Alo babacığım

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
  • Alo babacığım

Yılmaz Özdil

- Selamünaleyküm babacığım.
    - Aleykümselam.
    - Aklıma takıldı da, bizim oylama ne zaman yapılacak babacığım?
    - Ne oylaması?
    - E hepsinin oylaması yapıldı, bizim oylama yapılmayacak mı babacığım?
    - Sende bu zeka varken bize bi gün tam oylama yapacaklar evladım!
    - Anlamadım babacığım?
    - Anlasaydın şaşardım zaten, kapat şu telefonu zırt pırt arama!
    - Peki faizlerimizi ne zaman geri iade alacağız babacığım?
    - La havle, hangi faiz?
    - Paraları yakalananlara paralarının üstüne faiz ödenmedi mi babacığım?
    - Oğlum seninkiler yakalandı mı?
    - Yakalanmadı mı?
    - Oooff, of…
    - Hiç olmazsa 30 milyon avromuz yakalandı diye biliyorum babacığım.
    - Evladım delirtçen mi lan beni!
    - Ama bu haksızlık değil mi babacığım, kabahatimiz yakalatmamak mı yani, hepsini sıfırla diye tutturdun, bak mağdur olduk senin yüzünden.
    - Allahım sen sabır ver…
    - Bari bunları gelip alsınlar da, fırsat bu fırsat üç beş kuruş iade de biz alalım.
    - Neyleri alsınlar?!
    - Evdekileri babacığım.
    - Oğlum onları hâlâ evde mi tutuyorsun, yakacan hepimizi…
    - Aslında hepsini gönderip evi boşaltmıştım ama Allah’ın izniyle bir senedir birikmeye devam ediyor babacığım, çok bereketlisin.
    - Başlatma bereketine, çabuk amcanı çağır, enişteni çağır, sakın kıpırdama bi yere kızkardeşinigönderiyorum!
    - Peki babacığım.
    http://sozcu.com.tr/2015/yazarlar/yilmaz-ozdil/alo-babacigim-718411/

Bilal'in zeka seviyesi üzerinden yapılan göndermeler de sıktı gerçekten. Bu muhalefet türünü de sevmiyorum.

başka birşey yapılmıyor zaten icraat yok

Bu yoruma kısmen katılıyorum. Muhalefetin hükümetin yanlışları üzerinden politika yaptığı doğru ama sadece bunu yapıyorlar da diyemeyiz, bize gösterilen, ekranlardan yayınlanan kısmı bu. Belediye seçimleri zamanı Mansur Yavaş'ın, Mustafa Sarıgül'ün projeleri/seçim vaatlerini okumuştum Kadir Topbaş ya da Melih Gökçek'in projelerinden daha iyiydi. Ama o zamanda "Muhalefet hiçbir şey yapmıyor" deniyordu. Yapıyor oysa, araştırmak lazım.

Tabii yaptığını gösterebilmek, duyurabilmek de gerekiyor bu beceriye sahip olmadıklarını, pazarlama, reklam ve halkla ilişkiler konularında kötü olduklarını düşünüyorum.

muhalefetin vaadleri bir işe yaramıyorki adamlar sistemi oturtmuş seçimlerde yapılan usulsüzlükleri bilmeyen yok ama sandığına sahip çıkan bi muhalefette yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…