• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah im bunlar nasil insanlar..

Birnefes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
40
0
0
Almanya
Sabrettim....Saberttim.....Sabrettim ama artik canima taaaaaaaaaaaak etti ya.
Oturdugum apartman dairesini satin aldik biz, 11 sene oldu. Biz satin aldigimizda Alman, Türk, Fransiz komsularim vardi. Bu 11 sene icinde hemen hemen hepsi gittiler.
Türk bir aile 3 daire satin aldi. Birini anne baba, birini kizlari ve esi, birini de ogullari. Ama kabusum oldular. Allah im dagda yetisen insanda bile biraz görgü, saygi, anlayis olur. Bunlar insanmi cözemedim hala.
Cocugu var kizlarinin, cocuk disarda oynar, oynar sonra penceriye dogru bagarir " anneeeeee aciktim" anne cama cikar " al muz" der cocuk muzu yer hooooopp kabugu yere, dondurma verir hopppp kabugu yere, cikolata verir hoopp kabugu yere. Merdivenden inerler afedersiniz hayvan sürüsü geciyo zanneder duyan. Kac kez güzellikle ikaz ettik ama nafileeeeeeeee anlamiyorlar ya.
Kizin esi sigara icer, biten sigara kutusu hopppp yere, cocugun cisi gelir anne cisim geldi der annesi yap oraya biyere der.Bir ara cocuk dadanmisti , cisi gelince benim zilime basiyordu.
Gecen gün bardagi tasiran son damla oldu. Evden ciktim apartamin önüne baktimki, boyama tebesiri ile apartmanin önünü, duvarlarini hep boyamis cocuk, birde yine cikolata yemis kabuklar hep yerde.
Artik dayanamadim " yeter bu yaptiginiz insanlik degil, cocugunuza biraz terbiye ögretin, hatta kendiniz de biraz saygi ögrenin " falan dedim ama bunlar kendilerine toz kondurmuyorlar. Parasini verip satin aldik oturdugumuz evi istedigimizi yapariz diyorlar. Biz ne verdik satin aldiksa.
Apartmana gelen bunlar yüzünden kaciyor. En son karsi komsum Alman baska bir ev aldi dairesini satti, giderkende bana " sana kolayliklar diliyorum" dedi.
Ya ben bunlarla ne yapacagim, esimi sakinlestiriyorum " aman bosver, takma, bizde cikariz yakinda" falan diye ama ona belli etmesemde ben delirceeeeeeeemmmmm.

Son düzenleme:
Sabrettim....Saberttim.....Sabrettim ama artik canima taaaaaaaaaaaak etti ya.
Oturdugum apartman dairesini satin aldik biz, 11 sene oldu. Biz satin aldigimizda Alman, Türk, Fransiz komsularim vardi. Bu 11 sene icinde hemen hemen hepsi gittiler.
Türk bir aile 3 daire satin aldi. Birini anne baba, birini kizlari ve esi, birini de ogullari. Ama kabusum oldular. Allah im dagda yetisen insanda bile biraz görgü, saygi, anlayis olur. Bunlar insanmi cözemedim hala.
Cocugu var kizlarinin, cocuk disarda oynar, oynar sonra penceriye dogru bagarir " anneeeeee aciktim" anne cama cikar " al muz" der cocuk muzu yer hooooopp kabugu yere, dondurma verir hopppp kabugu yere, cikolata verir hoopp kabugu yere. Merdivenden inerler afedersiniz hayvan sürüsü geciyo zanneder duyan. Kac kez güzellikle ikaz ettik ama nafileeeeeeeee anlamiyorlar ya.
Kizin esi sigara icer, biten sigara kutusu hopppp yere, cocugun cisi gelir anne cisim geldi der annesi yap oraya biyere der.Bir ara cocuk dadanmisti , cisi gelince benim zilime basiyordu.
Gecen gün bardagi tasiran son damla oldu. Evden ciktim apartamin önüne baktimki, boyama tebesiri ile apartmanin önünü, duvarlarini hep boyamis cocuk, birde yine cikolata yemis kabuklar hep yerde.
Artik dayanamadim " yeter bu yaptiginiz insanlik degil, cocugunuza biraz terbiye ögretin, hatta kendiniz de biraz saygi ögrenin " falan dedim ama bunlar kendilerine toz kondurmuyorlar. Parasini verip satin aldik oturdugumuz evi istedigimizi yapariz diyorlar. Biz ne verdik satin aldiksa.
Apartmana gelen bunlar yüzünden kaciyor. En son karsi komsum Alman baska bir ev aldi dairesini satti, giderkende bana " sana kolayliklar diliyorum" dedi.
Ya ben bunlarla ne yapacagim, esimi sakinlestiriyorum " aman bosver, takma, bizde cikariz yakinda" falan diye ama ona belli etmesemde ben delirceeeeeeeemmmmm.

her milleten komsularınız olduguna göre sanırım yurt dısında yasıyorsunuz türkiyede böyle manzalara alısıgızda yurt dısında cezalar falan ağır nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama...ayrıcada sizi neden bu kadar gerdi anlamadım yani sizin evin içinemi atıyor çöplerini..gidin şikayette bulunun yetkililere bu şekilde çözülemez bence

Valla zor bir durum canım ben de olsam deliririm...allah sabır versin ama öyle insanlarla anlaşabilmek için onlar gibi olmak lazım:1: Sen bence en kısa azamanda kaç o evden tatlım:1:

Fıkra gibi olmuş ; Türk, Fransız, Alman..

