Almanya'da yeni gelin olmak

Possible11

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
51
57
18
Slm arkadaşlar buraya geleli henüz 2 ay yeni bitmiş durumda. Ama ben hala alışamadım. Burada olup daha önceden gelip alışmak için neler yaptıklarını anlatırlarsa sevinirim. Dil bilmemek çok zor. Tek başına bir şey yapamamaktan artık çok sıkıldım. Türkiyede gayet aktiftim herşeyi kendiö yapar sorunlarımı kendim çözerdim. Üniversite okudum. Dilim olsa burda master devam edeceğim ama yok. Yazarsanız sevinirm

Alismak basta zor gelebilir ailelerin uzak oldugundan dolayi ama alisilamicak bi durumda degil(ben sahsen alistim cok sukur yurt dişindan turkiyeye gelin geldim) . Yurt dişindaki gordugum cogu gelin ornegin kurslara gittiler , cevredeki turk bayanlarla ortam kurdular disarda aile vasitasiyla tanistilar derken kendi hayat duzenlerini kurmus oldular eşinizinde burda size yardim etmesi gerekiyor kendi basiniza biraz zor.. Okul icin almanca kursana gidip almancayi Ogrenmenin ardindan diploman icin tercumanlik burosundan tercume ettirmen gerekecektir almanca zor bi dil degil hic bozma morelini o konuda:) . Master icinse almanyayi bilmiyorum ama hollandada 20.000 euro civarindaydi. Devlet masteri luks bir egitim olarak goruyor ( suresi 1 sene zaten) karsilamiyor.

Slm arkadaşlar buraya geleli henüz 2 ay yeni bitmiş durumda. Ama ben hala alışamadım. Burada olup daha önceden gelip alışmak için neler yaptıklarını anlatırlarsa sevinirim. Dil bilmemek çok zor. Tek başına bir şey yapamamaktan artık çok sıkıldım. Türkiyede gayet aktiftim herşeyi kendiö yapar sorunlarımı kendim çözerdim. Üniversite okudum. Dilim olsa burda master devam edeceğim ama yok. Yazarsanız sevinirm

Merhaba konu biraz yanlış yerde olmuş sanırım

ablam diş hekimi istanbulda yaşıyordu ve çok cesurca bir karar ile evlenip Almanyaya yerleşti
2 yıldır orada yoğun bir şekilde dil kursu ehliyet kursu ve birçok şeye adapte olmaya çalışıyor eşini çok seviyor yoksa dayılcak gibi değil diyor:)
devamlı gidip geliyor bizde çok özlüyoruz yıllar geçsede alışılmıyor

Evet benımde dil kursum başlıcak zaten 1 ay sonra . Dil kursunun ardından uyum kursu vs. Derken zaman gececk diye dusunuyorum. Eşimide seviyorum destekte oluyor yeterince ama hala bir yoksunluk var. Hala arıyorum Türkiyeyi normal sanırım bu tarz seyler. Hayırlısı olsun hakkımızda umarım daha hızlı entegre olurum

Ayrıca başlığı yanlış yere açmışım evet. Onu bende sonradan fark ettim. Nasıl düzeltilir bilmiyorum

Back
X