Almanya vs Türkiye.. Almanya'ya gelin giden kızlar buraya bakabilir mi lütfen???

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
173
Herkese merhabalar.. Daha önceki konumda da belirttiğim gibi yakın zamanda düğünüm var ve evlenince Almanya'ya gideceğim temelli olarak.. Alışmak zor olur mu kızlar? sizler ne gibi zorluklar yaşadınız? Türkiye ile fark çok mu? bu sorular beynimi kemiriyor, korkuyorum..Avantaj ve dezavantajları paylasırsanız cok mutlu olcam.. tesekkürlerr. :72: :54:

Son düzenleme:
benim tek yasadigim zorluk yalnizlik
kimse yok burada
ailem arkadas vs
esimin arkadas cevresi var ama bir tanesi bile bana uygun degil
buna ragmen tabiki severim gideriz geliriz
komsu yok
kahve icecek kimse yok
cogu insanlar vardiyali calisiyor
vardiyalar uymadigi icin bu insanlarla görüsmekte fazla olmuyor
arada bir

uyum konusu
daha önce yasadigim icin Almanyada uyum sorunum yok
o zaman kurstaydim
cevrem iyiydi
ama simdi baska sehirdeyim ve kimse yok
21 aylik bebegim var
tek basina büyütüyorum
anne olmak güzel ama cok zor büyütmek yaninda destek olmadan

siz kac yasindasiniz?
esiniz olacak kisi meslegi durumu iyi mi?
meslek is önemli

benim Allahtan para derdim yok
bana karisan kiskanc bir kocam yok
istemedigim ladar özgürüm ve param var sükür
yani hayatim kisitlansa sanirim deliririm
ki deliren kafayi siyiran cok
neden dersen bu Almanyada dogup büyüyen Türkler
genel demeyim tabi ama cogu yani ruh hastasi
cok az var kendini yetistiren akli basinda

haa birde Almanyada dogup büyüsen türk hastaligi diye birsey var
umarim sizinki degildir

bence baya bi zorluk cekersin..
dilin yok bsyin yok.. ortama gorede ayak uydurmanda zor.. herseye alisman lazim.. insallah kocan iyi olur..

ben almayada yasamiyorum, belcikada yasiyorum.. almanyanin erkekleri ve kizlari cogu zaman cok hoppa olurlar.. yabancilara cok ozenirler.. neden almayada kizlan evlenmiyor bence sana bakarak sen daha saf ve temizsin diye.. bu cocugu cok iyi tani gecmisini arastir.. bazen trden getirirler mutfak ve temizlik hizmetci gibi kulanirlar..

hic kimse ayni dgl tabikide ama iyi tani benden tavsiye.. taa buralara kadar geliceksin.. caresizlikte kotu bsy.. hersyden emin ol

ben almayada yasamiyorum, belcikada yasiyorum.. almanyanin erkekleri ve kizlari cogu zaman cok hoppa olurlar.. yabancilara cok ozenirler.. neden almayada kizlan evlenmiyor bence sana bakarak sen daha saf ve temizsin diye.. bu cocugu cok iyi tani gecmisini arastir.. bazen trden getirirler mutfak ve temizlik hizmetci gibi kulanirlar..

hic kimse ayni dgl tabikide ama iyi tani benden tavsiye.. taa buralara kadar geliceksin.. caresizlikte kotu bsy.. hersyden emin ol

böyle sacma bir düsünce daha görmedim... yabancilara özenirler, hoppa olurlar, türkiyedekiler daha saf ve temiz??!!

böyle sacmalik olamaz.. özenmek ne demek birkere? hangi ülkede yasiyorsan ayak uydurmak zorundasin, 2kültür arasinda yetismek, skisip kalmak kadar zor birsey varmidir acaba..düsünsene nereye ait oldugunu bilmiyorsun, evde bambaska bir dünyan var disarida bambaska.. ama bosuna parmaklarimi yormama gerek yok, yasamayan bilemez!!

bekara kari bosamak kolay tabi..

böyle sacma bir düsünce daha görmedim... yabancilara özenirler, hoppa olurlar, türkiyedekiler daha saf ve temiz??!!

böyle sacmalik olamaz.. özenmek ne demek birkere? hangi ülkede yasiyorsan ayak uydurmak zorundasin, 2kültür arasinda yetismek, skisip kalmak kadar zor birsey varmidir acaba..düsünsene nereye ait oldugunu bilmiyorsun, evde bambaska bir dünyan var disarida bambaska.. ama bosuna parmaklarimi yormama gerek yok, yasamayan bilemez!!

bekara kari bosamak kolay tabi..

ben etrafimda goruyorum bu yuzden yazdim .. her insan ayni dgldir tabikide.. cogu erkekler burdan turkiyede koyde saf ve temiz bir kizlan evlenirler..

nisanlinizi cok iyi taniyin demek istedim sadece.. kizi korkutmak amaciylan yazmadim.. herkeste ayni dgl mutlu olanlarda var tabikide.. kafa uyusmasi cok onemli..

