Alt komşum sesimizden rahatsız oluyor

donusk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2019
50
10
88
26
Merhabalar 2 ay önce yeni bir eve taşındım 3.katta oturuyorum 16 aylık bir oğlum var 2 aydır alt komşum üç dört sefer tavana vurdu güm güm bir kaç sefer ev sahibimizi arayıp bizi şikayet etti sesimizden dolayı sesimizde normal yürüme sesi süpürge sesi vs vs en sonunda bu hareketler ve ev sahibine şikayetlerden aknra kapıma geldi kendisi rahatsız olduğunuz söyledi her sabah biz 7 de uyanınca onlar da uyanıyormuş dolap sesi çıkıyormuş ev süpürünce bütün ev ayağa kalkıyormuş gündüz bebekten fırsat bulamadığım için çocuk durmadığı için kalan işlerimi bebek akşam uyuyunca yapıyorum gece 2 ye 3 e kadar evde geziyormuşum ayak ucumda yürüyorum alttakiler rahatsız olmasın diye ve alt komşumun da 3 tane çocuğu var bu arada ikisi büyük biri kiçük onun da mutlak alta ses gidiyordur ben bebek olduğunu belirttim her gün dışarıda ve kayınvalideme de gittiğimi belirttim 3 saat evde yokum dedim bebek de gündüz 3 saat uyuyor zaten dedim toplam 6 saat ses olmuyor evde dedim geri kalan saatlerde de tolere etmesini rica ettim ki bebeğin akşam uyuma saatinde eve giriyorum akşam 8-9 da yani evler binalar parkeler inceyse benim yapacağım bir şey yok anlayış göstermesini söyledim beni rahatsız etme dedi bastırarak ben de kusura bakma ben bebekliyim dedim çocğunun arkasına sığınıyorsun deyip başka şekilde görüşürüz o zaman diyip çekip gitti ben bu durumda ne yapabilirim önerisi olan var mı çok çaresizim

Merhabalar 2 ay önce yeni bir eve taşındım 3.katta oturuyorum 16 aylık bir oğlum var 2 aydır alt komşum üç dört sefer tavana vurdu güm güm bir kaç sefer ev sahibimizi arayıp bizi şikayet etti sesimizden dolayı sesimizde normal yürüme sesi süpürge sesi vs vs en sonunda bu hareketler ve ev sahibine şikayetlerden aknra kapıma geldi kendisi rahatsız olduğunuz söyledi her sabah biz 7 de uyanınca onlar da uyanıyormuş dolap sesi çıkıyormuş ev süpürünce bütün ev ayağa kalkıyormuş gündüz bebekten fırsat bulamadığım için çocuk durmadığı için kalan işlerimi bebek akşam uyuyunca yapıyorum gece 2 ye 3 e kadar evde geziyormuşum ayak ucumda yürüyorum alttakiler rahatsız olmasın diye ve alt komşumun da 3 tane çocuğu var bu arada ikisi büyük biri kiçük onun da mutlak alta ses gidiyordur ben bebek olduğunu belirttim her gün dışarıda ve kayınvalideme de gittiğimi belirttim 3 saat evde yokum dedim bebek de gündüz 3 saat uyuyor zaten dedim toplam 6 saat ses olmuyor evde dedim geri kalan saatlerde de tolere etmesini rica ettim ki bebeğin akşam uyuma saatinde eve giriyorum akşam 8-9 da yani evler binalar parkeler inceyse benim yapacağım bir şey yok anlayış göstermesini söyledim beni rahatsız etme dedi bastırarak ben de kusura bakma ben bebekliyim dedim çocğunun arkasına sığınıyorsun deyip başka şekilde görüşürüz o zaman diyip çekip gitti ben bu durumda ne yapabilirim önerisi olan var mı çok çaresizim
Bu arada benden önce oturan kişiyi de aynısını yapmış polislik mahkemelik olmuşlar kadın artık bıtktığı için bizim evi satıp gitmiş içini yeni yaptırmış oturmak nasip olmamış kadına ben napıcam bilmiyorum çocuğumla şarkılar söylüyorum oyunları oynuyorum aktivite yaptırıyorum hevesimizi kursağımızda bırakıyor çocuğuma yansıtmak istemiyorum eşimle konuştuk ev sahibimize söyleyip alttaki komşu ile ortak ses yalıtımı yaptırmalarını söyleyeceğiz biz burdan taşınsak başkası oturduğunda da yine aynı sorunlar olacak kadın takıntılı birine benziyor huzurumuzu kaçırdı resmen eve taşındığımıza pişman olduk

Biraz karşılıklı anlayış lazım siz de her şeyde ama çocuğum var yapmayın. Eşya çekiştirme , ev işi vs gündüz vakti yapmalısınız bu doğru. Kimse akşam vakti sizin ev işinizi dinlememeli. Halı kilim gibi zeminler üzerinde hoplama zıplama gibi fiziksel oyunlarınızı yaparsanız ses yalıtımı yapar.

