gerekıyor bılmıyorum..akıl verın bana...

kafam allak bullak karakter olarak 4/4 lük birisi bır karıncayı bıle ıncıtemeyecek derecede fakat içmeden duramıyo geçen hafta denedık 1 hafta ıcmeden duracaktı.bır arkadaşı ve arkadaşının kız arkadaşı geldiği için daha söz verdiği gün bıraktı.dün akşam ağlaması benı mahvettı tum gece uyuyamadım.bugun konuşcam ama ne dıyecegımı nasıl davranmam gerektıgını bılmıyorum.

lalecim bılıyorum alkolik bır adamla hayat geçmez ama bundan onu kurtarmak istiyorum bılıyorum kı ısterse başarabılecek bırısı ama nasıl bır baskı kurmam gerekıyor bılmıyorum..akıl verın bana...

Anlıyorum anlıyorum..
Ama kendi istemezse asla bırakmaz...
Onun istemesi için de onun hayatındaki en önemli unsuru ortaya koyman gerek..
O yüzden kendini sür dedim..
Bak onu kurtarmaya çalıştıkça kendin de batarsın bu batağa..
İyi düşün,kararını ver,yazık etme kendine..
Bugün karıncayı incitmez ama yarın senin kalbini paramparça eder..
Çok kırıcı olduysam nolur affet..

lalecım yok aslında söyledıklerın doğru şeyler aslında bende benzerlerını dıle getırıyorum ona karşı ama bunu keşke nasıl başarabılecegımı bılsem bır ınsana alkol bağımlısı oldugunu nasıl kabul ettırılebılır keske bılsem...çünkü eskıden boyle degıldı aıle durumu kötüye gıttıkce aldığı mıktar ve gunler coğaldı ne yazıkki.

lalecım yok aslında söyledıklerın doğru şeyler aslında bende benzerlerını dıle getırıyorum ona karşı ama bunu keşke nasıl başarabılecegımı bılsem bır ınsana alkol bağımlısı oldugunu nasıl kabul ettırılebılır keske bılsem...çünkü eskıden boyle degıldı aıle durumu kötüye gıttıkce aldığı mıktar ve gunler coğaldı ne yazıkki.

Bak şunu da yapabilirsin..
Önce psikoloğa tek sen git..
Durumu anlat psikoloğa..
Terapistle beraber bir anlaşma yapın,senin sorunların varmış gibi vs.
Psikolog hayatımdaki erkeği de görmek istedi dersin,zaten psikolog ona soracaktır yaşam tarzını,neler yaptığını falan..
Eğer gerçekten alkol sınırlarını aşıyorsa bunu bir uzmandan duymak belki aklını başına getirir.. Belki diyorum çünkü tanımıyorum,erkek arkadaşını,inkar mı eder yoksa herşeyi olduğu gibi anlatmaz mı ya da aman kendim bırakırım der mi?
Ya bu çok zor bir iş..
Gerçekten kendi bırakmak istiyorsa sonuna kadar destek ol derim ama istemiyorsa yazık etme kendine..

Zaten kabul etmemesi bence yeteri kadar sorunlu olduğunu gösterir..
Bak canım çok acı ama açık konuşucam..
Gerekirse kendini öne sür..
"Beni seviyorsan tedavi olursun" de..
Yok eğer yine bahane buluyorsa; ayrıl!
Alkolik bir adamla ömür geçmez!

Laliş'im doğru söylüyor, alkolik bir adamla ömür geçmez. Örnek ben. Çocuklar için katlandığım zehir zemberek bir hayatım var.
Bir alkolik aslaaaa ve aslaaa alkolik olduğunu kabul etmez. Kendinizi öne sürseniz bile nafile. Moralinizi bozmak istemem ama durum bu. Bir doktorun da dediği gibi ancak dibe vurunca alkolik olduklarını kabul ediyorlar. Benimki hala dibe vurmadı ama bir kaç seneye kalmaz ben dibine vurdurucam onu.
Bence (deneyimlerim sonucu söylüyorum) sen onu kurtarmayı falan bırak kendini kurtar. Hayatın boyunca bir damla alkol aldığında bile eski alkolik günlerine dönecek bir bağımlıyla yaşamaktansa kendine yeni bir yol çiz.
Bir alkolikle yaşamak zor değil, zorunda ötesinde bir şeydir. Ben çocuklarım için dayanmaya çalışıyorum ve inan ki bunu başaramadım, şimdi sakinleştiricilerle ayakta duruyorum. Atıyorum ilacı takmıyorum hiç bir şeyi. Yani kendimi uyuşturuyorum. Olan bana oluyor. Yani alkol alanın dünya umrunda değil.
Bir alkoliğin hayatında önemli olan bir tek şey vardır, o da içkisi. Siz veya aile falan fasa fiso onun için.
Kaç ve kurtul. Bir abla olarak sana tek tavsiyem budur. Sakın ama sakın kendini yakma güzelim.

inkar etmesi normal

babası dese dinlemez...

ağzına bir daha alkol koyarsan ben yokum deyip resti çekmekten baska yok yok kaydirigubbakcemile4

Güzelim, inanki bir alkolik alkolün miktarını arttırmaya milyon tane kılıf uydurabilir sana.
İnan ki ailesi falan yalan, sadece ailesinin durumu onun alkoli alması için mükemmel bir nedendir.

