dişlerinin dizilimi çok bozuk olmasa bile doktorlar çenenin ne kadar öne veya geriye alınacağını belirlemek için bir takın hazırlıklar yapıyorlar bu da 1 seneyi buluyor genelde ama yine bu konuları doktorunla konuşmanda fayda var canım
Ankara Hacettepe Üniversitesi'nden Prof.Emin Mavili'ye hem çene hem de burun ameliyatı oldum, sonuç mükemmel. Ben de de aynı sorun vardı, alt çenem öndeydi ve yıllarca başka doktorlar yanlış tedaviler uygulandı, şimdi ise yüzüm tamamen doğal bir biçimde düzeldi. Çok da ilgili bir doktor. İstediğiniz zaman ulabiliyorsunuz. Yıllarca çeşitli tedavi ve sonucu hüsranla biten ameliyatlardan sonra istediğime kavuştum. Kesinlikle tavsiye ederim.
bu yaz ameliyat olmak istiyorum daha doktora gitmedim ve merak ettiğim şey kzlar ameliyat öncesi hazırlık dönemi ne kadar sürüyoo sizce bu yaza kadar yetişirmi bütün hazırlıklar ??
not:dişlerimin dizilimi çok bozuk değil problem daha çok çenemin önde olması :2:
Yanlış bilgilendirme yapmış arkadaş:44:
eğer diş diziliminde sorun yoksa ,çene törpülemesi yaptırabilirsin .Ben de araştırıyorum bunu.
Diş diziliminde sorun olmasa bile alt dişler üst dişlerin önüne geçiyorsa ortodontik tedavi veya cerrahi gerekiyor. Ama çene kapanışında bir bozukluk yoksa yani üst dişler olması gerektiği kadar öndeyse ama çene dışardan çıkık ve ilerde görünüyorsa törpüleme yapıyorlar.
Benimde alt çenem önde çok araştırdım doktorlarla görüştüm 'ameliyat olman gerekiyor' diyen olmuştu ama şimdi tel tedavisiyle düzelebileceğini söyleyen bir doktorla tedaviye başladım.. Daha doktora gitmedim demişsiniz gittiğinizde belki ameliyatsız düzeltebileceğini söyler tabi ortodontiste gitcekseniz. Eğer direk plastik cerraha gidecekseniz o da duruma göre bir ortodontiste yönlendirir belki.. Geçmiş olsun
Ben de kapanış bozukluğu demek istemiştim .Eğer kapanış bozukluğunuz yoksa sadece törpüleme yeterli.
Senin kapanış problemin mi var ? çene şeklin nasıl canım ?
Evet aynen kapanış bozukluğu yoksa törpülüyorlar.
Benim alt dişlerimle üst dişlerim kapattığımda üst üste geliyor (yani alt çenem biraz önde) ama dışarıdan çenem ileride görünmüyor o yüzden ameliyat denildiğinde pek sıcak bakmadım. Şimdi telle kapanışım düzeltilecek inşallah..
Peki senin nasıl ?
Ne güzel dışarıdan ileride görünmemesi .Doktorunun dediği gibi sadece telle sorun çözülebilir.
Benim kapanış sorunum yok fakat çene ucum biraz uzun sankiyuvarlak bir formda olmasını istiyorum .Törpüleme işleminde ise hangi doktor uzman, hangisine gidilir bilmiyorum
Benim de öyle abartılacak bir durumum yok allaha şükür .Dışarıdan bakınca kimse aaaaaa şu kızın çenesine bak demez ama beni mutsuz ediyor ben hep küçüçük çenelere özenmişimdir .İnsan hep kendisinde olmayanı ister ya benimkiside o hesap .
Çok sağol ilgin için canım ben biraz daha araştırayım kafaya koydum çünkü .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?