Bu şekilde hakaret ederek, küçük görüp aşağılayarak bir yere varamazsınız.

Haklı olabilirsiniz bu yüzden hakkınızı şikayet ederek arayın.

Şikayet ettim sonuç almadım diyorsunuz, yolunu bilirseniz ve haklıysanız sonuç alırsınız gibi geliyor.

..

Bu arada çöp için kapıya bir teneke koydurun, küçük büyük farketmez.

Komşunuzu kibarlıkla ''çöplerimizi buraya atalım'' şeklinde uyarın.

Bunun gibi ufak detaylarla belki onlarda düzene girer.

''Tebiye vermemişsiniz'' diye ithamda bulunursanız daha çok inada girerler.

En zor durumlardan biridir inatlaşan komşular.

her milleten komsularınız olduguna göre sanırım yurt dısında yasıyorsunuz türkiyede böyle manzalara alısıgızda yurt dısında cezalar falan ağır nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama...ayrıcada sizi neden bu kadar gerdi anlamadım yani sizin evin içinemi atıyor çöplerini..gidin şikayette bulunun yetkililere bu şekilde çözülemez bence
Ne demek sizi neden gerdi yahu. Insan sadece evinin icindenmi sorumlu, apartmanin önünü b.k götürsün yeterki evim temiz olsun mu yani? Evet cezalar cok yüksek ama devlet , merdivenden inise, apartman önündeki cöpe karismiyor. Sokaklardan sorumlu devlet. Bunlari sikayet etti bir alman ama adami dövdüler, adamin sahidi ve darp izi olmadigi icin mahkeme takipsizlik verdi. Yani insanlar bulasmak istemiyor cete gibi birseyler.

Fıkra gibi olmuş ; Türk, Fransız, Alman..

Bu şekilde hakaret ederek, küçük görüp aşağılayarak bir yere varamazsınız.

Haklı olabilirsiniz bu yüzden hakkınızı şikayet ederek arayın.

Şikayet ettim sonuç almadım diyorsunuz, yolunu bilirseniz ve haklıysanız sonuç alırsınız gibi geliyor.

..

Bu arada çöp için kapıya bir teneke koydurun, küçük büyük farketmez.

Komşunuzu kibarlıkla ''çöplerimizi buraya atalım'' şeklinde uyarın.

Bunun gibi ufak detaylarla belki onlarda düzene girer.

''Tebiye vermemişsiniz'' diye ithamda bulunursanız daha çok inada girerler.

En zor durumlardan biridir inatlaşan komşular.

Keske cöp kutusu ile cözülebilecek kadar kolay olsa. Cocuk afedersiniz kakasini yapmis apartman önüne, biliyoruz onun cocugu yapti ama ispat edemiyoruz. Yani bu derece öfkelenmek icin yasadiklarimin hepsini burada anlatmam mümkün degil. Ama bunlar anlamaz yani anlayacak insan degiller.

Ne demek sizi neden gerdi yahu. Insan sadece evinin icindenmi sorumlu, apartmanin önünü b.k götürsün yeterki evim temiz olsun mu yani? Evet cezalar cok yüksek ama devlet , merdivenden inise, apartman önündeki cöpe karismiyor. Sokaklardan sorumlu devlet. Bunlari sikayet etti bir alman ama adami dövdüler, adamin sahidi ve darp izi olmadigi icin mahkeme takipsizlik verdi. Yani insanlar bulasmak istemiyor cete gibi birseyler.

anladım da arkadasım senden önceki komsularında tartısmıs sende tartısmıssın demekki düzelmiyor bu kadının huyu suyu temızlık anlayısı bu...ne yapabıleceksın ki kendın diyorsun çete gibiler diye bile bile çeteye neden bulaşasın ki ya sizede birşey yaparsa ...zaten insan olan kapısının önünü pis tutmaz o yaşa gelmıs birinede siz temızlık öğretemezsınız anlamaz

en dogrusu yetkililere bildirmek onlar ugrassınlar

Son düzenleme:
anladım da arkadasım senden önceki komsularında tartısmıs sende tartısmıssın demekki düzelmiyor bu kadının huyu suyu temızlık anlayısı bu...ne yapabıleceksın ki kendın diyorsun çete gibiler diye bile bile çeteye neden bulaşasın ki ya sizede birşey yaparsa ...zaten insan olan kapısının önünü pis tutmaz o yaşa gelmıs birinede siz temızlık öğretemezsınız anlamaz

en dogrusu yetkililere bildirmek onlar ugrassınlar

zaten kendim düsündüm artik isin icinden cikamadigim icin buraya yazdim, kalmadi yapabilecegim birsey, cikip kurtulmaktan baska bu evden, yani soruyorum aklina baska yol gelen varmidir aceba.