"Alkolikler bahaneleri olduğu için içmezler, onların içmek için her zaman bahaneleri hazırdır":1closedeyes:

Laliş'im doğru söylüyor, alkolik bir adamla ömür geçmez. Örnek ben. Çocuklar için katlandığım zehir zemberek bir hayatım var.
Bir alkolik aslaaaa ve aslaaa alkolik olduğunu kabul etmez. Kendinizi öne sürseniz bile nafile. Moralinizi bozmak istemem ama durum bu. Bir doktorun da dediği gibi ancak dibe vurunca alkolik olduklarını kabul ediyorlar. Benimki hala dibe vurmadı ama bir kaç seneye kalmaz ben dibine vurdurucam onu.
Bence (deneyimlerim sonucu söylüyorum) sen onu kurtarmayı falan bırak kendini kurtar. Hayatın boyunca bir damla alkol aldığında bile eski alkolik günlerine dönecek bir bağımlıyla yaşamaktansa kendine yeni bir yol çiz.
Bir alkolikle yaşamak zor değil, zorunda ötesinde bir şeydir. Ben çocuklarım için dayanmaya çalışıyorum ve inan ki bunu başaramadım, şimdi sakinleştiricilerle ayakta duruyorum. Atıyorum ilacı takmıyorum hiç bir şeyi. Yani kendimi uyuşturuyorum. Olan bana oluyor. Yani alkol alanın dünya umrunda değil.
Bir alkoliğin hayatında önemli olan bir tek şey vardır, o da içkisi. Siz veya aile falan fasa fiso onun için.
Kaç ve kurtul. Bir abla olarak sana tek tavsiyem budur. Sakın ama sakın kendini yakma güzelim.

burbuk adına üzüldüm gerçekten nasıl bırsey oldugunu az cok bıldıgım ıcın.
lale aynen oyle dun akşam sebebın varsa oturup konuşalım dedım benım nedenım yok sadece ıcmek ıstıyorum ben kendımı önleyemıyorum bu ıstege bır cok ınsan arkamdan bunu konuşuyormuş bugun en yakın arkadaşım soyledı bazen oturup poker oynarken ıcıyorum.bazen ınsanlarla,bazen yanlzı ama ıstıyorum ıcmek kendıme manı olamıyorum dedı zaten kendısı.haklısın bır yerde bu akşam oturup konuşcam enıne boyuna eger tamam ıcmem derse ve tedavı görmeyı kabul ederse bende ona yardımcı olucam.ama burbuk yaşanılan tecrubenden ders cıkartmak adına sanırım durumunu kabul etmezse bır daha görüşmek ıstemedıgımı söyleyecegım başarabılırım umarım...

burbuk adına üzüldüm gerçekten nasıl bırsey oldugunu az cok bıldıgım ıcın.
lale aynen oyle dun akşam sebebın varsa oturup konuşalım dedım benım nedenım yok sadece ıcmek ıstıyorum ben kendımı önleyemıyorum bu ıstege bır cok ınsan arkamdan bunu konuşuyormuş bugun en yakın arkadaşım soyledı bazen oturup poker oynarken ıcıyorum.bazen ınsanlarla,bazen yanlzı ama ıstıyorum ıcmek kendıme manı olamıyorum dedı zaten kendısı.haklısın bır yerde bu akşam oturup konuşcam enıne boyuna eger tamam ıcmem derse ve tedavı görmeyı kabul ederse bende ona yardımcı olucam.ama burbuk yaşanılan tecrubenden ders cıkartmak adına sanırım durumunu kabul etmezse bır daha görüşmek ıstemedıgımı söyleyecegım başarabılırım umarım...

Başarmak zorundasın..
Kendin için yapacaksın bunu..
Bak canım; bu dünyaya bir defa geliyoruz..
İnsan yeri geliyor kendi anasının babasının lafını kaldıramıyor da rest çekiyor di mi?
Peki o adam?
İsterse dünyanın en iyi adamı olsun alkol öyle bir illet ki zamanla eritecek o hani melek gibi olan yüreğini,her gün daha da kötü olacak..
Nereye kadar katlanırsın,nereye kadar susarsın?

Canım bir 20 senedir bir alkoliğin eşi olarak söylüyorum bu arada siroz hastası ne yaparsan yap, istersen uzaya götür hiçbir zaman vazgeçmez, burbuk'un söylediği gb hep bahaneleri vardır, sevinir içerler, üzülür içerler, senin yapacağın bir tek şey var en uzağa kaçmak, ona hiçbirşey olmaz, tecrübeyle sabittir.

Belki okumuş,eğitimli, süper bir işi olan bir adam kendisi..
Ama yavaş yavaş kendini kaybedecek..
Çevresi elini ayağını çekecek ondan..
Senin kendi arkadaşlarının yanında da seni rezil edecek..
Yanında kendi gibi içen arkadaşları ve sadece sen olacaksın..
Hani şu Türk filmlerinde kadınlar eşlerini meyhaneden omuzlarına alıp çıkarırlar ya işte bunların hepsi gerçek..

Anlıyorum anlıyorum..
Ama kendi istemezse asla bırakmaz...
Onun istemesi için de onun hayatındaki en önemli unsuru ortaya koyman gerek..
O yüzden kendini sür dedim..
Bak onu kurtarmaya çalıştıkça kendin de batarsın bu batağa..
İyi düşün,kararını ver,yazık etme kendine..
Bugün karıncayı incitmez ama yarın senin kalbini paramparça eder..
Çok kırıcı olduysam nolur affet..

laalecim sana katiliyorum tekrarlamak istemiyorum tamamiyle senin gibi düsünüyorum bu arada yorumlarinin cogu cok mantikli cok zeki ve nazik bir bayansin

Back
X