Alman kurdum geliyorr neler yapmaliyim?

Mermaid26

evrekkaaaa
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2009
3.612
353
198
Merhaba arkadaslarn:KK54::KK54:

yakinda bahceli bir eve tasiniyoruz ve oraya tasininca yavru bir alman kurdu alacagiz.. su anda hazir annesinin yaninda :KK46::KK46:

fakat bu bizim ilk kopegimiz olacak.. genel olarak arastiriyorum alman kurtlari nasildir nasil egitmeli vs diye..
fakat sizinde tecrubelerinizden faydalanmak isterim:KK76:

huylari nasildir nasil egitmeli bana yardimci olurmusunuzz :KK37:

Merhaba arkadaslarn:KK54::KK54:

yakinda bahceli bir eve tasiniyoruz ve oraya tasininca yavru bir alman kurdu alacagiz.. su anda hazir annesinin yaninda :KK46::KK46:

fakat bu bizim ilk kopegimiz olacak.. genel olarak arastiriyorum alman kurtlari nasildir nasil egitmeli vs diye..
fakat sizinde tecrubelerinizden faydalanmak isterim:KK76:

huylari nasildir nasil egitmeli bana yardimci olurmusunuzz :KK37:
Öncelikle Alman kurdu değil, Alman Çoban Köpeği veya kısa açk diyerek başlayabilirsiniz : ) Alman kurdu diye bir ırk yok, Alman çoban köpeğidir ırkn adı.

2 aylık olmadan anne altından almayın. Anne emzirmiyor bile olsa köpeklerin ilk sosyalleştikleri yer anne ve kardeşlerinin yanıdır. Köpekliğin temel kurallarını burada öğrenirler.

Eve gelir gelmez bahçeye bırakmayın, evde ona ait bir alan olsun ilk başta. Önce size alışsın, sonra zamanı gelince bahçeye bırakırsınız. Ayrıca mutlaka bahçede güvenliği sağlanmış bir alanda olsun, kaçmayı geçtim o kadar çok köpek çalınıyor ki maalesef.

Evde veya bahçede fayans, mermer gibi kaygan alanlarda tutmayın, buralarda oynatmayın. Çok merdiven çıkartmayın. Özellikle küçük yaşlarda bu tür aktiviteler kalçaları için zararlıdır.

Köpek eğitimi eve geldiği an başlar. Adını, hayır komutunu, gel komutunu genelde ilk önce öğrenir yavru.

Aşıları bitmeden sokağa çıkartma konusunda veterinerler ikiye ayrılıyor. Köpek sosyalleşmesinde en önemli dönem ilk 16 haftadır, köpek hayatında karşılaşacağı şeylerle bu dönemde karşılaşıp nasıl tepki vereceğini öğrenir. Bu nedenle bir grup veteriner ikinci karma aşıdan sonra çıkartmayı uygun bulur ki yavru kritik dönemi sokaktan izole geçirmesin. Diğer grup veteriner ise sağlık konusunda minimum risk almak istediği için tüm aşıları bitene kadar sokağa çıkmasını istemez ki bu da 4,5-5 aylığı bulur. Bu konuda ne yapacağınıza karar verin, ister veterinerinizle anlaşın, ister kendi araştırmanızı yapın.

Eğer kuru mamayla besleyecekseniz düzgün, kaliteli bir mama kullanın. Gelişme döneminde özellikle iyi beslenmeleri hayati. Pedigree, Champion gibi mamalardan uzak durun. Orijen, Taste of Wild gibi mamalar üst sınıftır, Royal Canin, Eukanuba gibi mamalar iyidir. Çiğ besleyecekseniz araştırmanızı iyi yapın, dengeli bir beslenme oluşturun. Ev yemeği veya yemek artıklarıyla beslemeyin.

Yavru köpeklerde sıkça yapılır ki yanlıştır, sulandırılmış süt vermeyin. Köpeklerin çoğu laktoz intoleranttır ve inek sütü yavru köpek için yağlıdır, dolayısıyla köpeğin sindirim sistemine yüklenip karın ağrısından ishale birçok şeye yol açabilirsiniz. Yeterli anne sütü almış köpeğe süt vermenize gerek yoktur.

tesekkur ederim.. evet biliyorum alman kurdu olmadigini fakat genel olarak oyle bilindigi icin konuya bilerek gelmeleri icin oyle yazdim. bilgiler icin cok tesekkurler

Back
X