Merhaba
Bende Almanya ya evlenerek geldim ve 3 yıldır burda yasıyorum.en büyük problemin dil olduğunu düşünüyorum çünkü geliştirmeyince eşe bağımlı olunuyor geldiginde kurslarla geliştirmeye bak.bende kursa gittim oğulcugum doğdu şimdi ona bakıyorum kreşe başlayınca devam edicim çünkü iyi konuşmadan iyi bir işte calışamıyorsun.aileye özlem cok oluyor...ailemde burda olsa burası cennet olurdu herhalde:) ben Almanya'yı seviyorum büyük bir sehirde oturuyorum bu bir avantaj tabimi köyde otursam sıkılırdım.onun için nerde yaşayacağında önemli tabiki?arkadas konusunda integrasyon kursuna gidiceksin orda cevre edınirsin ayrıca eşinin arkadaşlarının eşleriyle arkadas olabilirsin.ben öyle yaptım cokta memnunum..ama en önemlisi bunları yaparken arkanda sana destek olacak bir eş olması çünkü burda yeni bir hayat kuracaksın hersey sil bastan hiçççç kolay değil ama yapabilirsin hepimiz yaptık müstakbel eşine güveniyorsan altından kalkarsın..bende ara ara zorlanıyorum fakat pişman mıyım hayır...

benim tek yasadigim zorluk yalnizlik
kimse yok burada
ailem arkadas vs
esimin arkadas cevresi var ama bir tanesi bile bana uygun degil
buna ragmen tabiki severim gideriz geliriz
komsu yok
kahve icecek kimse yok
cogu insanlar vardiyali calisiyor
vardiyalar uymadigi icin bu insanlarla görüsmekte fazla olmuyor
arada bir

uyum konusu
daha önce yasadigim icin Almanyada uyum sorunum yok
o zaman kurstaydim
cevrem iyiydi
ama simdi baska sehirdeyim ve kimse yok
21 aylik bebegim var
tek basina büyütüyorum
anne olmak güzel ama cok zor büyütmek yaninda destek olmadan

siz kac yasindasiniz?
esiniz olacak kisi meslegi durumu iyi mi?
meslek is önemli

benim Allahtan para derdim yok
bana karisan kiskanc bir kocam yok
istemedigim ladar özgürüm ve param var sükür
yani hayatim kisitlansa sanirim deliririm
ki deliren kafayi siyiran cok
neden dersen bu Almanyada dogup büyüyen Türkler
genel demeyim tabi ama cogu yani ruh hastasi
cok az var kendini yetistiren akli basinda

haa birde Almanyada dogup büyüsen türk hastaligi diye birsey var
umarim sizinki degildir

Canım Allah bebeğinizi size bağışlasın, güle güle büyütün öncelikle..
eşim lise mezunu ve furbolcu. İyi kazandığını söylüyor. gidince ben de çalısırım, işten kaçan bi insan değilim. Bahsettiğin hastalık nedir,açar mısın lütfen? :) haklısındır. ben 21 yasımdayım.

bence baya bi zorluk cekersin..
dilin yok bsyin yok.. ortama gorede ayak uydurmanda zor.. herseye alisman lazim.. insallah kocan iyi olur..

Aşk için katlanıcam artık. İyi bir insan nisanlım sağ olsun.

Genellemeler her zaman yanlıstır :) ama hakılılık payınız da var mutlaka, inanırım.. Bin türlü insan var sonucta. Nişanlım iyi bir insan,güveniyorum ona.

ben etrafimda goruyorum bu yuzden yazdim .. her insan ayni dgldir tabikide.. cogu erkekler burdan turkiyede koyde saf ve temiz bir kizlan evlenirler..

nisanlinizi cok iyi taniyin demek istedim sadece.. kizi korkutmak amaciylan yazmadim.. herkeste ayni dgl mutlu olanlarda var tabikide.. kafa uyusmasi cok onemli..

saflık ve temizliğin derecesi köylülük değildir kesinlikle. önemli olan kafalar, evet..

