• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

almanyada dogdum buyudum turkiyede etl

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

guneslihava

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
273
33
118
35
selam kizlar almanyada dogdum buyudum turkiyeden evlendim ve turkiyede yasiyorum ama burda cok mutsuzum. hamileyim almanyada olucak dogumum ve ben artik esimi ikna edebilirsem temeli almanyada yasamak istiyorum sorun suki esimin ne vizesi nede pasportu var benim turk pasaportum var zaten bu yuzden her alti ayda giris cikis yapiyorum. esimi almanyaya nasil goturebilirim neler bekliyo bizi. esim almanca bilmiyor.

Senin alman vatandasi olman lazim. Esinde dili ögrenip sinavlara girmesi lazim. Konsolosluk da sorabilirsin

Yapmayin en azindan turkce biliyorsunuz ve de turksunuz. Esiniz kendinizi ifade edemeyecek ve cok sikintilar yasayacak. Siz daha hafif gogus gerersiniz dile hakimsiniz. Ikinizden biri bu zorlugu goguslemeli. Ben esim icin Almanyada yasiyorum her turlu sikintiyi cektim. Yalnizligi kabullendim. Hic ama hic kolay degil. Cikip dergimi alip okuyabilecegim bir yer degil cunku alabilecegim dergim bile yok.
Esiniz yakmak istiyorsaniz buyrun. Ben calisirken esime bakarim diyorsaniz hayhay.
O dil okuluna gider iyi bir Is bulana kadar erkeklik gorevini siz alirsiniz iki taraf da raziysa. Ki cocuk olacak diyorsunuz. Almanyada yasamak daha zor bir türk icin. Siz iki kulture de asinasiniz yani sizin icin daha kolay olmali. Esimi yakarim diyorsan buyur hodri meydan. Esim icin katlaniyorum yoksa hicbirsey gun beni burada tutamaz. Aileden bir sekilde birinin sabir gostermesi lazim. Secimi yaptik ve sabir gosteriyoruz

Bır şikayet anında bır daha gıremeye bılırsın buraya
Kanunlar 6 ayda gırıs yapın degıl yılın 6 ay+ 1 gününü Almanya'da yasamayı zorunlu kılıyor
Burda yeterli parayı ve yeterlı büyüklükte evınızın olması şart
Sosyal yardım almamanız gerekıyor
Eşiniz es burlesmesı müracatını tr de yapacak
Kağıtlar buraya geldıgınde auslanderbehörde sizi çağırıp evrakları ıstıyor ve geliyor herşey yolundaysa
Ha bırde esınızın tr de Almanca ögrenıp sınavı geçmesi gerekir

Yapmayin en azindan turkce biliyorsunuz ve de turksunuz. Esiniz kendinizi ifade edemeyecek ve cok sikintilar yasayacak. Siz daha hafif gogus gerersiniz dile hakimsiniz. Ikinizden biri bu zorlugu goguslemeli. Ben esim icin Almanyada yasiyorum her turlu sikintiyi cektim. Yalnizligi kabullendim. Hic ama hic kolay degil. Cikip dergimi alip okuyabilecegim bir yer degil cunku alabilecegim dergim bile yok.
Esiniz yakmak istiyorsaniz buyrun. Ben calisirken esime bakarim diyorsaniz hayhay.
O dil okuluna gider iyi bir Is bulana kadar erkeklik gorevini siz alirsiniz iki taraf da raziysa. Ki cocuk olacak diyorsunuz. Almanyada yasamak daha zor bir türk icin. Siz iki kulture de asinasiniz yani sizin icin daha kolay olmali. Esimi yakarim diyorsan buyur hodri meydan. Esim icin katlaniyorum yoksa hicbirsey gun beni burada tutamaz. Aileden bir sekilde birinin sabir gostermesi lazim. Secimi yaptik ve sabir gosteriyoruz
Bu kadar negatıflık fazla degilmi canım

Ben hollandada yasiyorum, ve turkiyeden birini bulup evlenen cok yakinlarimda.
Ve tabi hollandaya yasiniyorlar.
Tersini hic gormedim.
Ama benim tercihim degil pek. Yine nasip kismet ama pek kolay degil senin icinde onun icinde.
Mesela enistem turkiyede yasamiyrdu, hollandadaydi yine ama oturumu yoktu.
Bekar evlerinde kaliyordu. Hollandacasi yok, cat pat kndini kurtariyor.
Ve kendine sirket acti.
Ama sonuc olrak kagitlar, telefon konusmalari, is gorusmelerini ablam ayarliyor hep. Bide 2 cocuk. Zor oluyor.
Ben turkiyeden biriyle evleniceksem turkiyede yasamayi tercih ederim.
Ayrica turkiyeden burya gelen erkek bende " buyuk sehri gorup, tozuta bilir' korkusu yasatiyor.

