Almanyadan Türkiyeye gelin gelipde alisamayip geri donen varmi....

sinderella1985

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
70
14
3
Kizlar yurtdisindan turkiyeye gelin gelipde alisamayip geri donen varmi ben gelelsekiz sene olcak baya bir zaman oldu ama hala alisamiyorum cocugum var esime almanyaya yerleselim diyorum istemiyor ne yapicam bilmiyorum esim oraya gitsem hemen iş bulabilcemmi cok zorluk cekeriz diyor ne yapmam lazim sizce aranizda alisamayip geri donen oldumu....

Son düzenleme:
Dogma buyume oraliysaniz, alismaniz zor tabi. Bir de avrupanin yuksek yasam standartlarina alisinca, Turkiye cekilmez gelebilir. Belki yasadiginiz sehre adapte olamamissinizdir. Sehir degistirin imkaniniz varsa.

Ben varim. 1yil oldu hala alisamadim. Donelim diyorum aynen tek sorun esimin orda is bulup bulamiyacagi..

Ben varım, ben Almanya dan esim Baska ülkeden buraya yerleştik burdan cok memnunuz Oray'a sadece gezmeye gidiyoruz tekrar orada yaşadığımı hayal edemiyorum...

Bende diyorum esime seneler sonra daha da pisman oluruz simdide gidelim iki sene icerisinde duzenimizi oturturuz ama zor geliyor işde ona herseyi keske en basindan yapsaydim direk onu gozurseydim almanyaya ..bu kadar zorlancami bilmiyordum tabimi hersey toz pembe gozukuyor insana ozamanlar off off sunny day sen hangi sehirde kaliyorsun tr de almanyad a hangi sehirde kaliyordun

allah yardimciniz olsn
dönenide gördüm alisanida bence bu insandan insana degisio
standartlarada bagli tabi
eger almanyada yasadiniz standartin altinda bi yasam sürdüryorsan zorlanman cok normal
ama maddi acidan rahatsan daha kolay olabilir bence

DOĞDUĞUN YER DEĞİL, DOYDUĞUN YER VATANDIR.
İNSANLAR AYNI İNSAN İYİSİ VAR KÖTÜSÜ VAR İNSANLAR DIŞINDA BAŞKA NE VAR EVLER ARABALAR AĞAÇLAR CADDELER SOKAKLAR ONLARDA HER YERDE VAR.
BENCE OLDUĞUNUZ YERDE MUTLU OLUN.

Merhaba kizlar,
Ben Ispanya'dan yaziyorum. buraya gelin geldim. Burada universitede calisiyorum. burada bir arastirma projesi icin almanyada buyumus sonra turkiyeye donmus kisilerle roportajlar yapiyoruz. sohbet seklinde geciyor. almanyada buyumek size bir sey katti mi diye anlamaya calisiyoruz. neden dondugunuzu, turkiyede ve almanyadaki hayatla ilgili gorus ve dusuncelerinizi anlatiyorsunuz. roportaj yapmak isteyen olur mu aranizda? eger ilgilenen olursa projeyle ilgili sayfayi vs. ozelden mesaj atabilirim sizlere. tesekkurler.

Back
X