Allahım yardım et

babygal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2024
66
33
3
25
arkadaşlar selam 4 gün önce çalıştığım yerin yanında çöplükte yavru bir kedi buldum . kedinin sesi tüm gün kulaklarımdan hiç gitmedi iş çıkışım olur olmaz gittim çöplüğün içinde 45 dakika aradım ve onu buldum bulduğumda çok korkak ürkek bir haldeydi ve çok küçüktü yani tahminim 1.5- 2 aylık falan onu kucağıma alıp oralarda aradım dolaştım ama annesini bulamadım orda bulduğum başka bir annenin önüne koydum ve oda istemedi sonra dedimki asla o çöplüğe bırakamam götürüyorum veterine götürdüm gözlerini ve kulaklarını temizlettim iç/dış parazit yaptırdım ve eve getirdim çok küçük olduğu için evimin misafir odasına kapadım. mama su verdim kuru mama yiyebiliyor sonra tuvalet alışkanlığı yoktu sağa sola yapıyordu ama kuma yapmayıda öğrettim bir kere daha bulduğum yere getirdim ama annesini bulamadım. ki artık tuvalet yapabiliyor kuru mama yiyor süte ihtiyacı yok bu arada süt tozu alıpta verdim baya iyi şuan o kadar toparladı ki. Sorun şu ben kediye uzun süreli bakamayacağım tüy problemim var çok huylanıyorum 4 günde belki bulunduğu odayı 20 kere süpürmüşümdür birde eşimle çocuk istiyoruz Allah nasip ederse evimde küçük sahiplendirme sitelerine ilan verdim çevrem ve ben sosyal medya hesaplarında paylaştım ama bi isteyen çıkmadı . bulunduğum sitenin bahçesine bırakıyım diyorum karşımda hemen park gelir gider bakarım yavaş yavaş hergün 1-2 saat yere bırakıyım yanında olayım çevresini kontrol ederim mama su veririm yavaş yavaş alışır bulunduğum yerde çok fazla kedi de var hepsine bakılıyor kalabalık cadde falan biyerde değil. siz ne düşünüyorsunuz çok küçük kıyamıyorumda 2 gündür sadece onu düşünüyorum Allahım yardım et yanlış mı düşünüyorum diyorum varmı bi fikriniz bana

Ben de elimden geldiğince kedi kurtardım ameliyat ettirdim evime de aldım.
Şu anda 5 yıldır benimle yaşayan kedim de var.
Malesef alerjik astım ortaya çıktı ilaç kullanıyorum çocuğumu asla bırakmam.
Sahiplendirme ilanı yeni verilmiş zaten biraz bekleyin derim.
Birde sadece huylanma sorununuz var ise zamanla alışırsınız alerjik astım gibi bir durum yoksa.
Çocuk düşünüyorum diyorsunuz ya aslında en güzel şey bir çocuk için bir canlıyla büyümektir.

Sahiplendirmeden bırakmayın bence o size ev ortamına alıştı

benim ailem de tüy konusunda çok hassastı ama bayağı alıştılar benim kediye. yani bence çok ciddi bir durum değil. düzen tarar ve iyi bir mama kullanırsanız tüy dökğlmesi de minimum olur.

bebek konusunda da bir sorun yasamadım ben. kedimiz 2.5 yıldır bizimle, bebeğim de 7.5 aylık. oğlum kediyi görünce çıldırıyor. bence evde en sevdiği kişi kedimiz benim kedim yoğun tüylü olduğu için çok tüy döküyor. robot süpürge var günde 2 kez süpürüyor. çok da sorun yasamıyoruz açıkcası.

insallah iyi bir yere sahiplendirilir ama eve alıştıysa bahceye bırakmayı düsünmeyin bence

ailemin oturduğu apartmanda bi komşuları var kadının çok kedisi var ve çok kediye bakıyormuş ben alabilrim bakarım demiş ona bırakmayı düşünüyorum bugün .

bu hikayeyi cok duydum hepsi sahiplenmeyle bitiyor:)
cok bilinen bir yanlis; orada kediler besleniyor diye hayvanlari cok hayvanli parklara birakmak. diger kediler cete gibidir asla yeni gelen mamalara ortak bir kedi istemezler. hele ki gücsüz kediyse ona orayi dar ederler.

evet çok küçük sokağa bırakamayacağım bir yuvası olmalı zaten yuva arayışı içerisindeyim

En iyisini yaparsınız. Güvenilir bir yere sahiplendirene kadar geçici yuva olabilirsiniz. Bir masumun hayatını kurtarmış olursunuz. Ama muhakkak verdiğiniz kişileri takip edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…