Bu kadar negatıflık fazla degilmi canım
Az bile. Ege orada iyi bir isleri varsa burada sil bastan baslamak cok anlamsiz. Adam issiz ve dilsiz burada ne kadar saglikli yasayabilir. Bencillik acikcasi. Birinin zaten buna katlanmasi gerekiyor ulke degistiriyorsun boru degil. Cocuk dogacak. Baba evde emzirsin Anne de ise gitsin hersey Hakim olan o cunku. Baska cozumu olan. Eve para getiren ve cocuga bakan birileri lazim. O Adam burada hemen dilsiz ne kadar iyi bir Is bulabilir

Bencede yaaa bu korkutma çalışmak da ne demek sanki ölüme götürücek kocasını.
Hodri meydanmis. Sen eşin için almanyaya gelebiliyosun sa konu sahibinin de kocası belki karısı için almanyayi tercih edecek ,kadın baktı ki mutlu değil?
Fikir verebilirsin ama sana uymuyor diye meydan okumalar felan
Hey allahım allah herkese akıl fikir versin

Turkiyede yasayacaginiz evlenmeden once belli degil miydi? Sonucta kabul ettiniz turkiyede yasamayi ve evlendiniz.

Ama en bastan yok ben turkiyede yasayamam diyen biriyseniz o zaman almanyadan biriyle evlenecektiniz ya da esinize almanyada yasayalim yoksa bu is olmasin diyecektiniz.

Basta kabul edip evlenip hamile kaldiktan sonra hic almanyada yasamamis esinize hadi gel almanya da yasayalim derseniz kabul etmemesi cok normal.

Az bile. Ege orada iyi bir isleri varsa burada sil bastan baslamak cok anlamsiz. Adam issiz ve dilsiz burada ne kadar saglikli yasayabilir. Bencillik acikcasi. Birinin zaten buna katlanmasi gerekiyor ulke degistiriyorsun boru degil. Cocuk dogacak. Baba evde emzirsin Anne de ise gitsin hersey Hakim olan o cunku. Baska cozumu olan. Eve para getiren ve cocuga bakan birileri lazim. O Adam burada hemen dilsiz ne kadar iyi bir Is bulabilir
Bana burayı sen betimlemeye calışma istersen
Hani halk arasında denıyor ya ithal gelin
Bu kadar kötüydü nıye geldın
Madem kötü bır yer nıye kalıyon
Hayat müşterek sekerım kadında çalışır ev gecındırır
Burda erkegımı özellestırıyon yoksa kadını yerıyon anlamadım uzatmakta ıstemıyorum fıkırlerınle senı yalnız bırakıyorum ama başkasının hayallerıne ket vurma bu yarım yamalak Almanya görüslerınle lütfen

Ne zamandır evlisin? Ben de Almanya'da doğdum büyüdüm ve beş sene önce evlenip Türkiye'ye geldim. İş buldum, çalıştım, hemen çocuk yapmadım. Bu işler belli bir alışma süreci istiyor. Kendine biraz zaman tanıyabilirsin. Benim eşimin burada evi ve işi olduğu için, bizde hiç Almanya'ya gitme mevzusu olmadı. Burada masa başı güzel bir işi var, orada böyle bir iş bulamazdık ona. Dil yok. Türkiye'deki eğitimi zaten kabul etmiyorlar. İyi düşün derim. Bir de doğum için Almanya'ya gitmişken, hemen Alman vatandaşlığına müracaat et. Ben öyle yaptım. Türkiye'de biraz sorunlar yaşıyorum ama en azından Almanya'ya ailemin yanına rahat gidip geliyorum ve kızım da çifte vatandaş oldu. Eğer Almanya'da bir hayat düşünüyorsan vatndaşlık işini hallet.

