Almalı mı, Almamalı mı? Nasıl İkna Olur ki?!!

kredi kartı kullanıyorsanız internetten (çiçeksepeti.com mesela) güzel bir çiçek ya da çikolata sipariş edebilirsiniz yılbaşı temalı.. üzerine notunuzu da koyuyorlar kart şeklinde.. hem şık olur, hem de eşinizle alışverişe çıkmanıza gerek kalmaz.. 40-50 liraya halletmiş olursunuz..

Alacağınız hediyenin maliyeti ne ola ki? 3-5 kuruş bir şey için eşinizin gönlünün olmasını beklemek üzücü. Burada hediye almaktan almamaktan daha önemli bir detay var. "Sırf ben önerdim diye hemen karşı çıktı biliyorum" demişsiniz. İnsanın eşi için bunu düşünmesi ne kadar üzücü. İnsanın eşine bunu hissettirmesi ne kadar kırıcı. O eşe hak veren arkadaşların aklından neler geçiyor merak ediyorum. İnsan sırf içinden geldi diye birine hediye alamaz mı? Sırf eşini mutlu edecek diye (ki bazı insanlar hediye vermekten çok mutlu olurlar) bir koca bir şeye neden evet demez. "Ne gereği var" demenin ne gereği var. Ah ah, ekonomik özgürlük,kendi ayaklarının üzerinde durulmalı diye bi tarafımızı boşuna yırtmıyoruz işte. Çam sakızı çoban armağanı bir şey almak için bile paşamızın gönlü olacak.

7 aylik oğlumu rutin kontrolleri için bu hafta doktoruna götüreceğiz. Hazır yılbaşı da yaklaşırken doktoruna küçük bir jest yapıp hediye almak istiyorum. Doktorumuzdan cok memnunuz, sabırlı, icten ve yönlendirici. Kadin gece gunduz demeden sorularıma çözümler buluyor. Ancak hediye olayını esime açıkladığımda 'ne gerek var ki, çuvalla para veriyoruz zaten, bu onun işi' dedi.
Bu bana cok yabani geldigi gibi hiç de kibar değil. Sonuc olarak insan sevdiği birine hediye alabilir ve senelerce inşallah kadınla yüzünüze bakacağız. Gerçi benim esim bana bile hediye almaz ve sırf ben önerdim diye hayır dediğini biliyorum. Ben evden bebekle cok zor çıkıyorum, esimi de nasıl ikna edeceğimi bilemiyorum ki beni bir alışveriş merkezine götürsün. Olmadı konu komşudan rica edeceğim.
Offf ya, siz ne düşünüyorsunuz?

canım bana kalırsa alabilirsin küçük bir şey ben burun ameliyatı olduğum aman doktorum çok iyiydi tamponlarımı çıkarmaya giderken ona çikolata yaptırmıştık çokta güzel olmuştu bu kibarlıktır bence neden olmasın:) sevgilerle

Alacağınız hediyenin maliyeti ne ola ki? 3-5 kuruş bir şey için eşinizin gönlünün olmasını beklemek üzücü. Burada hediye almaktan almamaktan daha önemli bir detay var. "Sırf ben önerdim diye hemen karşı çıktı biliyorum" demişsiniz. İnsanın eşi için bunu düşünmesi ne kadar üzücü. İnsanın eşine bunu hissettirmesi ne kadar kırıcı. O eşe hak veren arkadaşların aklından neler geçiyor merak ediyorum. İnsan sırf içinden geldi diye birine hediye alamaz mı? Sırf eşini mutlu edecek diye (ki bazı insanlar hediye vermekten çok mutlu olurlar) bir koca bir şeye neden evet demez. "Ne gereği var" demenin ne gereği var. Ah ah, ekonomik özgürlük,kendi ayaklarının üzerinde durulmalı diye bi tarafımızı boşuna yırtmıyoruz işte. Çam sakızı çoban armağanı bir şey almak için bile paşamızın gönlü olacak.

Ah, aaahhh hislerime tercüman olmussunuz. Eşimle su aralar aramız biraz limoni, sırf inadından yapıyor biliyorum. Ama beni cok üzüyor. Allah'tan ekonomik özgürlüğüm var. Ama oğluma bakacak kimse olmadıgı ve bakıcıya da bırakmaya icim elvermeyecegi icin işyerimden emekliliğimi alacağım. Yine de gelirim olacak ama aynı şey olmayacak tabii ki. Sonuç olarak deveyi güdebilmek için dediğiniz gibi paşanın hep gönlünü hoş tutmak gerekiyormuş. Çok acı...

kredi kartı kullanıyorsanız internetten (çiçeksepeti.com mesela) güzel bir çiçek ya da çikolata sipariş edebilirsiniz yılbaşı temalı.. üzerine notunuzu da koyuyorlar kart şeklinde.. hem şık olur, hem de eşinizle alışverişe çıkmanıza gerek kalmaz.. 40-50 liraya halletmiş olursunuz..

Çiçeksepeti önerinizi cok beğendim. Hem yılbaşına yakın bir tarihte de gönderebilirim. Teşekkür ederim.

içinizden geçiyorsa alın bence.doktor hanımda mutlu olur ama şöylede bir durum var.
eğer bu hediye işi evinizde sorunlara neden olacaksa eşinizle kavgaya tutuşacaksanız eğer gerek yok ama yok ne sorunu falan diyecekseniz o zaman alın.:34:

aklınıza düştüyse alın bence hedıyeleşmek güzeldir bakmayın sız eşinize onların sistemine böyle şeyleri yüklememişler :20:

Back
X