Gece 2-3 de de iş yapılmaz sanki işinizi gündüz halledin devam ederse ev sahibine anlatıp yoksayın.

Akşam kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok hele gece 2-3 e kadar gecenın sessizliğinde tepemde komşu dolanıp dursun istemem evet binalar ince ama bunun ıcın yapacak bisey yok diyip devam edemezsiniz . Nolur? ses kaydı video alır polis çağırır 10 bin küsür cezası var ödersiniz her şikayetinde siz bilirsiniz. 24 saatte 6 saat evde yokum kalan zamanda beni idare et diyemezsiniz . Sabah 7 de de dikkat edeceksınız gece 2-3 de de ayak ucunda yürüyüp napıyorsunuz yürüyüş mü ? İş yapıyorsanız süpürgeyi asılıyorsunuzdur arkanızda parkede yürüyen süpürgenın tekerlek sesi aşağıdaki adam nasıl uyusun ? E süpürge başlığı parkelere sürttükce ses yapar . Siz parmak ucunda yürüyorum die masumlastırmayın yani mutlaka bi iş yapıyorsunuz ki asagıya ses gidiyor . insanlar dınlenmek istiyorlar haklı olarak gece 3 de gezersen sabah 7 de başlarsan aşağıdaki adam ne zaman dinlenecek ? çocuğunuza şarkı soylersınız aktivite yaparsınız sabah 9 akşam 9 arası istediğinizi yapın .

Konu sahibi için konuşmuyorum ,alta nasıl ses geçirdiklerini, saat kaçlara kadar sürdüğünü bilmiyorum ama bazı aileler gerçekten alt katı nasıl gürültüleri ile rahatsız ettiğini bilselerdi ,kendi seslerine hayret ederlerdi ve katlanamazlardı .Süpürge mutlaka gün içinde olmalı bir kere.Toplu yaşama kuralları var ,hepsinin saat aralıkları var ,yasalarla sabit.Gece geç vakit mutfaktaki bulaşık toplama vs sesleri de çok rahatsız edici oluyor.Eşya çekme seni de en anlamadığım ses.Bi insan neden habire eşya çeker ,anlamak mümkün değil.Kısaca özellikle akşam saatlerinde empati kurmak gerekiyor.

Konu sahibi için konuşmuyorum ,alta nasıl ses geçirdiklerini, saat kaçlara kadar sürdüğünü bilmiyorum ama bazı aileler gerçekten alt katı nasıl gürültüleri ile rahatsız ettiğini bilselerdi ,kendi seslerine hayret ederlerdi ve katlanamazlardı .Süpürge mutlaka gün içinde olmalı bir kere.Toplu yaşama kuralları var ,hepsinin saat aralıkları var ,yasalarla sabit.Gece geç vakit mutfaktaki bulaşık toplama vs sesleri de çok rahatsız edici oluyor.Eşya çekme seni de en anlamadığım ses.Bi insan neden habire eşya çeker ,anlamak mümkün değil.Kısaca özellikle akşam saatlerinde empati kurmak gerekiyor.
Gece geç saatte ev süpürmüyorum tabiki de gündüz süpürüyorum 6 dan sonra süpürmüyorum özellikle eşya da çekiştirmiyorum gece ev toplama ise yastık toplama çamaşır katlama bulaşık yerleştirme gibi rutin şeyler gündüz çocuk yaptırmıyor sürekli kucak isteyen bir çocuk gündüz ev süpürme sesime dayanamayan bir insandan bahsediyorum

Akşam kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok hele gece 2-3 e kadar gecenın sessizliğinde tepemde komşu dolanıp dursun istemem evet binalar ince ama bunun ıcın yapacak bisey yok diyip devam edemezsiniz . Nolur? ses kaydı video alır polis çağırır 10 bin küsür cezası var ödersiniz her şikayetinde siz bilirsiniz. 24 saatte 6 saat evde yokum kalan zamanda beni idare et diyemezsiniz . Sabah 7 de de dikkat edeceksınız gece 2-3 de de ayak ucunda yürüyüp napıyorsunuz yürüyüş mü ? İş yapıyorsanız süpürgeyi asılıyorsunuzdur arkanızda parkede yürüyen süpürgenın tekerlek sesi aşağıdaki adam nasıl uyusun ? E süpürge başlığı parkelere sürttükce ses yapar . Siz parmak ucunda yürüyorum die masumlastırmayın yani mutlaka bi iş yapıyorsunuz ki asagıya ses gidiyor . insanlar dınlenmek istiyorlar haklı olarak gece 3 de gezersen sabah 7 de başlarsan aşağıdaki adam ne zaman dinlenecek ? çocuğunuza şarkı soylersınız aktivite yaparsınız sabah 9 akşam 9 arası istediğinizi yapın .
Gece süpürmüyorum evi tabiki de gündüz süpürüyorum gece ev mi süpürülür gündüz evi süpürmeme tahammüle edemiyor kadın

