Allah Rızası İçin Her Önünd Gelen Anne Baba Olmasin

Ben de yaşadım benzer olaylar,fiziki olmasa da psikolojik olarak şiddeti yaşayarak büyüdüm.Ben istenmemişim aslında,olmasaydım daha iyi olurmuş tarzı söylemlerle.
Annem babamı atmıştı başından,çok da iyi yapmıştı zira kendisini hiç görmedim .Görseydim de elimde 17 yaşında yapılmış evlilik,çocuklardan, dolayısıyla rezil bir hayattan öte hiçbir şey olmayacaktı.Belki de özgür ruhum dayanamayıp ölmüş ya da katil olacaktım.
Kendi yaşadığını bize de yaşatacaktı özetle.
Lise zamanımda annem bir evlilik yaptı ,meğer asıl cehennemim o zaman başlamış.Liseden de alınma tehditleriyle zar zor bitirdim .Üniversiteyi kazandığımda da para yok diye gitmeyeceksin dendi,gittim.Baktım arkamdan övünüyor annemin kocası denilen domuz.Kızını okutuyorum diye gururla,halbuki ben ondan para falan görmedim,iş buldum,çalıştım ve okudum.Hatta bir de üstüne yazın kazandığım parayı yolladım onlara.
Hadi öz babam pislikti,e bunun da ondan kalır yanı var mı yok.
Benim tek yaptığım sonucu ne olursa olsun doğru bildiğim yolda inatla gitmekti,kimseyi suçlamadan,ayrıca kimseyi takmadan da.
Yani şimdi işsizsem de açsam da parayı havlu niyetine de kullanıyor isem,tamamen kendi seçimlerimin sonucu.
Etkileri tabi ki var ama yarın ne olacağımızın da garantisi yok ki.Daha iyi diye beklerken dibi görmek de var işin sonunda.Süper ailesi olanın,müthiş bir iş hayatı olacak diye garantisi yok.
O yüzden ben varsam her şey var,ben yoksam yansın dünya bana ne.
Uzun oldu ,pardon.

+1 uzun değil, konunun tam manasıyla özeti bu.

Mesela kendimden söyleyeyim ben de, aile olarak şanslı bir insanım, okuma konusunda önüme çıkan pek çok engeli onlarin desteğiyle aşmışımdır inkar edemem. Ve şunu da söylerim, ben aynı anda okuyup çalışamazdım, bunun gücünü bulamazdım kendimde. İş basa düşmediği için bu konuda, bu açıdan gelmedigi için hayat bana, bu yönü olan canla başla uğraşan insanlara çok ayrı bir saygıyla bakıyorum. Konu sahibi, başka yorumlarında herkese verip veristirmemis olsaydı, yorumlarım daha farklı gelebilirdi.

Ha ama dediğim gibi herkesin kendi derdi var hayat herkese bir yerden geliyor, ben de illet bir hastalıkla savaştım, savaşıyorum. Eğer "Yapamıyorum" deseydim, şu an şu konumda olamazdım. Çok gördüm aynı hastalık yüzünden ölümü şansa bırakmayıp intihar edenleri. Ama oturup da "Ah vah" etmedim, ben bu kapıyı kırar miyim diye zorladım ve evelallah başardım da.

İyi hayatları yergiyle olmuyor işte, aman kardeş sen üzülme kader demekle de olmuyor. İnadına asılmak lazım ucundan.

İster aileden destek görsün ister görmesin, ister genç mezun olsun ister orta yaşlı fark etmiyor, torpil ülkesi burası, bu dert herkeste var. Ama şu da var ki, bazen bir kapıyı çalmak tekmelemek yetmiyor, kırmak için iki de omuz atmanız lazım.
'Kırmak için iki de omut atmanız lazım' bu lafı alkışlarım gerçekten çok güzel ifade ettiniz. Umarım başkalarına da ilham olur,bana olduğu gibi.

Ha birde soyle bir ornek vermek isterim

Benim gibi ilkokuldan sonra okutulmayan arkadaslarimda vardi ben cesaret edememistim ama bi aekadasim ailesini karsisina almisti kac kere kacarak okula gitmisti evleride ojuldan baya uzakti hergun yuruye yuruye gelip gidiyormus okulda durumu olmayan ogrencilere o zamsn kirtasiye yardimi yapilacakmis bu ogrencide ogretnenine efer yardimdan alabilirse okula devam edecdgini soylemis cunku babasi defter kalem dahi almamus

Kietadite yardimi alacagi gun mudur herkesin icinde senin ailen neredeyse bu memleketin sahibi utanmiyormusun yardim istemeye deyio kizi onca insanin icinde rencide edince kizda bi daha gitmemus okula

Yani cebinizde 1 lira harcliginjzin olmadigini ustunuze babanizdan korksn biri oldugunuzu 11 yasinda oldugunuzu dusunun hangi parayla hangi cesaretle gideceksiniz okula
Kocaya kacarken kullanilan cesaretle gitsinler. 14unde kosa kosa evlenmeye gideceklerine. Sizin anlattiginiz bir ani var benim gordugum yuzlerce hikaye. Bundan 20-25 yil oncesine kadar koylerde ogretmenler bangir bangir cocuklari okumaya tesvik ederlerdi, kapi kapi dolasip cocuklari toplar okula gotururlerdi,hicbir baba karsi duramadi onlarin onunde. Yani babadan korkan cocuk falan hikaye

Siddet konusunda haklisiniz,burada da dayagi yiyip yiyip gece olunca kocisine sarilan kadinlar var.
Ama okumak konusunda haksizsiniz. Isteseydiniz okulunuza devam edebilirdiniz. 13 yasinda evden okutmuyorlar beni diye kacan cocuklar taniyorum. Onlar yapabildiyse herkes yapabilir. Ama bizde agirlikli olarak kocaya kacanlar var okumaya degil. Malesef
Konu sahibimiz çabalamış o sınav senin şu sınav benim ama sanırım başaramamış yani öyle okudum ben.

Konu sahibimiz çabalamış o sınav senin şu sınav benim ama sanırım başaramamış yani öyle okudum ben.
Konu sahibi cabalayip basaramamis olabilir. Ben beceremedim desin, anne baba olmasin herkes demekten cok daha uygun olur. Anne babayi kimse secemiyor,kac kisinin dort dortluk ailesi var? Ama basarisizligimiza bahane olarak olmayan aile duzenimizi getirmemiz de anlamsiz. Burayi okuyan pek cok insan var,olmasi gerekeni ,yapilmasi gerekeni ogrensinler diye duzgun sekilde elestirmeye calisiyorum konu sahibi ve benzer hayatlar yasayan arkadaslarimizi

Back
X