Allah'ım kimseleri bu duruma düşürmesin..

Allah içimizden merhamet duygusunu eksik etmesin.:Saruboceq:
Hepimiz insanız kimse dört dörtlük değilki ki. Hoşgürülü olmak lazım heleki yaşlılara.
Biz hep böylemi kalacağız. Yarın ne olacağını biliyormuyuz. Yokk.
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyim....
:1no2:

bu belki yazı ama ben bunu gerçek hayattada şahit oldum:çok üzgünüm:
Allah kimseyi kıymet bilmezlerin eline düşürmesin:Saruboceq:

Büyük konusmayim tövbe hasa!! Bizde iki gelin sahibi olacagiz allah kismet ederse iki tane erkek kardesim var, lakin ne olursa olsun kesinlike babami allah göstermesin öyle bir durumda olsa onlarin yaninda birakmam...:kahve:

El kizi zihiniyetinden degil, fakat ona bakmak bizim görevimiz gelinin degil bence...:delphin:

Rahmetli annemizi 3 gün bakabildik sadece rabbim cektirmedi aldi yanina....keske bakabilseydik keske yasasaydi demiyorum, allahin takdiri...belkide böylesi hem onun hemde bizim icin daha iyi oldu...onun hergün biraz daha bitisini görmek cok daha aci olurdu :çok üzgünüm:

Imkani oldugu halde böyle yasli insanlari huzur evlerine göndermek isteyenleri anlayamiyorum, hic düsünmezlermi, kim ister evinden gitsin, kim ister ailesinden uzak olsun, kim ister tek basina kalsin??:1no2:

Eften püften sebebler uydurup sadece varligi fazlami geliyor?? Anlamiyorum!!:çok üzgünüm:

Allah ne veriyorsa hayirlisini versin, Evladinda:Saruboceq:

Allah ne verirse hayirlisiniz versin evet, evladinda, esinde, kayinvalideninde kayinpederinde iyisini hayirlisini nasib etsin herkesea.s

allah kimseyi elinden ayağından geri koymasın kimseye muhtaç etmesin
bakanada zor anlamak lazım ama düşkün için daha zor
annem hep 2 gün yatak 3. gün toprak ele ayağa koyma diye dua eder

yazı çok güzel olmuş vicdan muhasebesi yaptırır cinsten eline sağlık

Rabbım herkeze hayırlı evlatlar nasıp etsın..
herbırımızı ınanc sahıbı vıcdanlı ınsanlarla karsılastırsın :Saruboceq:

sağlık ve sevdiklerimizin iyi olması bu dünyadaki en güzel şey..Allah kimseyi sağlığıyla imtihan etmesin.

Yaşlılık zor bir devre,kimse önceden nasıl olacağını bilemez.
Allahım evlatlarımızı hayırlı yetiştirmeyi,hayırlı kişilerle karşılaştırmayı nasip etsin.
Sağlıklı hayırlı yaşlılık versin.
Ama gelecekle ilgili hiçbir şeye garantimiz yok ki....
Benim annenem 90 yaşında annemle kalıyor.Oğlu bakmadı,istemedi .Annem gelmiş 70 yaşına .
Bugüne kadar offff dediğini bilmem,nasıl sabırlıdır.Allah mükafatını verir inş.
Bekarken bazan söylendiğimiz olurdu,cahillik işte.
Annem bişy diyemem kızım,bizi babasız büyüttü annem o derdi.
Ama evlendikten sonra .....
Her gitmeye elim boş gitmemeye,isteği var mı sormaya gayret ediyorum.
Müthiş koku var idrarını tutamıyor,yinede sarılıyorum,
İçim sızlıyor bu yaşlılık nasıl birşey diyorum...
İnsan yakınında varsa daha iyi anlayabiliyor.
Bizler kim bilir ne halde olacağız?
Alahım kimseyi zor durumda,başkalarına muhtaç halde bırakmasın.Bu durumda olanlarada yardım etsin....

