- 12 Haziran 2016
- 838
- 3.235
- 28
- 40
Çağrı merkezinde çalışıyordum ben kızlar bilgi vereyim size gsm ç.mde değildim ama bilgi güvenliği her yerde aynıdır. Dökümanları mailinize artırabilirsiniz fakat sistemde kayıtlı olan mail adresine gönderirler. Ayrıca op.üzerinden değiştiremezsin ofislere gidip dilekçe vermen lazım. Kurumsal hatlarda yetkili kişilerin işlemleri sınırlıdır. Bilgi güvenliği açısından güvenliği geçsen dahi şirket hattı kimin üzerindeyse onunla paylaşılır. Hat sahibinin ismini verip güvenliği geçerseniz anca işlem yapılabilir. Ayrıca dokumanları olum kalım meselesinde vermek gibi bi durum yok. İçerikleri o durumlarda verirler yani mesaj içeriği olsun görüşmeler olsun mahkeme kararıyla alınır. Bu bacımızda doğruyu söylüyor yani yüzyüze kurumsal hattın sahibi gelip bayi yada ofislere başvuruda bulunması gerekir. Ç.M üzerinden dokuman gönderme yetkisi müşteri temsilcilerinde yoktur.
Sadece online işlem merkezi şifresi için ç.myi arayıp ben bu hattın yasal sahibiyim dersiniz güvenlık açısından soru sorulur ve şifre gönderilir.
Konunun gerisi konu sahibinin inisiyatifinde ancak kandirilmasina ortak olmamak icin tekrar yaziyorum. Nasil okuyorsunuz anlamiyorum.
Butun uyeler bu yazdiginiz seyi iddia ediyor zaten. Adamin kardesi cagri merkezini arayip yalan soylemesine gerek olmadan, kendisi yetkili oldugu icin sifreyi alabilir. Ve konu sahibinin esine verebilir.
Bunun aynisini yazmissiniz bir de konu sahibi hakli diyorsunuz. Yahu adamin sehre gelmesine ne gerek var, gider kendi sehrinde yuzyuze ofise gerekse bile.
Ki sizin de yazdiginiz gibi cagri merkezini arayip kimligini teyit ettirerek online islem merkezi sifresi alabilir. Adam aldigi an olay bitti zaten, adamin bilgileri ile internete girilebilir.
Veya adam bulundugu sehirde gerekirse yuzyuze 10 dakikada talepte bulunabilir.
Burada cok anlayisliyiz maskesi altinda esle beraber konu sahibini kandirmak vicdanli bir hareket degil. Kimse kendini de konu sahibini de kandirmasin.
Kadin gercegi ogrenecek ki affetsin mi affetmesin mi sonra karar verecek. Ona kimse karisamaz istese de, mesela bence affetmesi cok gurursuz bir hareket olur, ama karisabiliyor muyum? Hayir.
Bu kadar histerik bir kadin sanki olayi unutup normal yasayacak ogrenmeden. Biraz mantikli olun.
2 yil sonra da arastirsa bulurmus. Bekleyin bulur.