Bana burayı sen betimlemeye calışma istersen
Hani halk arasında denıyor ya ithal gelin
Bu kadar kötüydü nıye geldın
Madem kötü bır yer nıye kalıyon
Hayat müşterek sekerım kadında çalışır ev gecındırır
Burda erkegımı özellestırıyon yoksa kadını yerıyon anlamadım uzatmakta ıstemıyorum fıkırlerınle senı yalnız bırakıyorum ama başkasının hayallerıne ket vurma bu yarım yamalak Almanya görüslerınle lütfen

Zaten buraya evlenerek gelein kadinlarin hepsi cahil cüheyla kader kurbani kisiler.
Ben bile isteye geldim ve sabir gösteriyorum diyorum.
Esim icin katlaniyorum kabullendim diyorum.
O adami ikna edersem diyor. Ben de acik acik ne düsündüyügümü söylüyorum.
Neden ben betimlemeye calismayacak misim?
Hic mi sosyoloji bilmiyorum, hic mi insan psikolojisi bilmiyorum saniyorsun.
Mantikli seyler yazmaya calistim. Gecim derdim anne özlemim ya da birsürü sey de siralayabilirdi mutsuzum demesine dayanarak yazdim bunlari.
Esini buraya getirmesi kendi mutsuzluguna bir nebze care olabilir ama esinin devamli mutsuz olmasi onu da etkilemeyecek mi.
Ben türkiyeden gelmis bir insan olarak esini baz alarak yazdim.
Cinsiyetci degilim insancilim.
Ana dili gibi almanca konusmasi aylar alacak o adamin.
Sen türkceyi bildigin halde mutsuzken o adam hem kültür hem de dil savasinin icine girecek.
Ama ben yazmiyim betimlemeyeyim, hadi daha insancillar betimlesin sinirlerim zipladi sen betimlemeye calisma ostersen derken. Tamam örtmenim ben sustum sen anlat yapilacak islemleri.
Mutluluk garantisi var cünkü o islemler halledildikten sonra.
Yazacagim varsa da yazmam artik, kurallari koyan bayan. Siz yorum yapin bir tek. Ben ufacik benyimle betimlemeye calismayayim ha ne dersin.

Zaten buraya evlenerek gelein kadinlarin hepsi cahil cüheyla kader kurbani kisiler.
Mantikli seyler yazmaya calistim. Gecim derdim anne özlemim ya da birsürü sey de siralayabilirdi mutsuzum demesine dayanarak yazdim bunlari.
Esini buraya getirmesi kendi mutsuzluguna bir nebze care olabilir ama esinin devamli mutsuz olmasi onu da etkilemeyecek mi.
Sen türkceyi bildigin halde mutsuzken o adam hem kültür hem de dil savasinin icine girecek.
Ama ben yazmiyim betimlemeyeyim, hadi daha insancillar betimlesin sinirlerim zipladi sen betimlemeye calisma ostersen derken. Tamam örtmenim ben sustum sen anlat yapilacak islemleri.
Yazacagim varsa da yazmam artik, kurallari koyan bayan. Siz yorum yapin bir tek. Ben ufacik benyimle betimlemeye calismayayim ha ne dersin.

Burda doğup büyüyenlerin çoğu buraya adeta aşık. Ve sonradan gelen bizleri beğenmiyorlar sanırım ( ki ben öğrenci olarak geldim yine durum bu) onlar anlamıyor aileleri anaları bacıları herkesleri yanında, dili konuşmamak gibi dertleri de yok. Onun için herkesin bakış açısı değişik, ama saygı şart.

Burda doğup büyüyenlerin çoğu buraya adeta aşık. Ve sonradan gelen bizleri beğenmiyorlar sanırım ( ki ben öğrenci olarak geldim yine durum bu) onlar anlamıyor aileleri anaları bacıları herkesleri yanında, dili konuşmamak gibi dertleri de yok. Onun için herkesin bakış açısı değişik, ama saygı şart.

Saygi sart kesinlikle.
Simdi bile saygisizlik degil de nedir bu bana karsi, ithal gelinmis, sen betimlememeymis.
Allah askina bunlar nedir yahu.
Sevdigim adamla evlendim ben. güvendim ona, baska ülkeye de giderdim.
Zor dedik diye su bana yapilan yoruma bakar misin?
Ben egitimimi yapip geldim, herseyimi geride biraktim esim, ailem icin. Mutsuz da olsam bir gün pisman olmadim.
Kadin bana beyenmiyorsun da neden geldin yazmis.
Annenin kinasi varmis ona geldim. Ne cevap vereyim ben sana.