Merhaba
Bende Almanya ya evlenerek geldim ve 3 yıldır burda yasıyorum.en büyük problemin dil olduğunu düşünüyorum çünkü geliştirmeyince eşe bağımlı olunuyor geldiginde kurslarla geliştirmeye bak.bende kursa gittim oğulcugum doğdu şimdi ona bakıyorum kreşe başlayınca devam edicim çünkü iyi konuşmadan iyi bir işte calışamıyorsun.aileye özlem cok oluyor...ailemde burda olsa burası cennet olurdu herhalde:) ben Almanya'yı seviyorum büyük bir sehirde oturuyorum bu bir avantaj tabimi köyde otursam sıkılırdım.onun için nerde yaşayacağında önemli tabiki?arkadas konusunda integrasyon kursuna gidiceksin orda cevre edınirsin ayrıca eşinin arkadaşlarının eşleriyle arkadas olabilirsin.ben öyle yaptım cokta memnunum..ama en önemlisi bunları yaparken arkanda sana destek olacak bir eş olması çünkü burda yeni bir hayat kuracaksın hersey sil bastan hiçççç kolay değil ama yapabilirsin hepimiz yaptık müstakbel eşine güveniyorsan altından kalkarsın..bende ara ara zorlanıyorum fakat pişman mıyım hayır...

İns. ben de pisman olmam canım.. Annem ve kız kardesim dısında özleyeceğim kimsem yok burada. eşim de güvendirdi kendine istediğim gibi görüşebilceğim rahatca..

ay insallah mutlu olursun.. babanda yok anlatigina gore... kafan onunla uyusuyorsa sorun yoktur bence ozmn.. guven varsa icini rahat tut ozmn olurmu.. anlatiklarim genelde ddm ztn. hic kimse ayni dgl nisanlinida tanimiyorum on yargilamakta istemem..

mutlu ol :))

ay insallah mutlu olursun.. babanda yok anlatigina gore... kafan onunla uyusuyorsa sorun yoktur bence ozmn.. guven varsa icini rahat tut ozmn olurmu.. anlatiklarim genelde ddm ztn. hic kimse ayni dgl nisanlinida tanimiyorum on yargilamakta istemem..

mutlu ol :))

Canım ne kadar tatlı dillisin öyle :) pozitif enerji verdin bana :) sağ ol sen de çok mutlu olursun insallah :)
Annem ve babam ayrı, görüşmüyorum onunla. İyi insan, mutlu ediyor beni.. ona güveniyorum.

Canım ne kadar tatlı dillisin öyle :) pozitif enerji verdin bana :) sağ ol sen de çok mutlu olursun insallah :)
Annem ve babam ayrı, görüşmüyorum onunla. İyi insan, mutlu ediyor beni.. ona güveniyorum.

ayy sende oyle :))) benimde annem ile ayri bu yuzden bazen insan siginicak liman arar bir erkege guvenmek ister.. insallah bende bir gun mutlu olabilirim senin gibii hayalim evlilik.. almanca zorda okadar zor dgl bende bir kac cumle ogrenmistim. ich habe keine lust :D seneler oldu aklimda kalmis ;:D

ayy sende oyle :))) benimde annem ile ayri bu yuzden bazen insan siginicak liman arar bir erkege guvenmek ister.. insallah bende bir gun mutlu olabilirim senin gibii hayalim evlilik.. almanca zorda okadar zor dgl bende bir kac cumle ogrenmistim. ich habe keine lust :D seneler oldu aklimda kalmis ;:D

Bakarsın sana da almanyadan buluruz :D sonra ich habe keine lust diye naz yaparız kocalarımıza :D Allah güzel gönlüne göre versin ins. alınmadın umarım? :D

Bakarsın sana da almanyadan buluruz :D sonra ich habe keine lust diye naz yaparız kocalarımıza :D Allah güzel gönlüne göre versin ins. alınmadın umarım? :D

hihihihi yok almanyada nerde deli varsa o beni bulur eminim cunku bir yerde deli o deli hep beni bulurda :D biriyle tanismakla bile korkar oldum bosver diyorm delidir buda kesin neexttt :D

nasil tanistiniz ki sorabilirsem ? :)

hihihihi yok almanyada nerde deli varsa o beni bulur eminim cunku bir yerde deli o deli hep beni bulurda :D biriyle tanismakla bile korkar oldum bosver diyorm delidir buda kesin neexttt :D

nasil tanistiniz ki sorabilirsem ? :)

hakkında hayırlısı olsn şekerim.. :) facebooktan tanıstık biz. dayımlarla arasında 2 apt varmıs. Dayımlarla ailesi görüşüyor,yoksa imkansız olurdu. kader işte. :)

Back
X