zaten kendim düsündüm artik isin icinden cikamadigim icin buraya yazdim, kalmadi yapabilecegim birsey, cikip kurtulmaktan baska bu evden, yani soruyorum aklina baska yol gelen varmidir aceba.

kökten bir çözüm bulmak gerek evini satıp gitmen çözüm değil senden sonrakilerde aynı sorunu yaşayacak ...anlamadığım ordaki yetkılıler neden kapı önlerine karışamıyor

Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış...

Bence siz bir an önce oradan taşınmanın yollarına bakın...

Ben sizi gayet iyi anlıyorum, yapabileceğiniz birşey yok şu an, zaten yapabileceklerinizin bir çoğunu denemişsiniz.

Barı başınız derde girmesin, eşinizi ikna edin ve taşının derim...

Allah sabır versin...

kökten bir çözüm bulmak gerek evini satıp gitmen çözüm değil senden sonrakilerde aynı sorunu yaşayacak ...anlamadığım ordaki yetkılıler neden kapı önlerine karışamıyor

kapi önlerini temiz tutmak mülk sahiplerinin görevi, apartmanlarda ise ortak olarak bir temizlikci tutulur ve o temizler, temizlikci geliyor temizliyor ama bunlar hep ayni yani temizlikci temizlesede temiz olmuyor. yani adamlarin umrunda degil ya, kadin evinide döküntü olunca farasla süpürüyor ve pencereden hoppp asagiya atiyor yani bunlar ufak tefek döküntü degil aklina ne gelirse.

Aslinda öyle dedigin gibi kolay degil heleki bu devirde kendi evinden cikip gitmek..Maddi durumunu bilemem tabiki ev alma komsu al diye bosuna dememisler..Bende yurt disinda yasiyorum öyle belediye de anlattigin gibi duyarsiz degil..Kaka yapmis diyorsun cöp vs atiyor diyorsun fotograf cekip sikayet edebilirsin.Sonucta sende mal sahibisin adi üstünde cocuk onlar tatli dille yaklasirsan anlarlar seni.Komsularindan bahsederken bile hayvan sürüsü gibi diyerek bahsetmissin..Siz bir birinizi idare etmenseniz olaylar daha baska boyutlara gelir.

nasıl bir ifade tarzıdır bu anlam veremedim!kapının önüne kaka yaptıklarını söylüyorsunuz buna açıkcası inanamıyorum.madem bu kadar şikayetcisiniz ilgili mercilere yapın şikayetinizi.şikayetlerden sonuç alamıyorsanızda yapacak bir şey yok.komşunuz düşüncesiz olabilir ama değiştiremediğiniz şeyleri kabullenseniz iyi olur.yoksa çok yıpranırsınız...

Şekercim bu yaştan sonra adam olmaz bunlar. İçleri pis bir kere. Adap muaşeret bilmiyorlar demek ki. İyisimi taşının oradan. Satın evinizi, yada kiraya verin sizde o kira geliriyle kiraya çıkarsınız. Ohh mis gibi. Ne takacan kafaya.

atılan çöpü gördüğünüz zaman alın onların kapısının önüne atın sürekli böyle yapın bakalım o zaman anlarlar belki rahatsız olunduğunu düzelirler belki
hadi çöp neysede çocuğun çişini kakasını yapması çok iğrenç koku yapar pislik yani nihayetinde aslında kakasını bile alıp kapısının önüne atacaksın böylelerine müstahak
ama bilinirse sizin yaptığınız bu seferde sizi şikayet eder bunlar siz suçlu olursunuz bunlar hem suçlu hem güçlü tipler anlaşılan hakikaten işiniz zor

nasıl bir ifade tarzıdır bu anlam veremedim!kapının önüne kaka yaptıklarını söylüyorsunuz buna açıkcası inanamıyorum.madem bu kadar şikayetcisiniz ilgili mercilere yapın şikayetinizi.şikayetlerden sonuç alamıyorsanızda yapacak bir şey yok.komşunuz düşüncesiz olabilir ama değiştiremediğiniz şeyleri kabullenseniz iyi olur.yoksa çok yıpranırsınız...

Pek de öyle kabullenebilecek bir olay değilki bu. Bende olsam sinirden napacağımı bilemezdim. Pislik ya resmen.

İte dalaşacağına çalıyı dolaşacaksın.:ssz:

böyle insanlar değişmez sanmıyorum zaten çete gibiler diyorsunuz şikayetçi olsanız bu insanlar size zarar verebilir:26:
siz en iyisi ordan taşının hiç uğraşmayın:50:

Back
X