Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaslar merhaba kafayi siyirmak üzereyim birileri akil versin ne olur 6.5 aylik oglum emmeyi birakti biberonda almiyor ne yaptiysam kar etmiyor sut sagiyorum aglaya aglaya 100 cc yi 45 dk da yarisi disariya zor bela içiyor biberonu avent anne gogus uclu olandan alistirma bardafi seklinde biberonda aldim yok yok yok uclarina pekmez suruorum gene yok mememi biraktigima uzulemiyorum artik gun içinde kasikla besliyorum ama geceleri ne yapicam bilmiyorum agla agla kiyamet kopariyor bole bi durumla karsilasan oldumu ne olur yardim edin ne yapicami sasirsim artikk
Bir ara benim oğlumda yaptı öyle. 7. Aya giricez yarın. Geçen hafta o şekildeydi. Dönem dönem oluyor sanırım. Ek goda tatlı gelmiş olabilir. Uyutup uykuda emzirmeyi dene. Her fırsatta emzirmeyi dene. Burnu tıkalıysa da emmek istemeyebilir. Aynı şekilde dişi çıkıyor olabilir. Boğazları kızarmış olabilir. Rahatlatıp , sakinleştirip öyle vermeyi dene. Allah yardımcın olsun.
Emzirmeden once iyice sakin olmaya calis, bebekler annelerinin psikolojilerini hemen hissederler. Sen gergin oldugun icin emmek istemeyebilir. Onunla sakin sakin oyna, kucagina alip ayaga kalk, hafifce saga sola don. İyice sakinlesir. Bu sirada memeni de ac, yavasca memeye dogru kaydir. Farkli bir pozisyonda emerse degisik geldigi icin hosuna gidebilir. Biraz yorucu olur ama onemli olan onun emmesi
agzinda pamuk olabilir genelde bu yuzden emmeyi birakir bebekler. Disi cikiyor olablir, rahatsiz olabilir, burnu tikali olabilir. veya artik ek gidaya gecme zamaninizda gecmis olabilir. Geceleri uyanmasina engel olmak icin gece yatmadan karnini cok guzel doyur gece uyanmasin. gunduzleri biraz daha fazla yerse o onu geceleride idare eder ve uyanmaz
Sizi o kadar iyi anliyorum ki.gecer demek isterdim.mutlaka bunu yasayip gecenller vardie ama bizim gecmedi.iki aylikken basladi bizim.zaten sutum az oldugundan mama takviyesi vardi.zorla dort aya kadar emzirdim.sonrasi cok zordu benim icin.ne emiyor ne mama yiyor.her gunumuz her gecemiz mama sikintisi.ilk basta uyurken yiyordu sonra onuda yemedi.su an on aylik bebegim.zamaninda sunu yapmam bunu yapmam.soyle buyutecem bebegimi sunlari sunlari yapacam falan filan.hepsi bosmus.bir damla mama yesin diye yapmadigim kalmadi.kucucuk bebege tv izlettim .sarkilar oyuncaklar.kasik.biberon.bir mama saatini atlatinca rahatlaayamiyorsun.sonrakini dusunuyorum.misafir geleceginde , bi yere gidecegimde tek derdim mama.nasil yedirecegim ne yapacagim.sukur ek gidaya gecince az da olsa rahatladik ama kucucuk bebek mamasiz olmuyor.ne yerse yesin mama yedigi gibi doymuyor.yinede aglasam sizlasam isyan da etsem , sorunsuz yiyen bebekleri gorup ic gecirsemde her anima her gunume binlerce kez sukrediyorum.evet bu bizim icin buyuk bir sorun.ama sukurler olsun cok saglikli bebegim.Allah baska dert vermesin.neler neler var bazen sinirlenince uzulunce dayanacak gucum olmayinca bunu hatirliyorum.Allahim cok sukur sana diyorum.Cok sukur.
Kızlar bebegınız yemedıhı zaman ağzına sokmaya calısmayın ve yemıyor dıye bagırmayın. Gelinimiz oğlu yemıyor dıye bağıra cahıta zorla yedırmeye kalktı vocşimdi hıc bırsey yemıyor nerdeyse ıkı ayı gectı sadece sut içiyor kasıkla bısey veremıyoruz bıberona çorba falan koyduk onuda almıyor sadece sut içiyolar onuda sallarken. Okadar bagırmanın zorlamanın sonucu bu işte.
Kızlar bebegınız yemedıhı zaman ağzına sokmaya calısmayın ve yemıyor dıye bagırmayın. Gelinimiz oğlu yemıyor dıye bağıra cahıta zorla yedırmeye kalktı vocşimdi hıc bırsey yemıyor nerdeyse ıkı ayı gectı sadece sut içiyor kasıkla bısey veremıyoruz bıberona çorba falan koyduk onuda almıyor sadece sut içiyolar onuda sallarken. Okadar bagırmanın zorlamanın sonucu bu işte.
Zikren şükür Fikren şükür Kalben şükür
Kayıtlı Üye
Sizi o kadar iyi anliyorum ki.gecer demek isterdim.mutlaka bunu yasayip gecenller vardie ama bizim gecmedi.iki aylikken basladi bizim.zaten sutum az oldugundan mama takviyesi vardi.zorla dort aya kadar emzirdim.sonrasi cok zordu benim icin.ne emiyor ne mama yiyor.her gunumuz her gecemiz mama sikintisi.ilk basta uyurken yiyordu sonra onuda yemedi.su an on aylik bebegim.zamaninda sunu yapmam bunu yapmam.soyle buyutecem bebegimi sunlari sunlari yapacam falan filan.hepsi bosmus.bir damla mama yesin diye yapmadigim kalmadi.kucucuk bebege tv izlettim .sarkilar oyuncaklar.kasik.biberon.bir mama saatini atlatinca rahatlaayamiyorsun.sonrakini dusunuyorum.misafir geleceginde , bi yere gidecegimde tek derdim mama.nasil yedirecegim ne yapacagim.sukur ek gidaya gecince az da olsa rahatladik ama kucucuk bebek mamasiz olmuyor.ne yerse yesin mama yedigi gibi doymuyor.yinede aglasam sizlasam isyan da etsem , sorunsuz yiyen bebekleri gorup ic gecirsemde her anima her gunume binlerce kez sukrediyorum.evet bu bizim icin buyuk bir sorun.ama sukurler olsun cok saglikli bebegim.Allah baska dert vermesin.neler neler var bazen sinirlenince uzulunce dayanacak gucum olmayinca bunu hatirliyorum.Allahim cok sukur sana diyorum.Cok sukur.
Çok isabetli cümleler yazmışsınız gerçekten okurken çok hak verdim size. Sizin gibi düşünen insanlar oldukça seviniyorum şükrediyorum. Bende mama ile besliyorum bebeğimi Allah'a şükür ya bunu alacak imkanı bulamasaydım.. çok şükür