Almanya’da Hamburger Morgenpost gazetesi saldırıya uğradı

archangelus

veritasaequitas
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
3.508
3.431
168
Hz.Muhammed karikatürlerini yayınlayan Alman gazeteye kundaklama girişimi

Almanya’da ‘Hamburger Morgenpost’ adlı gazeteye dün gece yarısı kundaklama girişiminde bulunuldu. Gazete, Fransa’da Charlie Hebdo saldırısının ardından tepki olarak, Charlie Hebdo’da yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerini basmıştı.

Saldırının yayımlanan karikatürler nedeniyle mi, yoksa başka nedenle mi yapıldığı şimdilik bilinmiyor. Gazetenin depo çalışanlarının ifadelerine göre, saat 02.20 sularında meydana gelen saldırıda, gazetenin camları kırılarak, yakılmak istendi. Stern Online, olayla ilgili şüphelenilen iki kişinin soruşturulduğunu duyurdu. Polis konuya ilişkin ayrıntı vermekten kaçınırken, olayın karikatürlerin yayımlanmasıyla ilgili olabileceği üzerinde durduğu belirtiliyor. Saldırıda yaralanan olmadı. Yangının erken müdahale ile büyümeden söndürüldüğü kaydedildi.

Hamburger Morgenpost gazetesi, Charlie Hebdo saldırısına tepki olarak, Charlie Hebdo’da yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerini yayımlamış ve “Bu kadar özgürlük olmalı. 12 kişinin ölmesine neden olan karikatürleri yayımlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. (DHA)

http://sozcu.com.tr/2015/dunya/almanyada-hamburger-morgenpost-gazetesi-saldiriya-ugradi-706553/

Iyi mi yapmis? Bir dinin kutsal degerlerine asla laf atilmali, asla dalga konusu olmamali.
Peygamberimizin karikaturunu yayinlamislarmis!
Yazik ya yazik, ne istiyorsunuz Islamdan?
Hak din olduguna inandiginiz icin mi bu kadar cekememeniz?
Bu kadar saldirmaniz?
Pes vallahi, pes...

onlara baksan h.z isa ile ilgilide cok fazla karikatur paylasıyorlar..

Mizah sadece gulmek icin yapilmaz. Mizahin asil amaci insanlari dusunmeye sevketmektir. Tabi bu konuda zorlanan bir takim insanlar bunu anlamaz ama sanat gene de sanat olmaya devam eder. Hristiyanlarda peygamberler her zaman sanata konu olmuslardir, muslumanlar arasinda ise sanat adeta ocu gibi gosterilmis senelerce.. Peygamberi resmetmek yasak, tabu. Telli muzik aletleri haram. Kadin sesinden sarki haram, heykel haram, put. Yabancilardan, Hz. Isanin heykelini meydanlara, kiliselere asarken, boyunlarinda tasirken, filmlerinde oynatir, karikaturlerini yaparken sizin tabularinizi anlamasini bekleyemezsiniz. Bir resim, bir karikatur, bir heykel ve muzik ile insanlarin inanci nasil vurulur, adamlarin boyle bir kompleksi yok ki, onlar acisindan akillara zarar. Onlarin peygamberi hayatlarinin her yerinde, onlarla icice yasiyor, bundan da zevk aliyor gurur duyuyorlar. Hz. Muhammedin resmini yapmanin cezasi olumdur diye Kuranda mi yaziyor anlamadim zaten.

Bu ne saldırganlık ?
Resmen barbarlık bu yapılan...Hadi karikatür yanlış o tamam da derdinizi güzelce anlatamıyor mu bu insanlar ?

'Mekke’nin panayırlarında insanların hem dünya hem de ukba hayatını kurtarmak için çadır çadır, ev ev gezip onları İslâm’a davet ederken sürekli horlandı, alay edildi, en ağır hakaretlere uğradı, yüzüne toprak atıldı ve hatta namaz kılarken dahi üzerine hayvan pisliği atıldı. Ama O (sav), bütün bunlara rağmen onlar hakkında bedduada bulunmadı, bilakis:

- “Ya Rabbî, onlar bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardı” şeklinde şefkat ve merhametini izhar etmişti. '

Boyle bir peygamberin ummetinin bu halde olmasından utanc duyuyorum. Müslümanlığın barbarlikla es deger gösterilmesine sebep olanlari da Allaha havale ediyorum.

yapılanlar yanlıs kendı peygamberlerının karakaturunu yapıyor olabaılırler o onların dusuncesı ama islamda bu yok bız peygamberımızın dınımızın alay konusu olmasını isıtemıyoruz ha bunun cezacı tabıkı ölüm olmamalı ıslambırlıgı gıbı bırsey var sanırım yılda bır toplantı oluyor orda gerekenı soyleyıp hıc bır ulkede peygamberımıızın karakaturu yapılmasını ıstemıyoruz dıye konusma yapılabılınır...sonucu ölüm olmamamılı onlar bızlerın hassatıyedını muslumanlıgı ıslamın hassasıyetını bılemeye bılırler bunu anlatmak konusmak gerekır olumler saldırılar yapmak degıl degıl boyle yaparak muslumanlık karalanıyor hep saldırgan barbar olarak gorunuyor yanlışşşş...dınızmız kesınlıkle aytelerle bıle alay edılmemsı gerektıgını bıldırıyor...

Adamlar kendi ülkelerinde istedikleri gibi eleştirebilirler istedikleri dini de, dinin liderini de... Ya bu müslümanlar da cidden sinir bozucu. Kendi şeriat ülkelerinde hiçbir şeye izin vermezler, üstüne bir de agızlarına ne gelirse sayarlar diger dinler için... Bir de gidip başkalarının ülkesinde magandalık yapıyorlar. Kendi şeriat ülkende zaten izin vermiyorsun, başka ülkelere burnunu sokma bari. Bir tanesi de çıkıp 7/24 diger dinleri eleştiren, dalga geçen, aşagılayan şeriat ülkelerini + kendi dindaşlarını eleştirmez ama.

Hep bana hep bana zihniyeti işte. Tek bunlara saygı duyulacak çünkü bunlarınki süper bi din falan. Sıktı gerçekten. Altı üstü karikatür yahu. Bırakın da bari kendi ülkelerinde rahat etsinler.

Ya bir de bunlar kurban bayramında inek falan kesiyor. Hindular tepki vermiyor hiç. Bunlar gibi insanlık dışı magandalıklar peşinde de koşmuyorlar. Kendi ülkelerinde tepki verirler ama başka ülkelere gidip de bunlar gibi zıvanadan çıkmazlar. Bunlar niye böyle ki?

Dinle peygamberlerle dalga geçmenin neyi mizahtır Allah aşkına
onlar kendi peygamberiyle de dalga geçiyor diye savunulması da ayrıca komik
bir Hristiyan neden kendi dini ve hz.isa ile dalga geçer ki
bence bir hristiyan diniyle dalga geçmez
dalga geçenler hiç bir dine inanmayan kişiler diye düşünüyorum
saldırılara gelince son derece yanlış buluyorum
benim dinime saldırdı,dalga geçti diye gidip kundaklamak,adam öldürmek nedir
yapılan bir pisliği,bir pisliklemi yok edecez
bunlar islam adına yapılmıyor zaten,azıcık akıllı olan anlar
bizim ülkemizdede destek verenleri kınıyorum
sanıyorlarki bu kişiler islama hizmet ediyor
peygamber efendimize ne hakaretler yapıldı,vücuduna taşlar atıldı
ama o hep sabretti ümmeti için,o demezmiydi dinimize bana hakaret edenleri öldürelim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…