Alt komşum ve yüksek müzik sesi

mutedeyyin

Allah Var, Dert Yok..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
7.011
20
158
Kızlar sinirden patlamak üzereyim.
Bu eve tasınalı 6 ay oldu.
Alt komsularımız cok ii.14 ve 20 yaşlarında 2 kızı var.

Sorun şu ki; kızları acayip yüksek sesle müzik dinliyorlar.
Özelliklede küçük kızı.Çogu zaman bişey demek istemiyorum.
Ama bazen dinlendigim yada oglumun uyudugu zamana denk geliyor,söylüyorum kibarca.
Bu hep böyle oldu şimdiye kadar.
Ben söyledigim için, sagolsun onlarda en ufak bi tıkırtı duyarlarsa söylerler,gürültü yapmayın diye.

Az önce yine son ses müzik dinliyor.
Oglumda uyuyor,bende rahatsızım dinlenicem.
Sabrettim olmadı.En son kalktım "müzik sesi sizden mi geliyo" dedim.
"evet " dedi küçük kız.
Bende " Kısar mısın, hergünde müziğin sesini kıs denmez ki,
nolur biraz kısık sesle dinlesen" dedim.
Oda sinirlenerek içeri girdi. Annesi " ne oldu " dedi.
Kız da " Melek, kızıyor " dedi.
Terbiyesize bak ya, senden kaç yas büyügüm ben gelip adımla hitap ediyor.
Annesi ne desin" onlar hep ses cıkarıyor biz bişey demiyoruz ya" !!!

Allah'tan demiyorlar yani..
Benim duydugumu bilmiyor kadın.
Bende dedim ki " Abla, oğlum yatıyor,ondan kıs dedim."
"sen bu saatte niye yatırdın onu" diyor bide utanmadan ya
Sanamı sorucam sanki ne zaman yatıracagımı...

"Hergün iniyorum neredeyse sesi kısmanız için, az sessiz dinlense daha ii olur" dedim.
" Off tamam kıs sunun sesini" dedi kızına bagırarak..
Sinir oldum ya, bi gün böyle bişey yasayacagımız belliydi zaten.

Evimi çok seviyorum ama su alttakilerin müzik sesi bazen öyle batıyor ki..
Ne yapsam da işin içinden cıksam bilemedim..

Ya bi insana, bi kere dersin müziği ksıın diye.
Ona göre dikkatli davranırsın ama yok yok !!!

seni çok iyi anlıyorum... düşüncesiz insanlarla uğraşmak çok zor.. Allah yardımcın olsun... böyleleriyle sert konuşacaksın.. kısar mısın, yapar mısın dersen bi daha yaparlar.. madem anlamıo, sende kararlılığını göster

Şimdiye kadar hep yumusak tonda konustum.
Bugün biraz sesimin dozajı yükseldi diye,aramızda gecen konusma yukarıdaki gibi..
Kimseyle dargında olmak istemiyorum ama ne olur bilmiyorum

Kızın yaptığı ayıo ama annesininki daha ayıp bence. Etrafa rahatsızlık vermeye hakları yok sonuçta. Bizim alt komşu da gece 3-4 demez müziğin sesini sonuna kadar açar üstelik kız 24 yaşında ama kaç yıllık komşumuz olduğu için birşey diyemiyoruz

Anneside bişey demiyor çünkü,oda aynı şeyi yapıyor cogu zaman..
Temizlik olsun,yüksek ses müziği acar.
Benim sınavlarım oluyor, küçük cocugum var.insna biraz düşünür ya..

ben polis çağırmıştım, birkaç gün durdular sonra yine açtılar müziği, yine çağırdım polisi
niye polisi aradın diye kapıya geldiklerinde yooo ben aramadım bu apartmanda bir tek ben mi yaşıyorum başkası aramıştır dedim
sonra da evlenip gittim ama halaa son ses müzik dinliyorlarmış
neyse ki evde sadece yaşlı anneannem yaşıyor da duymuyor bile sesleri

Ya polisi aramk aklıma gelmedi degil ama hemen anlarlar benim oldugumu.
Çünkü kaç kişi girmiş cıkmış bu evden,kimse bişi dememiş.
Mahalledede kimse bişi demiyor,sadece ben söylüyorum.

