almanca ve diger bela dersler :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmaeslem

Annem . ∞. ♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
861
20
53
İstanbul
11. Sınıfım ve guzel sanatlardan normal liseye gectim bolumum esit agirlik ..
Suan oldugum lisede 9 dan beri almanca gormusler ben hic gormedim .. hic bir sey bilmiyorum derste anlatilan hic biseyi anlamiyorum. Hocanin yanina bunun icin gittigimde kendini verirsen anlarsin siniftakilerde cok bi sey bilmiyo diyip duruyo hic bilmedigimi de soylememe ragmen ( Almanca dan gercekten hic bisey bilmiyorummm buyuk ihtimal sinavda da hic bir sey yapamiycam.
Diger derslerimde aslinda ayni sekilde . guzel sanatlardan gectigim icin cok fazla agir geliyo bu hafta gercekten ciddi sekilde calistim ama yinede hic bi sey yapamiyorum hic bi derste konusmuyorum hocayi dinlemeye calisiyorum . Dinliyomus gibi gorunsemde beynimi veremiyorum surekli beynim konusuyo bunu durduramiyorum her zaman farkli yerde beynim odaklanamiyorum derse bos bos bakiniyorum
Haftaya carsamba sinavlar basliyo ve gercekten ne yapicagimi bilmiyorum (( nasil calisa bilirim ? Calismaninda mi bi yontemi var? Eskiden derslerim iyiydi.. yada odaklanmanin mi bi yonte mi var ((??? Gelecegimin guzel olmasini istiyorum..

İçinden gelmiyor büyük ihtimalle,ve gelmediği sürece ne yaparsan yap anlamazsın.
Güzel sanatlardan geçince keşke tm yerine sözel bölüme geçseydin.Senin için daha kolay olurdu.Bölüm değiştirme imkanın varsa bunu düşün derim.

Normalde icimden gelmiyodu ama bu hafta gercekteb kendimi vermek icin cabakadim .. okulu veya bolumumu ben secmedim bide bu okulda sozel yol bolum olarak tesekur ederimm

Son düzenleme:
almanca gramer derslerini internetten calis canim,not al,tekrar et...
inan zor gorunse de en kolay dil..

Ben hocaya internetten bakiyim mi dedigimde kafan cok daha fazla karisir demusti gereksiz detaylar var sadece kelimelere bakabilirsin bizim kitaptan bak demisti kitapta almanca oldugu icin tek bi sey anlamiyorummm tesekkur ederimm

turkce almanca bir sozluk al ozaman canim, kitapta anlamadigin kelimelere bakip hemen o kitaba kelimenin ustune/yanina turkcesini yazarsin ve hic unutmazsin hep gorecegin icin

Of almanca ömrümü yedi ya bende 11.sınıfım ve 9dan beri almanca görüyorum almanca söyleyebileceğim tek şeyler adım, nasılsın, iyiyim gibi şeyler başka bişey bilmiyorum :) ama sınavda rahatım hoca uyuyo sınavda bizde kopya çekiyoruz :) ama çokda zor bi dil değil çalışırsam yaparım sende öyle panikleme zaten hocalarda farkında almanca yeni bi dil sonuçta onun için ağır anlatmıyolar sizin okuldada öyledir eminim doğal olarak sınavda zor olmaz.diğer derslere gelince günü birlik çalışacaksın başka çaresi yok gerçekten iyi bir gelecek istiyosan derslerini tekrar edeceksin.benim şöyle bi yöntemim varsa sende yap istersen sana azim verir: neden çalışmam gerektiğini ve gelecekde neler istediğimi bi kağıda yazdım ve ne zaman umutsuzluğa düşsem sıkılsam o kağıdı okuyorum ve azmim şevkim yerine geliyor.umarım düzeltirsin derslerini :)

turkce almanca bir sozluk al ozaman canim, kitapta anlamadigin kelimelere bakip hemen o kitaba kelimenin ustune/yanina turkcesini yazarsin ve hic unutmazsin hep gorecegin icin

Onu yapiyorum ama sinava kadar hic bi sey yapamam ki ilk sinav almanca carsamba gunu .. gramer hic bi sey bilmiyorum ...tesekkur ederim.♥

Suan siniftaki ben haric herkes hocanin dediklerini anlaya biliyo ben hiic bi sey anlamiyorum
Her gun calisamam ben hayatimda hic bi zaman calismadim ilk defa bu sene calismak zorundayim ama nasil calisilir onu bile bilmiyorum tek yaptigim defteri tekrardan okumak ama onuda anlamiyorum zaten okulda ilk hoca anlatirken anlamiyorum sonrada yazmadan sıkılıp yazmayi birakiyorum .. tesekur ederim .♥

canııım sınıf arkadaslarının gecmiş yıllardaki defterleri yok mu bitanesinde olmasa otekinde vardır onu alıp calışmayı dene temelden girmiş olursun olaya ilk gorduklerinden bu yıla kadar olan kısıma sırayla calışırsın hem herşeyi öğrenmen sart değil ki ezberlemeyi dene sorabileceği yerler az cok bellidir ezberle gitsin sınavdan sonra unutursun bende 2 yıl almanca görmüştüm lisedeyken zor bir dersti evet ve bittikten sonra da aklımda cok cok az sey kaldı zaten. yani demem o ki anlamana gerek yok defterde ne var ne yoksa ezberlemeye calış sınavda da zaten benzerleri cıkacaktr

Son düzenleme:
dil ogrenmenin en kolay yolu o dilin anadili olan biri yada birileriyle sürekli konusmaktir
eger o ülkeye gitme imkanin yoksa internet ortaminda sohbet edeceksin ve kendin bile sasiracaksin
bu sekilde cok ilerletmistim ben
tavsiyem budur

Canim konulariniz ne belki yardimci olabilirim..konulari yazarsan

Merhaba cnm. Ben almanya da dogup büyüdüm bu sebepten almancayi anadili gibi konusabiliyorum. Bizde bu dersi görUyoruz ama bildigimiz halde bile zorlaniyoruz. Yani burda kolay diyenleri anlayamiyorum. Neyse eger istersen bana msj atip konusabiliriz anlatmaya calisirim elimden geldigince. Seve seve yardimci olurum. :))

Canim bende iki yil almanca iki yil fransizca gordum -goruyorum- liselerde cok ustunde durulmuyor ikinci yabanci dilin ana seyleri bilsen hocanda sana not konusunda yardimci olacaktir... İnternetten bak bence ilk konulara temel bilgilere ayrintiya girmene gerek yok zaten. Basarilar tatlim buyutme gozunde :*

Sinifta yakin oldugum biri yok defter istiyebilcegim ama hoca gecen yilmi defterlerinizi kullanabilirsiniz dediginde de hepsi attik demisti..

Net den baktim ama hiic bi sey anladim ki yine (

Canim konulariniz ne belki yardimci olabilirim..konulari yazarsan
Cok tesekur ederim .. konuyu bilmiyorum ad olarak ama sinavda flan buralarmis..

dil ogrenmenin en kolay yolu o dilin anadili olan biri yada birileriyle sürekli konusmaktir
eger o ülkeye gitme imkanin yoksa internet ortaminda sohbet edeceksin ve kendin bile sasiracaksin
bu sekilde cok ilerletmistim ben
tavsiyem budur
Denerim ama carsambaya kadar bu olmaz ki cok tesekur ederim

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…