• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah daha buyuk dert vermesn tabi ama,bu da can skmaya yetiyor iste.?

sardunyaaaa

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
1.068
493
358
Arkadaslar merak ediyorum gercekten,sizin ailenizle,esinizin ailesinin yakinlik durumlari nasil.hani ozellikle farkli sehirlerde yasayan aileler icin soruyorum,zaten isteselerde sıkca bir araya gelemezler ama tel.de konusmalari ne durumda,hani bayramdir kandildir ararlar mi kutlarlar mi,dahada onemlisi bu nezakete karsilik verirler mi,bir sonraki kandilde donup aramak gibi.

Son düzenleme:
Biz eşimin ailesine cok yakın bir şehirde oturuyoruz. Kendi ailem ise bize 1000 km. Uzakta. Bayram, seyran, kandil derken senede en fazla 5-6 kez konuşurlar ve eşimin ailesi yaşça büyük oldukları icin çoğunlukla benim ailem arar, karşılık da beklemeler yani. Senede bir kez de annenler buraya geldikçe eşimin ailesini ziyaret ederler. Yani uzaklık olunca fazla bir samimiyet olmuyor ama bir sorun da olmuyor. Gayet iyi bence mesafe olması.

tahminim eşinin ailesi senin aileni aramıyor ...
takılma onların kendi arasında sana yansıtanlara hıı de geç..
benim annemde kocan bizi aramıyor diye dertleniyor,bende kendi anasını da aramıyor diyip geçiyorum mesela...

Hakikatten de dert mi yani?
Yeni mi evlisin yoksa?
İsteyen arar istemeyen aramaz.
Aramayan da “bizi neden aramıyorsun?” diyemez. Böyle böyle kopmalar başlar.
Bence sakınca yok.

Arkadaslar merak ediyorum gercekten,sizin ailenizle,esinizin ailesinin yakinlik durumlari nasil.hani ozellikle farkli sehirlerde yasayan aileler icin soruyorum,zaten isteselerde sıkca bir araya gelemezler ama tel.de konusmalari ne durumda,hani bayramdir kandildir ararlar mi kutlarlar mi,dahada onemlisi bu nezakete karsilik verirler mi,bir sonraki kandilde donup aramak gibi.
Anneannemle babaannemler hiç konuşmaz ki bizde konuşmayız baba tarafiyla telefonla . Önceden anne tarafı arıyordu ama anneannemin babası vefat ettiğinde aramadilar anneannem de aramadi bir daha

Benim ailemde eşimin aileside bizde aynı şehirdeyiz. Eşimin ailesiyle benim ailem hiç görüşmüyorlar desem yeridir. Anca işte bayramlarda falan telefonla. Kandil mandil hak getire. Yakınlık kuramadılar.

Biz eşimin ailesine cok yakın bir şehirde oturuyoruz. Kendi ailem ise bize 1000 km. Uzakta. Bayram, seyran, kandil derken senede en fazla 5-6 kez konuşurlar ve eşimin ailesi yaşça büyük oldukları icin çoğunlukla benim ailem arar, karşılık da beklemeler yani. Senede bir kez de annenler buraya geldikçe eşimin ailesini ziyaret ederler. Yani uzaklık olunca fazla bir samimiyet olmuyor ama bir sorun da olmuyor. Gayet iyi bence mesafe olması.
Biz iki aileyede baya uzak bir mesafede oturuyoruz,iyikide oyleyiz diyorum cogu zaman,uzakken bile anlasmazliklar oluyorken yakinlarda olsak iliskimiz kesinlikle yurumez diyorum,aile mevzusuda dedigin gibi,uzaktayken bir sammiyet olmuyor dogru ama kandil bayram nedir ki neden aramasinlar,hadi aramiyolar neden iki araniyorsa,birini cevapsiz birakirlar,sonra geri donmezler bile.

tahminim eşinin ailesi senin aileni aramıyor ...
takılma onların kendi arasında sana yansıtanlara hıı de geç..
benim annemde kocan bizi aramıyor diye dertleniyor,bende kendi anasını da aramıyor diyip geçiyorum mesela...
Evet aynen oyle,skintim tam olarak bu.bizim aileler yasit,buyuk kucuk yok yani,her bayram annem babam aradigi halde bi kez de donup kendileri aramazlar,oyle seyleri bilmez degiller,dikkatde ederler aslinda ama bir benim ailem konusunda ozensizler. Isin garibi,babam ozellikle toplum icinde gercekten kendini sevdiren cok sosyal biridir,o kadar ki bu onemli gunler disinda bile,esimin amcalari,enisteleri,hatta kuzenleri tarafindan bile aranip sorulan bir insanken,esimin ailesi neyi boyle sorun yapiyoda aramiyo sormuyo cok sasiriyorum.cok da uzuluyorum,ister istemez sogukluk yaratiyo bende.