Biraz karşılıklı anlayış lazım siz de her şeyde ama çocuğum var yapmayın. Eşya çekiştirme , ev işi vs gündüz vakti yapmalısınız bu doğru. Kimse akşam vakti sizin ev işinizi dinlememeli. Halı kilim gibi zeminler üzerinde hoplama zıplama gibi fiziksel oyunlarınızı yaparsanız ses yalıtımı yapar.
Eşya çekiştirmiyorum gündüz bile olsa gece asla çekiltirmem zaten gece ev de süpürmüyorum gündüz evi süpürmeme laf ediyor kadın ben ondan bahsetmiştim

Bebeğimin bir oyun odası var zaten iki tane halı var üst üste bir de o halıların üstünde pofuduk bir oyun halısı var onda oynatıyorum oyun odasının fotoğrafı da ektedir

Eklentiler

• IMG_9842.webp
    IMG_9842.webp
    35,4 KB · Görüntüleme: 91
Siz yinede aksam 6 7den sonra elektrik supurgesini tum eve acmayin bi yere bi kirinti dökülür bisey kirilir tamam ama gerisi daha erken vakitte halledilmeli bence
Akşm 6 dan sonra süpürge tutmuyorum eve zaten benim evime misafirlerim ev görmeye bile gelmediler bu arada misafirlerim gelse akşam neler olur kim bilir

Napıosunuz 3 e kadar yürürken parmak uçlarınızda merak ettim yanlış anlamayın
Siz hiç gece lavaboya kalkmıyor musunuz? Gündüz katlayamadığınız çamaşırları katlamıyor musunuz yığınla birikmiş bulaşıkları ertesi gün tezgah dolu iken yemek yapamam diyip toplamıyor musunuz

Bizde de tam tersi yan dairemizden sabah roman havasıyla uyanıyoruz sonra arada arabesk müziği 😵‍💫
Onu geçtim alt komşumuz apartmanı canından bezdirdi oğlunun bezlerini çöp poşetine koyup sabaha kadar bekletiyor apartmanın içini bok kokusu sarıyor arada çöpünü aynı şekilde yapıyor eşi giderken sabah atıyormuş çöp konteynırı da hemen iki adımlık yer çoçukları küçük değil uyarıyoruz ama yine aynı maalesef

Napıosunuz 3 e kadar yürürken parmak uçlarınızda merak ettim yanlış anlamayın
Merak ediyorum peki sizin bebeğiniz var mı veya çocuğunuz bu arada bebeğimin sabahları baba demesi bile üst komşumun yan komşusuna bile gidiyormuş mütteahhit yarım bırakıp kaçmış inşaatı bina ile ilgili bir sorun bu bizim seslerimiz normal

Gece geç saatte ev süpürmüyorum tabiki de gündüz süpürüyorum 6 dan sonra süpürmüyorum özellikle eşya da çekiştirmiyorum gece ev toplama ise yastık toplama çamaşır katlama bulaşık yerleştirme gibi rutin şeyler gündüz çocuk yaptırmıyor sürekli kucak isteyen bir çocuk gündüz ev süpürme sesime dayanamayan bir insandan bahsediyorum
Yani o dediklerinizin sesinin gitmemesi lazım.Ev toplanır sessizce ,bulaşıklar da dikkat edilerek yerleşir.Acaba eliniz çok mu sert? Mesela dolabı açtınız diyelim, sert bi şekilde mi kapıyorsunuz geri,hızlı hızlı,şakır şukur tabakları mı koyuyorsunuz raflara ,yani normal şartlarda bu sesler rahatsız etmez.Bizim karşı apartmanda bir aile var,aman Allah'm, kadın bir mutfak işi yapıyor gece sessizliğinde ,aramızda 50 metre vardır ,bizden duyuluyor olduğu gibi.O da gece yapıyor ki çocukları büyük.Onun alt katında oturanı hep düşünürüm mesela yaz geceleri bize bu kadar geliyorsa ,onlar napıyor diye.Sanki lokanta bulaşığı yıkıyor.Oysa ben öyle sessiz yaparım ki o işleri ,gece 3 bile olsa değil alt kat ,evdekiler bile anlamaz.Demek istediğim ,bazen insan kendinin farkında olmuyor.Eğer sessiz yapıyorum diyorsanız, kesin kadın sorunlu oluyor.Yastık toplamanın sesi mi olur Allah aşkına?

Benim çocuğum acayip hareketliydi o yüzden alt katımdakilerlerle hep samimi olmaya çalıştım başardım da çok zor. Çocuğum 14 yaşına gelene kadar 5 ev değiştirdim. Anneler gününde bile buket çiçek yaptırıp götürüyorum çocuğu.
Ama kendi gösterdiğim hassasiyeti hiç üst katımdakilerden görmedim. Hele hayvanın teki sahurdan sonra süpürge açıyordu ya.
O yüzden gittim en üst kat ev aldım.
O kadar çektim ki ufacık bir bez bile silkelemiyorum.

Back
X