Kimseyle kötü olmakta istemem ama bazen cinnet getircek gibi oluyorum ya

ben sizin yerinizde olsam o müziği kapattığı zaman da ben açarım. süpürge açarım, müzik açarım ya da hiç olmadı eve bir yürüme bandı alın, bakın intikam nasıl oluyor

valla ben direk polis çağırırdım... ve çağırmadan önce söylerdim o kadar gürültü yapacaksanız çağıracam diye... o kadar kibarca söylemişsiniz nezaketten anlamayanlar için şirret olmak gerekir... eğer ki gece 12'den sonra yapıyorlarsa birde kesinlikle siz haklı çıkarsınız...

ha ben polis çağırmayacam benden bilirler diyorsanız o zaman onların uyuduğu saatlerde makinayı açın, evde topuklularla gezin aşağı ses gitsin onlarda uyuyamayıp sinirden deliye dönsünler... çıkıp birşey derlersede gecenin bu vakti ben mi uyuyun dedim diye laf atarsın... olmadı o yaştaki kızların elbet sınav zamanları oluyordur gece onun çalıştıgı odanın üstünde ses çıkarın...

felsefemiz göze göz, dişe diş

Ben daha üst komsudan cekiyorum bir ara burda ben de yazmistim neler yaptigini. Simdi ne iyi ne kötü durumdayiz şikayet ettim vay ben miyim eden site bahcesinde bana duyurmalar balkonda görse laf sokmalar. Tasinayim dedim ne cekicem dedim gittik ev bile baktık uymadi belki sehir degistirebiliriz is dolayısıyla o yüzden kaldık.

Simdi duymazdan gormezden geliyorum kendi huzurum icin. Inanin bir insan gunde defalarca genzini temizler mi hadi rahatsizdir anlarım ama ben böyle bir şey gormedim nasıl abartmaktir midem bulanıyor. Eskiden dikkat ederdim ses yapmayim vs diye simdi ben de spor eşliğinde aciyorum son ses baska da bir şey gelmiyor elimden. Cok zor durumunuz insanlarla hele ki laftan anlamayanla ugrasmak cok zor. Taşının diyeceğim evinizi seviyorsunuz ben de oyleydim amma sogudum burdan artık.

Anasına bak kızını al..
Eşiniz ne diyor bu duruma?
Eşiniz komşunuzun eşiyle konuşsa tatlı dille belki adam ağırlığını koyarsa çekinirler artık tatsızlık çıkmasından bende bilemedim ki şimdi :26:

Son düzenleme:

yazının başını okuyunca anaaa yoksa bizim üst komşu beni kk yamı şkayet ediyo dedim :)).

ben bu evde 5 yıldır oturuyorum ilk iki sene üst katımda ve sahibi oturdu 2 küçük çocukla beraber ev 7 nüfustu ayrıca hep misaifrleri olurdu daire kapısının açılması dışında bide gırgırı çöp kabına tıklatması haricinde ses duymamışımdır. sanki ben ev sahibi gibiydim kafamdan aşşağı tek çöp düşürmediler allah razı olsun. ses sistemini bası sonuna kadar açardım size ses geldimi dün müzik açtım yüksek sesle derdim hiiiç duymadık sen takıl bozma keyfini derlerdi. sonra ev sahibi gitti üst kata kiracı geldi arada torunu gelince saat 1 e 2 ye kadar sürekli top sesi koşma sesi gelmeye başladı rahatsız oluyodum ama çocuk sonuçta komşuyuz dedim. çamaşırlarımın üstüne sofra bezi srekelediler ses etmedim tekrar yıkadım. her gün mutfak çamından içeri düşen kocasının pis kıllarını süpürdüm bikere gidip laf etmedim.
sonra onlar gitti yerine yeni kiracı geldi bu arad bu kiracı önce benim alt katıma geldi benm üst boşalınca 15 gün içinde üst katıma taşındı. merdivenlerden inerken ayaklarında sanki nal çakılı. kapıyı mal düşmanı gibi kapatırlar oda kapıları dahil. 3 kişi yaşıyolar sabaha kadar sürekli pat küt kapı sesi. her cuma akşamı başayıp pazar akşamına kadar süren bir gürültüleri var ki buda gece 3 leri buluyo. takır tukur ha bire ne vurulur yere anlamam çocukta yok. konuşuyolarmı kavgamı ediyolar anlamam. çocuğum defalarca uyanır bikere kapılarına gitmedim. daha doğrusu eşim boşver gitme dedi. camdan attıkları kül ve izmaritlerin benim camıma düşmeside cabası. bu arada bu kiracılar geldi geleli müzik sesinede dikkat ettim çok açmamaya. bi ctesi günü oğlum yüksek müzik olunca yakamı bırakıp oynamaya dalıyo dedim bende bmakinasını boşaltırım rahatça açtım müziği 2 dk geçmedi. bu arada komşum gelicekti. kapı çaldı ben suratımda koca bir gülümsemeyle kapıyı açtım adamın biri gelmiş aa pardon sizmidiniz buyurun dedim. adamda bana bu binada sizden başka yaşıyanlarda var farkındamısınız dedi. küfretmemek için zor tuttum kendimi. dedim sen hangi kattasın üst katta dedi. siz gece üçe kadar kafamızda tepindiniz ben kapınıza gelmedim birkere bile siz şimdi ne hakla benim kapıma geliyosunuz dedim. aaa dedi biz en fazla 11 de yatarız. ozaman benim tepemde cinlermi tepiniyo dedim. tamam tamam açın siz istediğiniz kadar ozaman sesini dedi. açıcam tabi dedim. birkere daha sesinizi duymayım gece yarısından sonra kapıya dayanmak nasıl olurmuş öğretirim size dedim. ve adam gitti. ama dediğimi yapmadım kıstım müziğin sesini. geceleri sesleri kesildimi hayır en son pazar günü oğlumu uyutmaya çalışıyorum öyle bir gürültü. çıktım yukarı iki afacan ufaklık açtı bir büyüğünüzü çağırın canım dedim. tesaüf aynı kişi çıktı. bende çocuğumu uyutamıyorum aşağıda dedim. tamam dedi. indim aşşağı. nemi oldu 1 saat sesleri çıkmadı sonra zarrrr zurrr mobilyalar ordan oraya çekiliyo sanki gıcıklığına gibi tuttum kendimi kapılar pat küt vuruluyo resmen tahrik etmeye çalışıyolar. susstum susstum. sıradaki düşüncem yukarıdaki her gürültünün ertesi günü bas kolonunu alıp tavana dayayıp son ses müzik veriip hoplatıcam. gelen olusada bu dünki gürültünüz için her gürültü yaptığınız gün için bir son ses müzik hakkım var diyicem. napıyım onlar üst katımda oturuyolar diye evde pat küt gezemezler sonuçta. ben o günden sonra saygıyı bozmadıysam onlarında bi çeki düzen vermesi gerekmezmi a dostlar siz söyleyn. offf dolmuştum bende iyi oldu bu konu