Saygi sart kesinlikle.
Simdi bile saygisizlik degil de nedir bu bana karsi, ithal gelinmis, sen betimlememeymis.
Allah askina bunlar nedir yahu.
Sevdigim adamla evlendim ben. güvendim ona, baska ülkeye de giderdim.
Zor dedik diye su bana yapilan yoruma bakar misin?
Ben egitimimi yapip geldim, herseyimi geride biraktim esim, ailem icin. Mutsuz da olsam bir gün pisman olmadim.
Kadin bana beyenmiyorsun da neden geldin yazmis.
Annenin kinasi varmis ona geldim. Ne cevap vereyim ben sana.

İthal gelin ve damat ibaresini burda duydum ben, insanı aşağılayan bir saçma zihniyetin ürünü ve bu zihniyet yıllarca Türkiye'den gelen gelin ve damatlari ezdi. Kader diye bişey var sen evlendin geldin diye kimse o yakıştirmayi yapamaz. Kraldan çok kralcılar yahu. Bi insan çok sevmediği yerde de yaşamak zorunda kalabilir ve o ülke hakkında fikirlerini beyan edebilir.. Net

Bebeğin doğduktan sonra bebek üzerinden aile birleşimi yapabilirsin ozaman kursada gitmesine gerek kalmaz. sende alman vatandaşlığına başvur doğum izninde olduğun için çalışmanı istemicekler. Buarada almanyada doğum yapcam demişsin sigorta işini naptın ?

Cidden olayı iyice arabeskleştirdiniz. İnsanlar 40 yaşından sonra yurtdışına taşınıyorlar da hem dil öğreniyorlar, hem çalışıp çabalayıp tutunuyorlar, yine huzurla yaşıyorlar. Eşi yakacak bir şey yok. Saksı değilse yaşadığı yerin dilini öğrenir zaten bir insan, normal olan bu. Sizin sadece "sabredilerek" geçirilecek bir hayatınızın olması sizin sorununuz. Bunu yurtdışına taşınmanın bir getirisiymiş gibi burada insanlara anlatmanız yanlış. Almanya'nin yaşam standartları daha iyi Türkiye'den. Biraz da aklını ve potansiyelini kullanan insan gider güzelce yaşar. Herkes sizin gibi yaşayacak diye bir şey yok.

İthal gelin ve damat ibaresini burda duydum ben, insanı aşağılayan bir saçma zihniyetin ürünü ve bu zihniyet yıllarca Türkiye'den gelen gelin ve damatlari ezdi. Kader diye bişey var sen evlendin geldin diye kimse o yakıştirmayi yapamaz. Kraldan çok kralcılar yahu. Bi insan çok sevmediği yerde de yaşamak zorunda kalabilir ve o ülke hakkında fikirlerini beyan edebilir.. Net

Bu zihniyet yüzünden zaten burada yalnizlik cekiyorum cünkü iclerine girilmeyecek kadar korkunc bir zihniyet, insan ayrimi bu.
Zaten var olan irkciliga mi gögüs gerelim yoksa kendi milletimizin bu sekilde asagilamalarina mi?
Ben yalnizim, gurur duyuyorum bu yalnizlikla cünkü cok kaliteli.
Bu zihniyetle oturup kahve icemem.
Ha yine zor, cok zor derim. Nedir yani ulu vatanina küfür mü ettim ?
Zor kardesim zor. Adam icin de zor olacak bebek dogunca sosyal yardim al bik bik demesi kolay.
Cocuguna istedigin seyi alamayinca canin iki yanacak ama.
Devletten yardim aliyorsan evine ne aldigina kadar gelip bakiyorlar adamin.
Orada idare edilebiliyorsa bosuna yipranmaya degmeze getiryorum cünkü ya sen ya o bu zorlugu cekecek baska yolu yok cok normal bir sürec bu, ülke degistiriyorsun.
Sen mutsuzsan o da sana mutsuzun türkiyeye geri dönelim der kisir döngü iste bu.
Gerci tecrube etmis kisilerin yazmasi sacma ben tihal gelinim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X