Biz aynı şehirdeyiz. Eşimin annesi ve babası yok, ama iki ablası var. Bizimkilere anne baba derler, çok sık görüşürler. Hatta biz gitmesek bile bir araya gelirler çoğu zaman.

Ablam başka şehirde onun eşinin annesi ve babasıyla da sıklıkla görüşürler. Onların bulunduğu şehre gittiğimizde muhakkak yemeğe alırlar. Telefonda bayram, hastalık falan filan dışında da görüşülür. Biraz sıkı fıkı bir sülale olduk biz ;)

Hakikatten de dert mi yani?
Yeni mi evlisin yoksa?
İsteyen arar istemeyen aramaz.
Aramayan da “bizi neden aramıyorsun?” diyemez. Böyle böyle kopmalar başlar.
Bence sakınca yok.

Yok yeni evlilerden degilim,hani oyle herseyi sorun yapmaya meyilli nazli gelinlerden hic degilim. Cok aklima geliyo ama elimde degil,hani benim bilmedigim bir kinleri var ortada anlatabiliyo muyum.ben mesela tatilde oraya giderim esimle,mesela benim memleketimden oraya gidiyorum bi sormazlar annen baban nasil diye.herkes sorar komsulari bile sorar bi kendileri sormaz yada tam tersi,ordan mi gidicem benim memleketime,herkes uzaktan laf icabi bile selam gnderir bir bunlar gondermez,insan bekliyo ama.birde kendi ailesi boyle seylere dikkat ediyosa daha cok bekliyo.babam tel.de bile esime sorar annen nasil baban nasil,babbnnesine kadar sorar,selam gonderir eder,bunlarda bu saydiklarimin gıdımı yok,esimde babam onlari sorunca ne desin,cok selamlari var diyo,bakiyorum bende gozlerinin icine.

Biz aynı şehirdeyiz. Eşimin annesi ve babası yok, ama iki ablası var. Bizimkilere anne baba derler, çok sık görüşürler. Hatta biz gitmesek bile bir araya gelirler çoğu zaman.

Ablam başka şehirde onun eşinin annesi ve babasıyla da sıklıkla görüşürler. Onların bulunduğu şehre gittiğimizde muhakkak yemeğe alırlar. Telefonda bayram, hastalık falan filan dışında da görüşülür. Biraz sıkı fıkı bir sülale olduk biz ;)
Guzel bir samimiyet kurulmus masallah,hani ablalar kucuk ya o yuzden mi acaba boyle yakinlik olmus,kayinvalide kayinbaba olunca farkli oluyo sanki,neden bilmiyorum,bizdeki gibi,bi anlasmazlik mi diyim,çekememe mi diyim nasil adlandircam bilmiyorum benim bilmedigim bi sorunlari var ama ailemle ney bilmiyorum.

Guzel bir samimiyet kurulmus masallah,hani ablalar kucuk ya o yuzden mi acaba boyle yakinlik olmus,kayinvalide kayinbaba olunca farkli oluyo sanki,neden bilmiyorum,bizdeki gibi,bi anlasmazlik mi diyim,çekememe mi diyim nasil adlandircam bilmiyorum benim bilmedigim bi sorunlari var ama ailemle ney bilmiyorum.

Hihi yok ablalar pek küçük değil, kayınvalide olacak yaştalar. Annemle falan da çok yaş farkı yok aralarında. Ama saygı var. Boşver güzelim anlaşmak zorunda değiller. Sen arada kalma, iki tarafla da ilişkini iyi tut yeter.

ben aramıyorum kandilde kayınvalidemi onlar mı birbirini arıcak eksik kalsın
unutmuşum bikere beni ardı kandil kulamaya diye yanındada birsürü insan sesleri geliyor,insanlık hali unutulur beni onların yanında niye arıyosun aklı sıra beni bozucak ...çok terbiyesiz bi kadın bende o gün bu gün hiçbir şekilde aramıyorum normaldede arayıp sorma gibi bi huyum yok zaten