ya arkadaş benim üstümde de bi edepsiz kadın var ki sormayın. ne zıkkımlansa tüm mönü camlarımın önünde. hatta cam açıksa evin içinde. gırgır sirkeler evin içine gelir. hangi devirde yaşıyoruz ya. bi gün dayanamadım senin çöp kovan yok mu, çöp kovana sirkelesene gırgırı, sofra bezinin kabasını. kadın ne dese beğenirsin. ben çöp kovasına sirkelemiyorum. dışarı sirkeliyorum. ben de böyleyim demesin mi.. sinirlerim bozuldu zaten, o zaman dedim ki madem öle cam açık mı aşağı bak ondan sonra sirkele bari. o da ne dese beğenirsiniz. ne bilim siz evde misiniz. ya evde olmayla ne alakası var dedim. zeytinyağı ya. saçma bahaneler..sinirimden güldüm. şimdi diyorum ki niye sustum ya, ağzıma geleni söyleseymişim keşşke. neyse ertesi akşam ne göreyim. camımın önünde tavuk kemikleri. zıkkımlanmış artığını da camlarımın önüne silkelemiş. inadına yapmış yani..

hele bilhassa sabahın köründe veletlerinin yaptığı gürültüyü, gün boyu yaptıkları sesi saymıyorum bile. bi kere kardeşimin arkadaşları merdiven sahasında 5 dk oturup muhabbet etmişler diye, polise şikayet ederim sizi demişti onun kayın validesi.

kızlar bu tip insanları şikayet edebileceğimiz bi kurum yok mu ya. çok çaresizim.

Allah korusun böyle komşudan,
toplum içinde yaşamayı öğrenememişler.
bence yaban hayatını koruma ve kollama derneğine şikayet et.
gelip götürsünler üst komşunu

Son düzenleme:
Kızlar kısasa kısas yaptım bi kaç kere.oğlum küçük ses çıkardığında müdahale etmedim.hemen gelip,ses var,yatamiyoruz demeye başladılar.Bende yüz göz olmamak için birşey demedim.Eşime bi kere söyledim,ben söylediğim için az ses olsun hemen kapıya geliyorlar dedim.Kızdırmasınlar beni diyor.Sinirlenirse kötü olacak.Off nasıl hallolur bilemedim :-(

eşinize söyleyin kadının eşi ile görüşsün,
ayrıca bence zaten kötü olmuşsunuz daha ne kadar kötü olacaksınız ki, en temizi polis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…