ALT VE AST YÜKSEKLİĞİ

tgcozdmr

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2024
65
20
8
35
Merhaba, hamileliğim 15. Haftasındayım.
Alt 109 , Ast 87 çıktı. Karaciğer enzimleriyle ilgili bi problemmiş bu değerler. Doktorum bu durumların sorun olduğu söyledi ve tekrar kan istedi. Temmuz ayın da bu alt ve ast 22 değerleydeyken bir anda yükselmiş. Bana yardımcı olurmusunuz bebeğime zarar verirmi ? Bir çaresi varmı bu değerleri düşürmenin ? Başından geçen ve olumlu yönde tedavisi ilerleyen varsa bana acil destek olabilir mi

Bende kusmaktan beslenememekten değerlerim hep yükselmişti alt, ast, bilirubin, üre, üre azotu e-gfr ne desen yükselmişti hastanede yattım 1 hafta hergun 4 kilo 5 kilo serum yedim düzeldi sonra

Merhaba son durumunuz nedir?
Merhaba günde 4 litre su ve enginarla normale döndürdüm. Ama mutlaka 4 litre su içilmeli. Bu sıra aldığım demir, d vitamini, omega takviylerinede ara verdim. Fakat tekrar vitaminleri alıp yemeğimi diledğim gibi yiyince yine normalin bi tık üstüne cıktı. Gercekten doğru düzgün yemek yemeyi kaygısız bişeyler yapabilmeyi özledim.

Merhaba benim hamileliğimin başında olmuştu, karaciğer yetmezliğine kadar gidecek gibi görünüyordu. Haftada iki kere falan kontrole gidiyordum. Tüp bebek hastası olduğum için çok fazla hormon ilacı alıyordum ve onlara bağlanmıştı mesela. Sonra bir doktor tanıdığımızın tavsiyesi ile o dönem kullandığım vitamin mixini bıraktım ve sadece folik asit almaya başladım. Bir hafta içinde değerlerim normale döndü ve bir daha da artış olmadı

Harika bende tüp bebekle tedavi gördüm ve vitaminleri bırakınca normale dönüyor artık ne yiceğimi şaşırdım hangisi etki ediyor bi türlü anlayamadım. Peki vitaminleri kesmek dışında başka yaptığını bişey oldumu. Yemenize dikkat ettiniz mi karbonhidrat yemeyin diyorlar doğrumu

Düzelmesine çok sevindim benim de şu an erken 1. trimester ama hamilelik öncesinde hiç böyle bir sorunum yokken yükseldi, tek folik asit içiyorum sebebini anlamadım tüp bebek değil ama öncesinde 3 ay letrozol kullanmıştım sadece.

Bende 17. Haftadayım benimde yüksek çıktı doktora gideceğiz bugün . Dua edin bizim için de (

Kusura bakmayın çok aktif değilim şimdi gördüm. O dönem ilk üç aydı ve sadece mantı ve beyaz ekmek beyaz peynir ile beslendiğim bir dönem oldu mide bulantısından. Karaciğerimi etkilemedi. Ama şeker tatlı vs yiyemediğim için karbonhidratların hepsi için konuşamıyorum enginarı da bir kere yedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…