Bizimkiler mesafeli durmayi seven indanlar ailem uzakta biz esimin ailesiyle ayni sehirdeyiz. Bayram kandil vs dedemi babannemi ararlar. Babami aramalar babamda onlari aramaz cunku tepkili. Esim kandillerde babami amcalarimi babannemi dedemi hepsini arar bende ana babasini ararim. Ama ablalarindan sadece birtaneaini ararim diğerleri ile işim olmaz. Yani en guzeli mesafeli durmak aslında ailelerin cok asiri icli disli opmasi olmuyor patlak veriyor gözlemledigim kadariyla.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hihi yok ablalar pek küçük değil, kayınvalide olacak yaştalar. Annemle falan da çok yaş farkı yok aralarında. Ama saygı var. Boşver güzelim anlaşmak zorunda değiller. Sen arada kalma, iki tarafla da ilişkini iyi tut yeter.
Evet arada kalmak zor,dusunmemeye calusiyorum ama seytan iste vesvese veriyo,bak bugun kandil,hafta basindan dusunmeye basladim bakalim bu kandil ariycaklar mi diye.hos gerci babamda anlamis gibi oda aramamis son kandilde.oda farkinda dwmekki,karsi tarafin iliski kurmak istemedgini.

ben aramıyorum kandilde kayınvalidemi onlar mı birbirini arıcak eksik kalsın
unutmuşum bikere beni ardı kandil kulamaya diye yanındada birsürü insan sesleri geliyor,insanlık hali unutulur beni onların yanında niye arıyosun aklı sıra beni bozucak ...çok terbiyesiz bi kadın bende o gün bu gün hiçbir şekilde aramıyorum normaldede arayıp sorma gibi bi huyum yok zaten
Yok biz esimle hep arariz kandillerde bayramlarda,bir telefon mesaimiz olur kesin onun ailesi kendi ailesini,esim ister yani kendi ailesi aramassak bozulur diye,tabi benimkilerde aynisekilde arayip konusuruz icaben.

Bizimkiler mesafeli durmayi seven indanlar ailem uzakta biz esimin ailesiyle ayni sehirdeyiz. Bayram kandil vs dedemi babannemi ararlar. Babami aramalar babamda onlari aramaz cunku tepkili. Esim kandillerde babami amcalarimi babannemi dedemi hepsini arar bende ana babasini ararim. Ama ablalarindan sadece birtaneaini ararim diğerleri ile işim olmaz. Yani en guzeli mesafeli durmak aslında ailelerin cok asiri icli disli opmasi olmuyor patlak veriyor gözlemledigim kadariyla.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evet dogru soyluyosun,bende hic icli disli olmayi sevmem dedigin gibi muhakkak bir pürüz cikiyo,uzak olsugum icin sansli goruyorum o yuzden kendimi ama,bi skinti var yazdimya diger sayfalardada nedenini bilnedigim bir kinleri var.yanliz birde soyle birsey var yan yanayken bir araya geldiklerinde kirk yilin basi,bi sorun yok gibi gozukuyo,laf icabi bi selam bile gondermeyen insanlar bu kez beni sasirtiyo iste.degisik degil mi gercekten

malesef bizimkilerin de aralarında benim çözemediğim bir kopukluk var.:50: Eşim benim ailemi umursamazlıkla suçluyor ben onunkileri rahatlıkla suçluyorum öylee geçinip gidiyoruz işte..
Benimde eşiminde ailelerimizle aramız çok iyi hiçbir problem yok ama ailelerin arasında bir soğukluk var.çok önemsememeye çalışıyorum,amann ne olacak sanki diyorum ama insan yine de bir bayramda kandilde birbirlerinin halini hatırlarını sorsun istiyor.mesela kvdemi severim ama onun annemi umursamadığını arayıp sormadığını görünce soğuyorum onlardan..:19:

malesef bizimkilerin de aralarında benim çözemediğim bir kopukluk var.:50: Eşim benim ailemi umursamazlıkla suçluyor ben onunkileri rahatlıkla suçluyorum öylee geçinip gidiyoruz işte..
Benimde eşiminde ailelerimizle aramız çok iyi hiçbir problem yok ama ailelerin arasında bir soğukluk var.çok önemsememeye çalışıyorum,amann ne olacak sanki diyorum ama insan yine de bir bayramda kandilde birbirlerinin halini hatırlarını sorsun istiyor.mesela kvdemi severim ama onun annemi umursamadığını arayıp sormadığını görünce soğuyorum onlardan..:19:
Bende boyleyim iste,sogukluk oluyo benim annemi babami sevmediklerini dusununce,geri cekiyorum kendimi,ne yaparsam yapayim bi sogukluk hissediyorum,hani esimin onlara karsi yapmami istemedgi seylerin altinda bunlar var,ama sebebinn bu oldgunu soylemedim ona.
Benim ailemle esimin ailesi farkli sehirde hic ama hic gorusmuyorlar.kulturler cok farkli boyle daha mutluyum
Ne guzel mutlu olabiliyosaniz bu durumdan,sizin gibi olabilsem keskede bu kadar yormasam kafami.

Back
X