bunu okurkem daha önce okuduğum bir yazı geldi aklıma.
adamın biri babasına bakıyormuş ve karısı sürekli babasından şikayet edip adamla kavga edermiş.birgün kadın ya baban gidecek yada ben demiş.adam okadar çaresiz kalmışki napacanı şaşırmış
bir yatak birde battaniye alarak babasınıda arabaya bindirmiş tam arabayı çalıştıraca zaman ufak oğlu baba bende gelecem dedemi nereye götürüyorsun götürme diye ağlamaya başlamış.adam oğlunuda arabaya bindirmiş ve ava çıktığında kaldığı dağ kulübüseni gider kulübe okadar harabe bir durumda bulurki napacanı şaşırır.kapısı kırılmış çatısından yağmur akıyor pencereler kırık o halde olmasına rağmen içeri girer divanı düzeltir yatağı koyar babasını yatırır üzerini örter ve alasmarladık baba beni af et der ve öper.tam kapıdan çıkarken dönüp babasına bakar ağlamaklı gözlerle babasıda ağlar bırakma der gibi bakar adama ama adam özür dilerim der ve tekrar babasını öper ve kapıdan çıkar .tam arabaya binip çalıştıracağı sırada oğlu baba dedimi neden buraya bıraktık burada dedem üşümezmi der adamda yaşlandı artık deden burda kalacak der.oğluda sende yaşlanınca bende seni burayamı getirecem der..adam birden durur ve oğluna bakar hemen araban inerek babasına koşar sarılır af et beni af et baba der ve ordan alır eve getirir kadın kapıda babasıyla döndüğünü görünce birden kavgaya başlar ben sana ya baban yada ben demedimmi der .adamda dedin ben babamı seçiyorum sana güle güle der...
bunu okuduğumda baya duygulanmıştım ve anladımki insan ne ekerse onu biçermiş..allah hiç kimseyi kimsenin eline düşürmesin bu evladı bile olsa...

bu tip yazıları okuduğum zaman daha bi zevkle bakıyorum
elini daha bi sıkı tutuyorum,kayınpederimin
çok zor kolay değil ama en büyük mukafat onun hayır duası ve benimde içimdeki gönül rahatlığı...
paylaşımın için tesekkürler saruboceq........

aaayyy gözlerimi doldurdun yaaaa....
canım dedecim geldi aklıma yalvarıyoruz gel yanımıza kafana göre gezer tozasrsın dsiyorum ama köyedek evinden çıkaramıyoruz...
canım dedcimm tonton dedem benim...

paylasimin icin cok tsk ler
bence cok duyarli bi yazi olmus
insallah ailelerimiz bize muhtac olmazlar bunu kötü anlamda demiyorum yalnis anlasilmak istemem kessinlikle allah korusun öyle bi durumda basimizin üstünde yerleri var bizde ileride yaslancaz cünkü ne olcagimiz hic belli olmaz

ya canlarım kesinlikle allah büyüklerimizi korusun ..başımızdan eksiik etmesin .ben kayınvalidemi seviyorum .her konuda anlaşmak zorunda değiliz annemlede anlaşmadığım oluyo..muhakkak ama ben bunu kendi annemede söylüyorum çünkü onlarında ibr gelini var birda bekar bi kardeşim var ..eğer birgün sevgi ve saqygı istiyorsan vaktin varken sev ve say ...gleinlerini cahil olabileceğini düşün ..kırmadan laf sokmadan ..düşünerek konuş sonuçta o bunu yapamaya bilir belki ama onun kusurlarını başkalarına söyleyip duyduğunda aranıza buzdan duvarlar örüceğine kendisiyle konuş ...kesinlikle şartlar ne olursa olsun ..ister eşimizin ister bizim büyüğümüz olsunlar sonuçta yaşlılık önümüzde pişmiş yemek gibi hazır bizi bekliyo bi gün bizde bunun tadına bakıcaz ...inş hayırlı evlatlar yetiştirirz ve hayırlı evlatlar oluruz ...

rabbim herkesi helal süt emmişlerle karşılaştırsın inşallah...hiçbir zaman yaşadığımız günü aratmasın..

Back
X